Evb

Symptomer på restless legs syndrome

Læger bliver mere fortrolige med restless legs syndrom, en fælles, søvn-røver tilstand. Restless Legs Syndrome symptomer omfatter underlige fornemmelser i benene og en stærk trang til at flytte dem.

Restless ben syndrom påvirker mere end 12 millioner europæere, og ofte kræver en meget større ordforråd til at beskrive symptomer end blot ordet "rastløs."

Selv hvis du er udmattet, og det lader til, at alle dele af din krop har brug for en god nats hvile, dine ben - og din hjerne - kan være bedrager dig. Restless Legs Syndrome er en neurologisk lidelse, der kan gøre at falde og opholder sig i søvn en meget vanskelig opgave.

Restless Legs Syndrome: udkig efter symptomer

Ifølge NIH, kan millioner af mennesker har udiagnosticeret eller ubehandlet RLS, dels fordi de er bange deres læger vil ikke tage deres symptomer alvorligt, og dels fordi de kan forveksle de symptomer som følge af søvnløshed eller depression. En af de kendetegnende RLS symptomerne er en ulige fornemmelse i benene, der opstår i særlige miljøer. Disse fornemmelser kan føles meget anderledes for personer med den betingelse, siger Mark Buchfuhrer, MD, en læge med speciale i søvnforstyrrelser i Downey, Californien, og medforfatter af Restless Legs Syndrome: Coping med dine søvnløse nætter.

"Det er meget svært for de fleste patienter til at beskrive deres symptomer. Den klassiske beskrivelse er" uhyggelig-crawly, som myrer dybt inde mine ben, "siger han. Nogle mennesker har lyst til det er en elektrisk følelse, andre føler som vand bevæger gennem deres lemmer. Omkring 30 til 40 procent af befolkningen kan ikke engang have en beskrivelse, blot en trang til at bevæge benene, siger Dr. Buchfuhrer.

Disse underlige fornemmelser er ikke de eneste tegn på restless legs syndrome. Andre symptomer, i henhold til Restless Legs Syndrome Foundation, kan nævnes:

  • . Trangen til at flytte folk med restless legs syndrome føler sig tvunget til at flytte deres ben - ofte på grund af disse mærkelige fornemmelser - som hjælper skabe den "rastløse" udseende af tilstanden. Når mennesker med den betingelse begynde at bevæge benene, symptomerne plejer at gå væk eller i det mindste forbedre. Når patienterne stopper med at bevæge, deres symptomer vende tilbage. Over tid, kan bevægelsen ophøre med at lindre restless legs syndrome.
  • Resten kan ikke føle det bedste. Et aspekt af betingelsen, der er særligt skærpende, at rastløse ben syndrom symptomer starter typisk eller vokse værre, mens du sidder eller ligger stille. Dette er en grund til, at folk med RLS ofte har problemer med at falde i søvn.
  • Øgede problemer om natten. Folk typisk mærke til, at deres rastløse ben syndrom symptomer, ligesom de ulige fornemmelser og trangen til at bevæge sig, vokse værre om aftenen eller om natten. Dog kan folk med fremskreden restless legs syndrome oplever symptomer i løbet af dagen.

Restless Legs Syndrome: at søge professionel lægelig rådgivning

Nogle mennesker med RLS kan kun have lejlighedsvise symptomer, der ikke er specielt generende, mens andre kan have hyppige symptomer, der fører til mangel på søvn og dagtimerne træthed, ifølge National Institutes of Health.

Hvis dine symptomer er milde eller kun forekommer lejlighedsvis, har du sandsynligvis ikke brug for at søge professionel lægehjælp, Buchfuhrer siger. Men hvis du har restless legs syndrome symptomer, der forstyrrer dit liv, er det en god ide at se din læge.

Læger og patienter er blevet mere fortrolige med restless legs syndrome siden midten af ​​2000'erne, da den amerikanske Food and Drug Administration godkendt medicin til den betingelse, Buchfuhrer siger. Før den tid kunne patienterne have været mindre villige til at diskutere disse mærkelige symptomer med deres læge, og lægerne til gengæld var mere tilbøjelige til at afskedige de symptomer eller misdiagnose den tilstand, siger han.

Hvis du besøger din læge for at diskutere restless legs syndrome, vær forberedt til at tale om dine symptomer, sleep historie, personlige og familiemæssige sygehistorie, og enhver medicin du kan tage.