Evb

Styring af fysiske symptomer på depression

Depression symptomer kan strække sig ud over dine følelser. Kroniske smerter samt andre fysiske symptomer kan være relateret til depression.

Dyb sorg og et tab af selvværd er kendetegnende for depression symptomer. Men tilstanden kan medføre fysiske symptomer, også.

"Mens de følelsesmæssige aspekter af depression er centrale for oplevelsen af ​​denne betingelse, fysiske aspekter er fælles," siger Ian A. Cook, MD, lektor i bopæl i afdelingen for psykiatri og biobehavioral Fakultet ved David Geffen School of Medicine på UCLA i Los Angeles og forsker ved UCLA Neuropsykiatrisk Institut.

Mange mennesker beskæftiger sig med depression har søvn problemer, siger Dr. Cook. For nogle betyder det, at sove alt for meget, mens andre har søvnløshed eller svært ved at falde i søvn om natten. Depression kan zappe din energi, tilføjer han, så du føler dig udmattet - som alle tager en fysisk vejafgift.

Et andet fælles fysisk symptom på depression er en ændring i appetit - enten knap plukke på din mad, eller i den anden yderlighed, spiser for meget og gøre usunde valg af fødevarer. Fordøjelsesproblemer og smertefulde mavekramper er mulige depression symptomer, også.

Måske den mest vanskelige symptom for en person med depression til at administrere, er smerte. Du kan opleve hovedpine, ømhed og smerter i hele kroppen, eller kroniske smerter, der forværres i stedet forbedres. Selvom depression kan være roden af ​​disse typer af smerter, kan kroniske smerter også føre til eller forværre depression symptomer. Og jo mere alvorlig depression, jo værre disse fysiske symptomer vil føle.

"Mængden er skruet op på erfaringer såsom rygsmerter eller hovedpine," forklarer Cook. "Nogle af dette sandsynligvis kommer fra komplekse forbindelser mellem systemer i hjernen, der regulerer humør, søvn, energi, appetit, og smerteopfattelse."

Hvis du har depression symptomer og ikke søger behandling, kan enhver eksisterende smerte forværres, tilføjer Cook.

Hjælp til fysiske symptomer på depression

Det første skridt i at føle bedre, er at anerkende forbindelsen mellem din depression og smerte. I modsætning til søvnproblemer, fordøjelsesbesvær, eller smerter relateret til andre årsager, typisk fysiske symptomer, der er relateret til depression ikke bliver bedre med traditionel medicin. Fordi disse symptomer er forbundet med depression, er depression behandling er nødvendig for at løse dem.

"Men heldigvis når depression behandles effektivt, andre behandlinger for kilden til smerten synes at være mere effektive," siger Cook.

Hvis du ikke er blevet undersøgt for depression og oplever smerte, der ikke reagerer på traditionelle behandlinger, indlede en samtale med din læge om dine symptomer og om depression er en mulig årsag.

Går til kontoret forberedt besøget vil hjælpe dig udtrykke dig med din læge, siger Cook. Han foreslår at udfylde en Patient Health Questionnaire (PHQ-9), som du kan finde online på www.nyc.gov.

"Hvis man opdager, at du cirkel mere end en tærskel række symptomer, bør du være fagligt evalueret mulighed for depression, og at evaluering bør tage fat på de fysiske, følelsesmæssige og kognitive symptomer, du kan opleve," siger Cook. Depression kan være forårsaget af andre medicinske tilstande, såvel som skjoldbruskkirtlen lidelser. Der er normalt en effektiv behandling til rådighed, uanset årsagen. "

Din læge eller mental sundhed professionel vil skitsere et behandlingsforløb designet til at løse både din mentale og fysiske symptomer på depression. Muligheder for at styre både depression og smerte omfatter medicin for depression, terapi, afslapning teknikker, biofeedback og guidede billedsprog.

Nå ud til din læge og få behandling for dine symptomer kan starte dig på vejen til det bedre.