Evb

Selvopfattelse boostere at bekæmpe depression

At passe godt på dig selv - ude og inde - kan bidrage til at øge lavt selvværd og endda forbedre dine depression symptomer.

Major depression forårsager en overvældende sorg, og det kan ændre, hvordan du føler om dig selv, hvilket ofte fører til lavt selvværd og en negativ selvopfattelse. Under depression, kan du kigge i spejlet og har svært ved at finde noget at føle sig positivt om.

"Hvordan en person visninger selv kan tip fra en" glasset halvt fuldt "til et" glas halvt tomt 'perspektiv eller værre, "siger Ian A. Cook, MD, lektor i bopæl i afdelingen for psykiatri og biobehavioral Fakultet ved David Geffen School of Medicine på UCLA i Los Angeles, og forsker ved UCLA Neuropsykiatrisk Institut. Sammen med depression symptomer, der påvirker koncentration, hukommelse, organisation og beslutningstagning, kan du miste af syne dit selvværd.

"Der kan ikke være en afbrydelse mellem ens nuværende erfaring midt i depression og hele ens levetid positive ting, til det punkt, at en person næsten kan have glemt tidligere arbejdsplads succeser, vigtige bidrag til samfundet, eller afgørende rolle i en familie, "siger Dr. Cook. Deres resultater kan føle meningsløs, uanset hvor imponerende de er.

Sådan øge din selvopfattelse

Lavt selvværd kan gøre de udfordringer, du står virke overvældende. Imødegå den negative stemme i dit hoved med disse strategier:

 • Sætte opnåelige mål. Være involveret og produktive på arbejdet eller skolen og i hjemmet. Gør dine ansvarsområder opnås ved at nedbryde opgaver i mindre, mere håndterbare segmenter, som du er i stand til at tackle dem én ad gangen, vil du være i stand til at genopbygge din selvtillid et skridt ad gangen, så godt. Til sidst, vil du være klar til at tackle flere og større udfordringer.

  Opstilling selv en lille opgave kan hjælpe minde dig om, at du stadig er i stand til at gøre gode ting, siger Cook.

 • Løft dit humør med motion. Tænk tilbage på, hvor god du følte efter en udfordrende træning eller fysisk aktivitet, du virkelig nød, og du vil vide, hvor vigtigt motion er for at øge både dit humør og din selvopfattelse.

  "Kraftig motion er nyttigt på mange måder," siger Cook. Mange rekreative aktiviteter omfatter nyttige social kontakt - selv at se folk på gym eller på kørebane - og de giver også kortsigtede biologiske effekter, såsom ". Runner høje" På lang sigt kan motion også fremmer hjernens neuroplasticitet, dens evne til at ændre, da det lærer nye ting.

 • Byg et support-system. Når du kæmper depression, kan du begynde at isolere dig selv, men du er nødt til at kæmpe mod denne trang. En af de bedste måder at håndtere depression symptomer og forbedre lavt selvværd er at henvende sig til din familie og venner for støtte og opmuntring.

  "Undersøgelser har vist, at have et sikkerhedsnet af venner kan hjælpe med buffer udfordrende tider", siger Cook. "Nogle gange en aften ud med venner kan tilbyde et kort pusterum fra total nedsænkning i sorg."

  Lav planer om at tilbringe lidt tid med dem, der er tættest på dig, folk der elsker dig for hvem du er, og prøv at se nogle af de gode, som de ser i dig.

 • Praksis egenomsorg. Kog anbefaler også sætte fornyet indsats ind i din fysiske udseende. Det handler ikke om forfængelighed - det handler om omsorg for dig selv igen. Når du lader dit udseende gå, du sender en besked til resten af ​​verden, at du er ligeglad om dig selv, og du invitere andre til ikke at pleje enten, siger Cook.

  Overveje at afsætte en time til at få en frisk klipning eller en forkælende behandling. Fikse op din garderobe ved at købe et nyt sæt tøj eller jakkesæt. Hvis du er en kvinde, gøre en indsats for at sætte på din favorit makeup, især hvis du har stoppet bære nogen. Sætte nogle tanker i, hvordan du ser, vil hjælpe dig føle sig mere positivt, når man ser ind i spejlet igen. Mind dig selv, at du værd.


At tage disse små skridt til at øge dit selvværd kan hjælpe dig håndtere din depression symptomer. Ved at sætte mål, og opfordrede venner, og opholder sig involveret i aktiviteter, du nyder, kan du genvinde din selvtillid og begynder at føle sig bedre om dig selv.