Evb

Valg protein klogt

Hvad gør protein godt eller skidt? finde ud af - og lære at gøre smart protein valg.

Vores krop har brug for protein til at opbygge stærke knogler, muskler, hud og celler. Fordi vi ikke kan lagre protein i vores krop den måde, vi kan gemme kulhydrater, er vi nødt til at sikre, at vi spiser nok protein hver dag. Men er alt protein skabt lige?

Alexa Schmitt, RD, en klinisk diætist på Massachusetts General Hospital, siger, at det, der gør et protein "god" eller "dårlig" er dens indhold af mættet fedt. Proteiner, der er højt indhold af mættet fedt kan hæve dit kolesteroltal, hvilket igen sætter dig på højere risiko for hjertesygdomme. De fleste voksne har brug for at spise 40-65 gram protein hver dag. Og selvom de fleste europæere allerede spiser mere protein, end de har brug for, vi ikke nødvendigvis spiser nok af den "gode" protein. Så hvordan kan vi gøre smarte valg om, hvilke kilder til protein til at vælge?

Gode ​​kilder til protein
Her er en række af protein valg, du sandsynligvis støder på hver dag:

  • Kød. Schmitt siger, at salami, bøf og kylling med huden, er kød, der er højt proteinindhold, men også højt indhold af mættet fedt. En seks-ounce bøf, for eksempel, har næsten alle de proteiner, du har brug for en dag, men det samme bøf har næsten 75 procent af dit daglige mættet fedt indtag. Betyder det, du er nødt til at opgive dine italienske sub sandwich eller Philly cheesesteaks? Ikke nødvendigvis. Schmitt anbefaler mådehold: "Prøv at spise dette kød kun én eller to gange om ugen," siger hun.
  • Magert kød. Heldigvis er der også slankere valg for die-hard kødspisere. Kylling, kalkun, fisk og oksekød, der er 95 procent magert er stadig høj i protein, men har mindre fedt, især mættet fedt, der kan føre til forhøjet blodtryk og højt kolesteroltal.
  • Soy. Schmitt siger, at soja proteiner er rige på protein og lavt indhold af mættet fedt. Hun anbefaler edamame (baby-sojabønner) og vegetar kød alternativer såsom soja nuggets og veggie burgere. Kig efter disse i køleskabet tilfældet i dit lokale supermarked. Edamame er normalt serveres let kogt og saltet, ofte som en del af japanske og kinesiske køkken. Hvis du ikke har en asiatisk specialitet marked i nærheden af ​​dig, så tjek fryseskabet konventionelle supermarkeder, der til tider bærer edamame.
  • Bønner, bælgfrugter og nødder. Alle sorter af bønner er gode kilder til protein og lavt indhold af mættet fedt, Schmitt siger. Kikærter, eller garbanzo bønner, lækker smag på salater eller hummus, en fedtfattig dip. Spicy vegetar chili opskrifter kan være en smagfuld alternativ til traditionelle chili. Bælgplanter såsom tørrede ærter kan også bruges i chili og gryderetter. Og nødder, når der spises i moderate mængder, er en anden god kilde til protein, der ikke er højt indhold af fedt.
  • Mejeriprodukter. Mejeriprodukter er ofte overset som kilder til protein, men de er helt sikkert værd at nævne, siger Schmitt. Nogle mejeriprodukter er højere i mættet fedt end andre. Hun anbefaler fedtfattige versioner af hytteost, græsk stil yoghurt og ricotta ost, ikke kun på grund af deres værdi som en proteinkilde, men fordi de også gøre en nem og bekvem snack.

Ud over at vælge gode kilder til protein, kan det også være nyttigt at planlægge dine måltider før tid. Advance planlægning kan hjælpe dig med at identificere de fødevarer, du har tendens til at spise for meget af, så du kan lave bedre udskiftninger forhånd.

Ting at huske
Når du vælger proteinkilder huske, at mens du kan få den samme mængde protein af høj-og fedtfattig muligheder, risikerer du at øge dit blodtryk og kolesteroltal ved at vælge kilder med et højere fedtindhold. Overvej magre udskæringer af kød og få mere af din daglige protein fra vegetabilske kilder til at beskytte dit hjerte.