Evb

Voksen tilføj / DAMP: coping hjemme og arbejde

Under tilføj / DAMP som en voksen kan betyde overfor daglige udfordringer i hjemmet og på arbejdspladsen. Her er nogle ideer til, hvordan de skal håndtere disse spørgsmål.

For de 9 millioner voksne, der har Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) eller Attention Deficit Disorder (ADD), ofte selv de mindste opgaver kræver mindst en lille ekstra indsats. For eksempel, før du kan køre ud til supermarkedet vil du sandsynligvis finde dig selv at bruge tre minutter scrounging rundt for dine bilnøgler. Og før du kan udfylde denne rekvisition, er du nødt til at søge efter den under bjerg af papir på dit skrivebord. Kronisk eller alvorlig forvaltningsmæssigt er et almindeligt symptom hos mennesker med tilføj / DAMP, og det fører ofte til en lav kvalitet frustration, frazzles nerverne og hæmmer produktiviteten. Hvert tilfælde af ADD / ADHD er unik i dens detaljer, men eksperter er enige om, at mange voksne med sygdommen ville drage fordel af et par enkle organisatoriske strategier.

Hak udfordringer i bide stykker på størrelse. Mennesker med ADD / ADHD har ofte problemer med at komme i gang med projekter, fordi opgaverne virke skræmmende, ifølge Blythe Grossberg, Psy.D., forfatter Making ADD Arbejde og Test Succes. "Men," siger hun, "Hvis du kan bryde hvert mål ned i de enkelte trin, der er nødvendige for at nå det, vil det virke mere overskueligt, og hvis du nyde hvert trin i udviklingen, vil du være i stand til at motivere dig selv mod dit mål. "

Lav lister skrive ting ned en tendens til at gå imod den naturlige instinkt for de fleste mennesker med ADD / ADHD -. Trods alt, at lave en liste er en opgave, der kræver at du betaler opmærksomhed. Men hukommelse eksperter er enige om, at jo flere sanser, du bruger til at gemme noget i dit sind, jo bedre er dine chancer for minder det senere. Så i stedet for bare at lave en mental note, skriver faktisk ned ordene "Tilmeld dig tuba lektioner." Den ekstra følesans vil hjælpe dig "føler" det ind i din hukommelse og øge din chance for rent faktisk at fuldføre opgaven.

Vise tidsplaner. Oprettelse dato-specifikke planer for at få projekter gjort, er en rigtig god idé, men tidsplaner hjælper ikke, medmindre du kan gøre dig holde på dem. Må ikke stash din skriftlige plan væk i nogle bærbare eller computer-fil, hvor du vil glemme alt om det. Post det på et fremtrædende sted, foreslår Grossberg - måske på en bulletin eller tør-slette bord i dit kontor - og bruge lyse farver til at fremhæve vigtige sektioner og vigtige opgaver.

Lean på elektronik. "The boom i elektronisk udstyr har været nyttigt for folk med ADD / ADHD," siger Grossberg. "PDA'er [personlige digitale assistenter, som BlackBerry] og ure ofte har indbygget alarm og påmindelse funktioner, der kan hjælpe dig med at huske deadlines og møder." Tag fuld fordel af alle gadgets, der vil summe, bip, vibrere eller automatisk sende dig en e-mail eller sms, når du har brug for det.

Udpeg steder for ting at gøre noget så simpelt som udpegning af et sted for alt -. Fra dine bilnøgler og checkhæfte til din rivejern og spatel - vil lindre irritation for altid at skulle gå på jagt efter det, du har brug for. Prøv at udvikle gode vaner af placering. Installer en krog specielt til dine bilnøgler. I stedet for stashing alle dine køkkenredskaber i en bunke i kabinettet, skal du købe en skuffe arrangør eller sætte dem i et stykke keramik på tælleren. Små forbedringer i effektiviteten tilføje op hurtigt.

Være en bunke-buster I deres inspirerende og praktisk bog, leveres fra Distraktion:. Få mest ud af livet med Attention Deficit Disorder, Drs. Edward Hallowell og John Ratey advare mod ADD / ADHD tendens til at "organisere" ved bygge bunker af papir. "Bunker kan blive et mareridt i livet med ADD," siger de. I stedet er disse eksperter foreslår angribe bunker i dit arbejdsområde, som hvis de var modstandere, der skal besejres. Når du reducere bunkerne, forebygge deres tilbagevenden ved at vedtage det OHIO metode til håndtering af et stykke papir: O nly H andle I t O nce.