Evb

Trin for at oprette levested for vilde dyr

Lav et hjem for fugle, sommerfugle og naturens andre skabninger.

I din baghave

Habitat er en kombination af mad, vand, husly og plads arrangeret at opfylde behovene i dyrelivet. Selv en lille gård kan anlagte at tiltrække fugle, sommerfugle, nyttige insekter, og smådyr. Træer, buske og andre planter giver husly og mad for dyrelivet.

De planter, du bruger til mad og dækning vil hjælpe med at bestemme de dyrearter tiltrukket til din baggård. Redekasser, foderautomater og vanding sites kan tilføjes for at forbedre levesteder.

 1. Identificer alle eksisterende anlæg, hvis nogen. Note:
  • Betingelse af planterne og deres placeringer.
  • Hvor meget skygge træer og buske giver.
  • Er træer stedsegrønne eller skal de droppe deres blade i efteråret?
  • Har de give værdifulde fødekilder?
 2. Lav en skitse af din værftet bemærke alle eksisterende anlæg, bygninger, hjælpeprogrammer og veje. Du kan endda overveje at fjerne nogle planter. I nogle tilfælde har træer blevet plantet for tæt på bygninger eller blevet meget større end den tidligere forestillede ejer. Nogle arter kan være af ringe naturværdi og kan ikke være særlig attraktiv. Når du har identificeret de eksisterende planter, du ønsker at gemme, begynde at udforske mulighederne for planter, der vil fungere godt med disse arter. De eksisterende planter omkring din værftet kan være tilstrækkelig til at tiltrække nogle dyreliv, men et par ændringer kan effektivt forbedre eksisterende habitat. Mangfoldighed i landskabet er nødvendig. Nogle planter giver mad, men meget lidt dækning, mens andre giver dækning, men lidt mad.
 3. Tilføj træer, buske, blomster og groundcovers til din plan. Ikke alle plantning skal gøres på én gang. Hvis penge eller tid er begrænset, anser det for en igangværende arbejde.
 4. Plante en række træer først. Vælg stedsegrønne arter i året rundt dækning og husly. Vælg frugt-eller nødde-bærende planter til en fødekilde. Hjemmehørende arter er velegnede til at give levesteder for dyr, fordi de er tilpasset den lokale jordbund, klima og dyreliv. Yderligere overvejelser for valg og placering kan nævnes:
  • Eventuel størrelse. Uanset om de er stedsegrønne eller løvfældende (træer, der dropper deres blade). Løvfældende træer plantet på sydsiden af ​​et hus vil give sommer skygge, men vil ikke helt blokere vintersol.
  • Naboejendomme.
  • Blomstring og frugtsætning vane. Vælg planter, der blomstrer og bærer frugt på forskellige tidspunkter af året. Nogle buske, der producerer bær kan give mad hele året. Træer med nødder og frugt kan også give sæsonbetonede fødevarer.
 5. Udfyld med mindre skygge-tolerante underskov træer og buske. Tilføjelse disse til en eksisterende landskab vil øge den vertikale struktur, der er almindelig i naturlige landskaber. Mange mindre træer og buske er farverige i foråret, når de blomstrer, og give bær til efterår og vinter foder.
 6. Blomstrende enårige (planter, der lever et vækstsæson) og stauder (planter, der lever i mere end et år) tilføje farve til værftet og kan tilføjes på noget tidspunkt at tiltrække fugle og sommerfugle. Hvis din værftet er stor, overveje at bruge en del af det for høje indfødte græsser, der giver skønhed, såvel som en naturlig kilde til mad og husly. En indfødt wildflower haven giver den samme funktion. Selv på en lille parti, indfødte vilde blomster, samt nogle fælles haven arter kan, tilbyde attraktive levested for en række fugle og sommerfugle. Undgå lige linjer og perfekte symmetri. Naturlige habitat har kurver og klumper af vegetation. Wildlife er ikke specielt tiltrukket af et godt manicured græsplæne. Dyreliv er mere tilbøjelige til at komme ud i det åbne for visning når grænsen af ​​værftet er konstrueret og vedligeholdes som et tilflugtssted for dyr.
Lær mere i Everyday Health Green sundhedscenter.