Evb

Sunde vaner for slagtilfælde nyttiggørelse

At få et slagtilfælde vil ændre dit liv, men du kan bidrage til at fremskynde din opsving ved at vedtage sunde spisevaner, at få regelmæssig motion, nåede en sund vægt, og at lære at håndtere stress.

Oplever et slagtilfælde kan forårsage mange fysiske forandringer og har en betydelig følelsesmæssige konsekvenser. "Hvor længe disse effekter sidste, og hvor alvorlig de afhænger af, hvor dårlig din slagtilfælde er," siger Joseph Broderick, MD, en fyr af den europæiske sammenslutning af Neurologer, der praktiserer i Cincinnati.

Mange patienter med slagtilfælde bliver nødt til at foretage livsstilsændringer til at tilpasse sig deres nedsatte evner og hjælpe forhindre en fremtidig slagtilfælde. "Mange af disse livsstilsændringer svarer til dem vil jeg anbefale at forhindre et slagtilfælde i første omgang," Dr. Broderick siger.

Leve godt efter et slagtilfælde

Disse tips til at leve godt efter et slagtilfælde fokus på sunde vaner, der øger din følelsesmæssige og fysiske velbefindende:

  • Lær sunde spisevaner. Stræb efter at spise en nærende kost, der hjælper dig med at kontrollere dit blodtryk og opretholde en sund vægt, og som giver beskyttende vitaminer og næringsstoffer. Understreg fedtfattig proteiner, såsom fisk, kylling, kalkun og magert kød. Medtag lavt eller intet fedtindhold mejeriprodukter. Begræns mættet fedt, som smør og kokosolie, og fjerne transfedtsyrer, som ofte findes i forarbejdede fødevarer.

    Også være opmærksom på din natrium indtag, som spiser for meget salt kan forårsage dig at beholde væsker, hvilket igen kan øge blodtrykket. Fokus på at få fem eller flere portioner af friske frugter og grøntsager hver dag - disse giver de vitaminer, mineraler og næringsstoffer, du har brug for at forblive sunde. De er også en god kilde til kostfibre, som kan hjælpe med at kontrollere blodsukkeret og gør du føler dig fuld, og som kan hjælpe dig med at opretholde en sund vægt.

  • Bliver aktive. Kom motion har mange fordele for mennesker, der har haft et slagtilfælde. Motion kan hjælpe dig med at opretholde en sund vægt, og hjælper med at reducere stress, der er forbundet til slagtilfælde, fordi det kan øge blodtrykket. Motion hjælper også til at regulere kroppens naturlige dannelse af blodpropper evne.

    "Folk, der har haft et slagtilfælde kan være delvist lammet og kan ikke være i stand til at gå på et løbebånd uden at falde," Broderick siger. "Find noget, du kan gøre inden for dine begrænsninger, der er sikkert, men også får din puls op. Du kan finde dig er i stand til at gøre mere og mere med tiden efter et slagtilfælde. Det er vigtigt, at du sørge de øvelser, du laver er sikkert. "Tal med din læge, før du begynder på et træningsprogram for at få forslag til gode aktiviteter at prøve for dine nuværende evner.

  • Hold forbindelsen til familie og venner. "Sociale interaktioner er nøglen til genopretning efter et slagtilfælde," Broderick siger. "Nogle mennesker, der har et slagtilfælde og bliver begrænset i deres mobilitet, vil trække sig tilbage og lukker sig ud." I stedet, modstå fristelsen til at isolere sig. Holde op sociale relationer med familie, venner og samfund er vigtigt for din følelsesmæssige velbefindende i tillæg til din fysiske sundhed. De fleste mennesker vil forstå, hvis du er begrænset af din slagtilfælde og vil være villige til at hjælpe dig, især hvis du spørger.

    Støttegrupper, enten personligt eller online, kan også være en stor hjælp. "Takket være internettet, kan du udvikle relationer med folk, der er miles væk, og dele dine oplevelser med folk, der har samme interesser og problemstillinger kan hjælpe dig med at håndtere stress og leve bedre efter et slagtilfælde," siger Broderick.

  • Gør dit hjem sikkert. Trække på hjælp fra familie eller venner til at reorganisere dit hjem, så det er nemt for dig at komme rundt sikkert, især hvis du er i en kørestol. Fjern tæpper, der kan forårsage dig til at glide eller falde. Flyt møbler, der ikke vil tillade dig at passere nemt. Installer udstyr, såsom sikkerhed skinner, som gør det lettere for dig at komme ind og ud af badekar eller bruser. Hold nødnumre og call udstyr, hvor du kan nå dem let. Hvis du bor alene, kan du ønsker at sørge for venner, familie eller naboer til at tjekke ind på dig regelmæssigt.

Med hjælp fra ovenstående forslag, kan du leve godt efter et slagtilfælde ved at genvinde tillid til dine fysiske evner og følelser forbundet til andre.