Evb

Tips til at undgå leverskader fra hepatitis

Du har brug for en sund leveren til at omdanne fødevarer til energi. For at undgå leverskader fra hepatitis, start med en velafbalanceret kost.

Mennesker med hepatitis nødt til at følge en sund livsstil for at minimere skader på leveren. Begynde at beskytte din lever ved at betale mere opmærksomhed til ernæring.

"Der er ingen speciel kost for hepatitis," siger Keri Gans, RD, en registreret diætist i New York City og talsmand for den europæiske Diætetiske Association. "En person med hepatitis bare nødt til at følge en sund, velafbalanceret kost."

At kosten bør indeholde:

 • Masser af frugt og grøntsager
 • Fuldkorn såsom havre, brune ris, byg og quinoa
 • Magert protein såsom fisk, kylling uden skind, æggehvider, og bønner
 • Fedtfattige eller fedtfri mejeriprodukter
 • Sunde fedtstoffer som dem i nødder, avocado og olivenolie

"Det er, hvad du ønsker at spise, en varieret kost, herunder de komponenter," Gans siger. "Jeg fortæller mine klienter til at forestille sig en middag plade. En fjerdedel af pladen bør indeholde fiberrige kulhydrater som fuldkorn, en fjerdedel bør indeholde magert protein kilder og den resterende halvdel skal indeholde frugt og grøntsager."

For at hjælpe din krop bedre proces mad og funktion på sit bedste, er du også nødt til at sikre, at du drikke masser af væske. Vand er bedre end koffeinholdige drikke som kaffe og cola. Formål at drikke 1 ounce af væske for hver 2 pounds af kropsvægt hver dag, det betyder hvis du vejer 180 pounds, bør du drikke 90 ounce af vand, eller omkring 11 8-ounce glas.

Hvad ikke at spise eller drikke

Husk på, at en usund kost kan bidrage til leverskader. Hvis du spiser for meget højt kalorieindhold fedtet, fede eller sukkerholdige fødevarer, du tager på i vægt og fedt vil begynde at bygge op i din lever. En "fedtlever" kan bidrage til at udvikle skrumpelever eller ardannelse, i leveren. Fedt i leveren kan også forstyrre virkningen af ​​lægemidler, der er målrettet mod hepatitis virus.

Undgå følgende:

 • Mættet fedt findes i smør, syrnet fløde og andre højt fedtindhold mejeriprodukter, fede udskæringer af kød og stegte fødevarer
 • Sukkerholdige godbidder som cookies, kage, sodavand og emballerede bagværk
 • Foods stærkt snøret med salt
 • Alkohol

Mange eksperter anbefaler, at hepatitis patienter også undgå råt eller utilstrækkeligt skaldyr, som kan havnen virus og bakterier. Du kan overveje at begrænse dit forbrug af forarbejdede fødevarer så godt, da de kan indeholde kemiske tilsætningsstoffer og høje niveauer af salt.

Andre forholdsregler

Fordi din lever kæmper hepatitis-virus, træffe særlige forholdsregler for at beskytte mod enhver sygdom, der ville øge chancerne for leverskader. Vask alle kød, frugt og grøntsager til at fjerne alle potentielt skadelige rester, og vask dine hænder grundigt før og efter håndtering af fødevarer for at undgå krydskontaminering.

Kosttilskud til hepatitis

Mennesker med hepatitis bør tale med deres læge om at tage en multivitamin en gang om dagen, siger Christine Gerbstadt, MD, RD, en læge og en registreret diætist i Sarasota, Florida, såvel som en talsmand for den europæiske Diætetiske Association. B-vitaminer i særlige kan hjælpe anspore healing.

"Du har virkelig ønsker at sikre din krop har alt det behov," Dr. Gerbstadt siger.

Men du er også nødt til at sørge for, at du ikke tager alt for meget af visse vitaminer og mineraler gennem brug af kosttilskud, da nogle kan forårsage leverskader. Vær forsigtig med:

 • Jern
 • Vitamin A
 • Vitamin B3 (niacin)
 • C-vitamin
 • Vitamin D

Hepatitis patienter på udkig efter naturmedicin kan overveje marietidsel, fås i kapsler og andre former. Marietidsel kan have nogle genoprettende egenskaber, antyder Gans. Nogle undersøgelser har vist, at marietidsel kan forbedre leverfunktionen hepatitis og skrumpelever patienter. Du bør dog altid konsultere din læge, før du prøver supplement eller urt, især hvis du har hepatitis.