Evb

Tandpasta 101

Børste dine tænder er hjørnestenen i god mundhygiejne. Lær om de forskellige typer af tandpasta og hvordan du vælger en, der er rigtige for dig.

Tandpasta er ikke altid indsætte. Det kan være en gel, pulver eller pasta, som du børste på dine tænder og tandkød for at hjælpe slippe af akkumulere plak og forbedre din mundhygiejne. Ifølge Det Europæiske Dental Association (ADA), er tandpasta vigtigt for oral sundhed, fordi det hjælper til at fjerne plak og dens bakteriel oprustning på tænderne og bekæmper parodontale (gummi) sygdom. De fleste tandpasta indeholder også fluor, som styrker tandemaljen og bekæmper huller i tænderne.

Hvad der er i tandpasta?

Den nøjagtige sammensætning af forskellige tandpastaer kan variere en smule afhængig af de fordele, der kapret af det pågældende mærke (såsom blegning af tænderne eller reducere tandkødsbetændelse). I almindelighed indbefatter tandpastaer følgende ingredienser:

  • Blide slibemidler såsom magnesiumcarbonat, dehydrerede silicageler, calciumcarbonat, hydratiserede aluminiumoxider, og phosphatsalte.
  • Glycerol, sorbitol eller andre såkaldte "fugtighedsbevarende," stoffer, der holder tandpasta fra udtørring.
  • Fortykkelsesmidler såsom tang eller mineralske kolloider, syntetisk cellulose, eller naturlige tyggegummi for at give tandpastaen en homogen udseende og konsistens.
  • Fluor til at gøre tandemaljen stærkere og mere modstandsdygtige over for forfald.
  • Smagsstoffer, der ikke forårsager huller i tænderne, såsom saccharin.
  • Rengøringsmidler, såsom natrium laurylsarcosinat, for at gøre tandpasta skummende.

Hvordan at vælge den rigtige tandpasta til dine tænder

Med den svimlende vifte af tandpasta valg i en typisk apotek midtergangen, kan det være skræmmende at forsøge at finde en, der er rigtige for dig. "Man skal næsten en ph.d.-grad til at klare dental 'midtergangen for forveksling«, "siger Richard H. Price, DMD, talsmand for ADA, og en tidligere klinisk instruktør på Boston University Henry M. Goldman School of Dental Medicine.

Når du vælger en tandpasta, den første kendelse af erhvervslivet er at sørge for, at produktet er sikkert og vil gøre, hvad det hævder. Tandpasta, der indeholder fluor er reguleret af den amerikanske Food and Drug Administration (FDA), da de gør sygdomsbekæmpende fordringer. Disse produkter vil vise en standard "drug facts" panel på den emballage notering aktive ingredienser, advarsler og andre relevante oplysninger. Tandpastaer uden fluor betragtes kosmetik, og derfor ikke falder ind under FDA tilsyn. Imidlertid bør disse produkter stadig give en ingrediensliste. For at undgå falske og ureguleret produkter, styre væk fra tandpasta, der ikke klart, oplysninger om ingredienser eller ikke korrekt mærket.

Forvirret tandpasta shoppere kan finde yderligere vejledning ved at kigge efter ADA blåstempling. Dette symbol angiver, at fabrikanten har deltaget i et frivilligt testprogram foretaget af ADA til at måle et produkts sikkerhed og effektivitet. Tandpasta, der indeholder sukker, for eksempel, vil ikke få ADA blåstempling.

"Med ADA segl på det, ved du, at det vil gøre, hvad den siger," bemærker Dr. Price, der er pensioneret fra en 35-årig privat gruppe tandlægepraksis i Newton, Massachusetts

Hundredvis af mundhygiejne bære ADA segl. Hvis du vil se en komplet liste over ADA-godkendte tandpastaer, så tjek den ADA hjemmeside.

Fordelene af fluor i tandpasta

En vigtig ingrediens i tandpasta er fluor. Fluor har brede fordele for mennesker, både unge og gamle. "Fluortandpasta er ikke kun for børn - det er gavnligt for os hele vores liv," siger Price. "Den fluor i tandpasta heler og remineralizes mikroskopiske hulrum, som de udgør, det hærder tandoverfladen, hvilket gør det mere modstandsdygtigt over for syre angreb af bakterier, og sinker virkning af disse syre-producerende bakterier."

Fluor sikkerhed

Selvom FDA kræver fluortandpasta til at bære en advarsel opfordrer forældre til at kontakte en giftkontrolcenter hvis deres barn ved et uheld forbruger en stor mængde tandpasta, ADA Rådet om Scientific Affairs tager den holdning, at FDA advarsel overvurderer risikoen for indtaget fluorid til børn. Ifølge ADA erklæring, kan børnene ikke sluge nok fluor fra tandpasta under normal børstning at forårsage nogen alvorlige problemer. Ikke desto mindre, at være på den sikre side, Pris anbefaler at begrænse børn under 5 år til en ært mængde tandpasta og føre tilsyn med deres børstning da de fleste små børn har ikke lært at skylle stedet sluge i slutningen af ​​børstning.

Tandpasta til særlig tand og tyggegummi betingelser

Ligegyldigt hvad dine personlige oral sundhed behov er, er der sandsynligvis en tandpasta for dig.

Hvis du har følsomme tænder, kigge efter produkter med ingredienser såsom kaliumnitrat eller strontiumchlorid. At bekæmpe tandkødsbetændelse eller tandsten, skal du vælge en tandpasta, der indeholder pyrophosphater, triclosan og zinkcitrat. Derudover kan du finde produkter til bekæmpelse af dårlig ånde eller formuleret med særlige slibemidler til at hjælpe blege misfarvede tænder.

"Hvis du har særlige behov, såsom tænder, der er følsomme over for kulde eller varme, eller problemer med tandsten, kigge efter tandpastaer, der behandler disse spørgsmål, der bærer ADA segl, eller tale med din tandlæge om en henstilling," Pris rådgiver.