Evb

Udøver med colitis ulcerosa

For dem med colitis ulcerosa, er skånsomme øvelser som at gå godt for fordøjelsen og kan hjælpe med at reducere stress. Få mere på den rigtige slags motion for colitis ulcerosa.

Hvis du lever med colitis ulcerosa, kan regelmæssig motion hjælpe dig forblive sunde, samt reducere stress, som hjælper dig med bedre klare når colitis nødblus opstår. Du kan dog nødt til at ændre din motion rutine, når symptomer som diarré og mavekramper er aktive.

"Så længe symptomer ikke er aktiv, regelmæssig motion er sikkert for mennesker med colitis ulcerosa," siger Bo Shen, MD, en gastroenterolog på Cleveland Clinic i Ohio. "Selv om der ikke er noget bevis for, at motion kan forebygge colitis ulcerosa symptomer, folk med colitis ulcerosa bør udvise, fordi det hjælper dem til at føle bedre samlet. "

Øvelse sikkerhed med colitis ulcerosa

Colitis ulcerosa symptomer kan komme og gå. Colitis ulcerosa er i remission, når symptomerne er milde eller fraværende. I perioder med remission, som kan vare i måneder eller år, er de fleste øvelse sikker. Perioder, hvor colitis ulcerosa symptomer er aktive kaldes nødblus. Under en flare, kan du blive nødt til at skære ned på eller fjerne øvelse indtil dine symptomer er under kontrol.

High-impact eller meget aerobe øvelser kan ikke være hensigtsmæssigt for mennesker, der har aktiv colitis ulcerosa symptomer. "Omkring 20 til 30 procent af folk med colitis ulcerosa kræver kirurgiske procedurer, og nogle af disse procedurer kan ikke reagerer godt på anstrengende eller stor effekt aktiviteter," siger Dr. Shen. Hvis du er blevet opereret, eller du oplever en opblussen af ​​colitis symptomer, så spørg din læge, hvilken type motion er bedst for dig.

Tips til at udøve med colitis ulcerosa

Colitis ulcerosa symptomer som diarré og den pludselige behov for at finde et badeværelse kan gøre udøve en udfordring. Desuden kan stress ledsage aktive colitis symptomer, og folk med colitis ulcerosa kan sommetider kæmper for at opretholde en god appetit. På grund af disse faktorer, er de bedste øvelser for dem med colitis ulcerosa let på fordøjelsessystemet og let på sindet. Her er nogle tips:

  • Gå med en lav-impact motion som at gå. Walking er skånsom mod din fordøjelse, og fordi det trækker blod væk fra tyktarmen kan gå medvirke til at reducere colitis ulcerosa inflammation. Walking er også en stor stress reducer fordi du kan gå med en ven at være social eller gå udendørs for at nyde naturen.
  • Drik masser af vand. Diarré er et almindeligt symptom på colitis ulcerosa og kan forårsage dehydrering. Sørg for at drikke masser af vand før, under og efter nogen øvelse.
  • Prøv sind-krop aktiviteter som yoga eller tai chi. Disse øvelser kombinerer stretching, skånsomme aerobic, vejrtrækning teknikker og meditation. "Yoga og tai chi er sikre øvelser for dem med colitis ulcerosa og har vist sig at reducere stress," siger Shen.
  • Varme op og køle ned. Altid tage tid til at strække, varme op og køle ned, når de udøver for at forebygge skader.
  • Være tæt på et badeværelse. Gåture i ca 15 minutter kan lindre mavekramper. Prøv at gå i et område, hvor der er offentlige toiletter undervejs. Udøver på en gym eller gå på et løbebånd derhjemme er gode muligheder, hvis du oplever aktive colitis symptomer.

Med disse tips i tankerne, kan du nyde en sundere krop og sind gennem øvelse. Hvis du lige er begyndt at udøve, rådføre sig med din læge, før du starter en fitness-program.