Evb

Smerte-fri madlavning med sandra lee

Den stjernekok gør madlavning nemmere for dem med kroniske smerter.

Simple opgaver som at åbne en krukke eller løfte en gryde kan være store udfordringer for mennesker med kroniske smerter fra leddegigt (RA), en autoimmun sygdom, der forårsager smertefulde ledbetændelse. Af 340 patienter med reumatoid arthritis adspurgte ved telefonen i 2007, rapporterede 60 procent har svært madlavning. Men der er ingen grund til at udholde smerte i køkkenet længere - stjernekok Sandra Lee, Arthritis Foundation, og skaberne af lægemidlet Orencia er gået sammen for at skabe ICanWithRA.com, en ressource for nyttige tips om alle aspekter af madlavning, fra dagligvarer til at gøre et måltid.

Lee blev en fortaler for reumatoid arthritis patienter dels på grund af den stærke indflydelse, som hendes bedstemor Lorraine, der led af RA, overladt til hendes "liv, karriere, og madlavning." Lees nylig offentliggjort memoir, Made From Scratch, krøniker deres tætte forhold, og giver indblik i forvaltningen et køkken, selv når du lider af kroniske smerter. "Jeg så hende gå igennem så mange hårde dage i køkkenet," Lee siger om hendes bedstemor. "[Hun] udviklet genveje og andre måder at fortsætte tilberedningen, og hendes opfindsomhed inspirerede mig til at tilbyde opskrifter og tips til at hjælpe andre mennesker med leddegigt, der finder det vanskeligt at gøre ting som forberede måltider for deres familier eller er vært for en lille middagsselskab for venner. "

Lees "semi-hjemmelavede" tilgang til madlavning - hjælp 70 procent store-købte varer og 30 procent hjemmelavede poster - kastet hende ind kendis-kok status: Hun udgivet en samling af kogebøger, og er vært for "Semi-Hjemmelavet Madlavning med Sandra Lee "på fødevarer netværk. Lee mener, at den semi-hjemmelavede filosofi virkelig kan gavne dem, der lever med kroniske smerter. For eksempel, kan nogle store-købte emner, ligesom præ-knust hvidløg, redde RA patienter fra at skulle bruge deres hænder til at slice og terninger. Lee rådgiver også hjem kokke på hvor man kan finde disse tid-og smerte-opsparere. "Du kan bruge din købmand, hvis du ved, hvad produkter er tilgængelige, og hvor man kan finde dem - nogle gange er de i den asiatiske midtergangen eller den mexicanske midtergangen, og du ville ikke engang ved, at de eksisterede, hvis nogen ikke fortælle dig, hvor at se, "siger Lee. "Jeg er forbruger advokat om, hvordan man finde alt i en butik."

Lee siger de forkerte køkken redskaber kan forværre kroniske smerter - fine snitning og tunge gryder og pander er særligt problematiske. Spurgte, hvilke værktøjer er væsentlige for dem med RA, hun foreslår tre nem at bruge, nem at rengøre redskaber:

  • Letvægts bambus damper
  • Langsom komfur
  • Foodprocessor

"Jeg er en stor fan af den langsomme komfur - det er en stor ressource til at koge mere end ét måltid på én gang," siger Lee. "Du kan også købe billigere udskæringer af kød, og de stadig komme ud fugtig foodprocessor er en stor enhed også -. Det kan sidde på tælleren, så det er let at komme til, og du behøver ikke at løfte den [. Og med] en meget let bambus damper, har du fået tre niveauer - du kan gøre grøntsager på én og fisk på en anden, og du har fået en hel måltid med ét værktøj. "

Planlægning kan også hjælpe mennesker med smerter undgå ekstra arbejde i køkkenet. Lee foreslår:

  • Gør større portioner, så nogle kan spises næste dag eller frosset
  • Indkøb prechopped kød og grøntsager
  • Anvendelse af genanvendelige papir kuverter for nem oprydning.

Ud over at arbejde med "I Can Med RA"-kampagnen, har Lee tre nye tilføjelser til "semi-hjemmelavede" bogserie: Semi-Hjemmelavet Grilling 2 (Meredith, forår 2008) og semi-hjemmelavede desserter 2 og Semi- Hjemmelavet Genvej Meal Solutions (både falder 2008).