Evb

Selvhjælp strategier for bipolar lidelse

Der er en række forskellige metoder, man kan sætte til at bruge til at hjælpe dig selv med bipolar lidelse (også kendt som manisk depression). Enkeltpersoner bør tage en aktiv rolle i deres egen behandling og egenomsorg - følelse bedre og få bedre er en aktiv, daglig proces. Mens medicin og psykoterapi normalt anbefales at behandle bipolar lidelse, der er yderligere skridt, man kan tage for at forbedre ens tilstand.

1.. Lær mere

Lær mere om bipolar lidelse er den letteste ting, en person kan gøre for at hjælpe sig selv. Der er et væld af oplysninger på nettet, men der er også nogle meget gode selvhjælpsbøger, der giver en dybdegående forståelse af bipolar lidelse og teknikker, der kan bruges til at forbedre dit daglige liv.

2.. Få støtte og forståelse

Under en manisk fase, kan du være helt uvidende om, at dine handlinger er foruroligende eller skadelige for andre mennesker. Senere kan du føler dig skyldig og skamfuld. Det kan især være svært, hvis dem omkring dig synes bange eller fjendtlig. Det hjælper, hvis du giver folk med oplysninger om bipolar lidelse.

Efter at have gået igennem en manisk depressiv episode, du kan finde det vanskeligt at have tillid til andre, og måske ønsker at skære dig ud. Disse følelser kan forventes efter oplever sådanne vanskeligheder, men det kan være langt mere nyttigt at tale gennem dine følelser og oplevelser med venner, familie, karriere eller en rådgiver.

Der er nu mange støttegrupper - både i den virkelige verden og online - hvor folk der har været igennem lignende problemer kan samles for at støtte hinanden.

3.. Styre din egen tilstand

Selvledelse indebærer at finde ud af om bipolar lidelse og udvikle de færdigheder til at genkende og kontrollere humørsvingninger tidligt, før de bliver fuldt blæst.

Det kan være meget svært i starten at sige, om en bipolar "høj" er virkelig begyndelsen på en manisk episode, eller om du bare føler dig mere selvsikker, kreativ og socialt på lethed. Det kan være en belastning ser for symptomer hele tiden, især når du først lære om effekten bipolar lidelse kan have på dit liv.

Der er forskellige vejledninger til selvledende bipolar lidelse. De kan indeholde tjeklister og øvelser for at hjælpe dig med at genkende og kontrollere humørsvingninger, ligesom humør dagbøger, tips om selvmedicinering, og praktiske tips til håndtering depression og mani. Selvledelse er på ingen måde øjeblik, og kan tage lidt tid til at bruge effektivt. Men du kan finde dig nødt til at stole mindre på fagfolk, og har mere kontrol over humørsvingninger. Dette kan føre til større selvtillid og mindsker tilbagefald.

Den nemmeste ting du kan gøre i dag for at begynde bedre styre din egen tilstand er ved at holde en daglig dagbog over dine stemninger i morgen, eftermiddag og aften. Skriv det ned på et stykke papir, dag efter dag. Der er endda værktøjer som vores depression quiz og vores mani quiz, kan du spore disse stemninger online.

4.. Få rutine i din dag-til-dag liv

Rutine er vigtig, såvel som god kost, nok søvn, motion og nok vitaminer, mineraler og fedtsyrer. Blide stress gratis aktiviteter også hjælpe, som yoga eller svømning. Du kan også prøve komplementære behandlingsformer såsom zoneterapi og massage.

Folk sommetider undervurdere betydningen af ​​en daglig rutine. De føler, "hvad nytter det?" Brugen er, at det holder din krop aktiv, hvilket igen hjælper du føler dig bedre følelsesmæssigt. Krop og sind er indbyrdes forbundne - ignorerer man vil have en effekt på den anden.

5.. Hold arbejdsområdet livet i skak

Mens arbejdet er vigtig for mange af os, om ikke af anden grund end det hjælper til at betale vores husleje og mad regninger, det skal også blive placeret i rette perspektiv med hensyn til din sundhed og velvære. Når vi er følelsesmæssigt ude af balance, kan det påvirke vores arbejdsindsats (samt mange andre områder i vores liv, såsom relationer med vores betydelige andre, familie og venner).

Det er vigtigt at tage tingene langsomt og undgå stressede situationer. Hvis du allerede har et job, kan du ønsker at finde ud af, om du kan vende tilbage på en deltid til at starte med. Hvis du er studerende, vil de fleste gymnasier og universiteter tilbyder god støtte og rådgivning. Giv dig selv tid og rum til at komme tilbage ind i den fulde verden af ​​job spændinger og sådan.

Inddrivelse

Bipolar lidelse behøver ikke være kronisk og det kan være muligt at inddrive. Der er en voksende opsving bevægelse blandt bipolar lidelse overlevende. Udviklingslandene har en langt højere ikke-tilbagefald end de industrialiserede lande. Store recovery værktøjer er håb, kærlighed, støtte og arbejde.