Evb

Vurdere sværhedsgraden af ​​aortaklappen stenose

Efter bekræftelse, at du har aortaklappen stenose, vil din læge først spørge, "Har du symptomer?" Hvis du har symptomer, vil din læge bekræfter, at symptomer er forårsaget af aortaklappen stenose, og at din stenose er så alvorlig som tilstedeværelse af symptomer antyder. Hvis du endnu ikke har symptomer, vil din læge ønsker at vurdere sværhedsgraden af ​​stenose at se, hvor alvorlig din tilstand er.

Vurdering af alvorlighed er vigtig, fordi du sandsynligvis ikke vil opleve nogen symptomer, indtil stenose bliver ganske alvorlig. Du må leve med mild eller moderat aorta stenose i mange år. Som et resultat, er den eneste måde for din læge for at overvåge udviklingen af ​​din tilstand for at overvåge aortaklappen område og se efter tegn i venstre hjertekammer, som du er ved at udvikle komplikationer.

Din læge bør først se på aortaklappen området for at vurdere sværhedsgraden af ​​stenose. Lægen vil sandsynligvis give et vist spillerum, når de fortolker ventilen området, da din normale aortaklappen størrelse afhænger af kropsstørrelse. For eksempel kan 1,0 cm være en tilstrækkelig ventilåbning for en mindre person, men den samme måling kan betyde alvorlig stenose i en stor person.

Hvordan trykgradienten hjælpe læger vurdere sværhedsgraden af ​​aortaklappen stenose?

Hvis din venstre ventrikel stadig fungerer normalt, lægen kan også bruge dit trykgradient som en ekstra foranstaltning for sværhedsgraden af ​​stenose. Trykgradienten er trykforskellen mellem trykopbygning i den venstre ventrikel og lavt tryk i aorta. Svær aortaklappen stenose normalt forårsager en høj trykgradient.

Hvis stenose er begyndt at påvirke funktionen af ​​din venstre ventrikel, kan trykgradient ikke være en pålidelig indikator for sværhedsgraden.

Hvad er betydningen af ​​venstre ventrikel ved vurderingen af ​​sværhedsgraden af ​​stenose?

Ud over at se på aortaklappen selv, vil din læge vurdere din venstre ventrikel, som pumper blod gennem en indsnævret aortaklappen til at opfylde behovene i kroppen. Der er to vigtige målinger, at din læge vil overveje, når de evaluerer den venstre ventrikel:

  • Størrelse og tykkelse af venstre ventrikel. Som aortaklappen stenose skrider frem, har din venstre hjertekammer til at arbejde hårdere for at pumpe blod gennem en indsnævring ventil åbning. Som enhver muskel, bliver væggene i venstre ventrikel tyk af alt dette arbejde, en tilstand kaldet hypertrofi.
  • Funktion af venstre ventrikel. Som dit hjerte kæmper over mange år til at pumpe blod gennem indsnævringen ventil, efterhånden din venstre ventrikel vil miste sin evne til at kompensere for tryk-overbelastning og vil begynde at svigte. Den grundlæggende måling af funktionen af ​​venstre ventrikel er ejektionsfraktion som er procentdelen af ​​blod i den fyldte ventrikel, som pumpes når ventrikel kontrakter. En lav uddrivningsfraktion betyder, at din venstre ventrikel er at miste eller har mistet sin evne til at pumpe blod nok til at opfylde kroppens behov.

Som stenose bliver mere alvorlige, vil væggene i venstre ventrikler få tykkere og tykkere. En større grad af hypertrofi tyder mere alvorlig stenose. Også, når dit hjertekammer begynder at svigte, vil en lav uddrivningsfraktion også betyde, at din tilstand forværres.