Evb

Varmt og koldt terapi for gigt ledsmerter

Hvordan kan du vide, hvornår man bruge varmt eller koldt terapi for led-og muskelsmerter, og hvad kan hjælpe med at gøre disse behandlinger virker mest effektivt?

Har en weekend tenniskamp forladt dig stiv og øm? Eller har du tur på et trin og bang dit knæ? Når disse og andre små ømhed og smerter i livet synes, mange mennesker rækker ud efter en varmepude eller ispose.

Selvfølgelig kan du også bruge disse hurtige, effektive strategier til at afhjælpe kroniske ledsmerter af gigt - det trick er at vide, om varme eller kulde er det bedste valg til at lindre dine smerter.

Heat terapi for ledsmerter

Efter en lang dag, kan iblødsætning i en dampende brusebad eller badekar, sipping en kop varm te eller cozying op i en varm kåbe gør du føler trøstet og beroliget. Der er en grund til du når til varme, når du har brug for lindring af smerter eller stress: Varme er afslappende. Stiv, kan spændte og ømme muskler være afslappet og lettet med lidt varme og leddene ramt af gigt smerter er ikke anderledes. Ikke alene varme slappe muskler, men også stimulerer blodgennemstrømningen og forbedrer blodcirkulationen, hjælper øger vifte af bevægelse og reducerer stivhed i smertefulde led.

Kolde terapi for ledsmerter

Når gigt smerter forårsager en følelse af brændende, køle det af med koldt - at anvende en ispose eller endda en pose frosne grøntsager (nemmere at ombrydes omkring et område som et knæ) kan bidrage til at dulme områder ramt af ledsmerter. Kolde terapi kan reducere inflammation, en væsentlig årsag til gigt ledsmerter og stivhed. Placere en kold pack på en hævede led kan også hjælpe med at bringe den tilbage ned til størrelse, hvilket også vil mindske ledsmerter.

Kunsten at bruge varmt og koldt terapi

Varmt og koldt terapi har hver deres egne anvendelsesmuligheder. Du bør aldrig anvende varme til en fælles, der allerede er varm, rød og irriteret, for eksempel, ej heller bør du anvende koldt til et fælles, der er stiv og ikke bevæger sig godt. Husk, varme hjælper musklerne slappe af, kolde med til at minimere betændelse og smerte.

Det er også vigtigt at være forsigtig, når du bruger varmt og koldt terapi for at styre gigt smerter, eller du kan ende op med skader på din hud mod udsættelse for relativt ekstreme temperaturer.

Her er forslag til sikker brug af varme terapi enheder, såsom en varmepude, en varme pack, et håndklæde dyppet i varmt vand, en varm vand sættetid eller en varmedunk:

  • Sørg for, at temperaturen aldrig er ubehageligt høj, og du ikke ønsker at sætte din hud med risiko for forbrændinger.
  • Læg en klud eller håndklæde mellem din hud og varmekilden for at undgå forbrændinger.
  • Må ikke anvendes varme til hud, der er klippet eller såret på nogen måde.
  • Aldrig anvende varme til mere end 20 minutter ad gangen.

Forslag til sikker brug af kuldebehandling enheder, såsom en kold pack, en pose frosne grøntsager eller en pose is:

  • Brug en klud eller håndklæde mellem din hud og den kolde kilde til at forebygge irritation eller skader.
  • Undgå kolde behandling, hvis du har kredsløbsproblemer.
  • Lad aldrig kolde applikation på din hud i længere tid end 20 minutter, og tillader ikke din hud til at blive for koldt.
  • Hvis du bemærker, at huden bliver følelsesløs, blæret, lyse rødt, eller plettet, fjerne den kolde kilde med det samme.

Efter at have brugt varme eller kulde på din ledsmerter, evaluere altid din hud og se efter tegn på skader som en ændring i farve, udslæt eller blærer.

Skift mellem varm og kold terapi kan tilbyde fremragende gigt smertebehandling fordele så længe hver ene er brugt korrekt.