Evb

Strategier til at håndtere en Alzheimers patient, der vandrer

Tage forholdsregler, vel vidende de udløsende faktorer, og planlægge kan alle hjælpe med at beskytte og hente en elsket en, der vandrer ud.

Vandrer er et almindeligt symptom på Alzheimers sygdom. Tre ud af fem personer med Alzheimers vil vandre i løbet af sygdommen. Nogle gange er de strejfer rundt i gaderne med et bestemt formål eller mål for øje: De kunne gå tabt i en barndom hukommelse eller forsøger at udføre et job, de plejede at have. Eller måske de søger efter noget, de ikke kan finde, eller forsøger at vende tilbage til nogle halv-husket placering.

Desværre er denne særlige symptom på Alzheimers er specielt farlig - det kan endda være livstruende. Færre end fire ud af hver 100 voksne med hukommelsessvækkelse, der vandrer væk fra hjemmet er i stand til at vende tilbage uden hjælp. "Hvis den ikke findes inden for de første 24 timer, vil halvdelen oplever alvorlig personskade eller død," siger Peter Reed, ph.d., senior director for programmer for Alzheimerforeningen.

Alzheimers: når vandrer sker
Alle Alzheimers patienter er i risiko for vandrer, men at vide udløser af vandrer episoder i din elskede kan hjælpe med at beskytte ham eller hende fra at komme ind i en farlig situation.

En række faktorer kan udløse vandrede i Alzheimers patienter, men det er mere tilbøjelige til at ske, hvis din elskede:
 • Er rastløs, pacing, eller gør gentagne bevægelser
 • Er at have problemer med at finde kendte steder som badeværelse eller køkken
 • Forsøger at undersøge, hvor kendte mennesker er
 • Synes at være at udføre en hobby eller akkord, men får ikke gjort noget
 • Bliver tabt eller forvirret i et nyt miljø
 • Forsøg på at gå på arbejde eller opfylde nogle andre tidligere forpligtelse
 • Ønsker at "gå hjem", selv om de allerede er er

I nogle tilfælde er der måske ikke engang være nogen klare tegn på, at en omvandrende episode er nært forestående. Sue Shipper, bosiddende i Hobe Sound, Fla siger hendes mand Robert havde aldrig vandrede i alle de år af hans Alzheimers, og hun troede, han var sikker fra det, fordi hans mobilitet var begrænset. "Så en dag forsvandt han på sin scooter," Afsender siger. "Jeg var helt hektisk, men heldigvis var vi i stand til at finde ham hurtigt."

Hvordan undgår vandrer
Nogle metoder afskrække eller forebyggelse af en Alzheimers patient fra vandrer omfatter:
 • Aldrig forlader personen alene hjemme
 • Tilskynde bevægelse, motion og rekreative aktiviteter såsom musikterapi eller film kiggeri, især hvis personen er pacing eller synes rastløs
 • At sikre basale behov, som sult, tørst, eller badeværelse fornødenheder, er opfyldt, da personen kan vandre for at opfylde disse behov
 • Sikring udgangsdøre på en måde, der gør dem svære at åbne, eller camouflere dørhåndtag eller døre med klud eller gardiner
 • Placering store skilte på udgange, der siger "Stop" eller "Do Not Enter"
 • Udlejning naboer og lokale politi kender personens tilstand og holde en liste med deres navne og telefonnumre i tilfælde af du har brug for hjælp
Finde en Alzheimers patient, der har vandret
Hvis din elskede har Alzheimers, følgende programmer er gode steder at henvende sig til på forhånd at beskytte dem i tilfælde af, at de nogensinde forsvinder:
 • MedicAlert + sikker tilbagevenden. Dette program, et udbud af Alzheimerforeningen kræver pårørende til at tilmelde dig til at modtage en MedicAlert armbånd for patienten. Så i tilfælde af at din elskede vandrer, aktiverer et fællesskab support netværk for at hjælpe med at finde patienten, herunder støtte til eftersøgning og redning indsats fra nærmeste Alzheimerforeningen kontor. Hvis en borger eller en polititjenestemand finder vandring Alzheimers patient, MedicAlert armbånd lister et gratis 24-timers beredskab for at hjælpe dem tilbage til deres familie eller pårørende. "Vi anbefaler, at alle pårørende til mennesker med Alzheimers tilmelde denne person i programmet, selv om de ikke vandrede før, fordi det er utroligt svært at forudsige, hvem der vil vandre," Dr. Reed siger. Statistikkerne viser, at 88 procent af enrollees findes inden for 4 timer efter meldt savnet, og 99 procent er tilbage inden for 24 timer.
 • Projekt redningskrans international. Denne non-profit gruppe tilbyder kunderne en personlig armbånd, der udsender et tracking signal. Når pårørende anmelde et lokalt projekt Lifesaver agentur, en Alzheimers patient har vandret, en søgning og redningshold begynder på udkig efter den person, der bruger tracking system. Gruppen siger, at der er ikke rapporteret om alvorlige skader eller dødsfald i mere end 1.500 søgninger og inddrivelse gange gennemsnit mindre end 30 minutter. Denne gruppe er blevet godkendt af Alzheimers Foundation of Europe.

Omsorg for en elsket en med Alzheimers er en vanskelig og frustrerende opgave - det sidste, du skal bekymre dig om, er din elskede vandrer væk. Planlægning ved at registrere med disse organisationer kan hjælpe med at give dig fred i sindet om sikkerheden af ​​din elskede en, hvis de en eller anden måde formår at smutte.