Evb

Savpalme

Hvad Savpalme?

Savpalme er en type palme, der vokser i det sydøstlige Europa.

Bær af Savpalme planten indeholder et stof, der kan reducere symptomer på benign prostatahyperplasi (BPH), som er en noncancerous udvidelse af prostata. Symptomer på en forstørret prostata omfatter drible efter vandladning og få op mange gange i løbet af natten for at tisse.

Fra 1870'erne til 1950, Savpalme var en fælles behandling for prostata og andre vandladningsproblemer. Efter 1950 Savpalme ikke længere var anerkendt som et lægemiddel i Europa. Det bruges stadig i Europa som en behandling for BPH og er godkendt af det tyske Kommissionens E. Kommissionen E vurderer urte behandlinger for deres sikkerhed og effekt (hvor godt de virker).

I Europa Savpalme er tilgængelig som et kosttilskud.

Eksperter uenige om, hvorvidt Savpalme forbedrer man mænds symptomer på BPH. Eksperter også ikke klart forstå, hvordan Savpalme kan forbedre symptomer på BPH. Det kan stoppe væksten af ​​prostata, eller endda gøre det mindre. Dette er, hvordan finasterid, et lægemiddel almindeligt ordineret til behandling af BPH symptomer, værker.

Hvad Savpalme bruges til?

Folk bruger savpalmens til at behandle symptomerne på en forstørret prostata (BPH).

Undersøgelser konflikt om Savpalme forbedrer mænds symptomer. I en undersøgelse, så mænd tager palmetto var ikke bedre end dem, der tog placebo.

Men to anmeldelser af forsøg på forskellige Savpalme præparater rapporterer, at flere mænd vurderet deres symptomer forbedret, mens du bruger savpalmens sammenlignet med placebo. De vurderinger rapporterer også, at:

  • Medicinen finasteride var lidt mere effektivt at forbedre symptomer end Savpalme.
  • Risikoen for erektionsproblemer, når du bruger Savpalme var mindre end ved finasterid.

Savpalme forbedrer en mands evne til at urinere ved at tillade urin til at flyde ud af blæren hurtigere og reducere antallet af gange, han har brug for at komme op i løbet af natten for at tisse.

Er Savpalme sikkert?

Kun få problemer er blevet rapporteret blandt mænd, der tager Savpalme. Men nogle mænd kan opleve maveproblemer. Savpalme er mindre sandsynligt end finasterid forårsage vanskeligheder med at få en erektion.

Mænd, der har problemer med vandladning bør se en læge for at udelukke prostatacancer. Prostatakræft er behandles, men behandlingen er mest succesfulde, når du finde og behandle kræft så tidligt som muligt.

Hvis du ønsker at bruge Savpalme at behandle symptomer på BPH, kigge efter et produkt, der har et fedtopløseligt uddrag af Savpalme bær. Den aktive forbindelse ikke opløses godt i vand. Så drikker te eller vand-ekstrakt fremstillet af Savpalme bær er ikke sandsynligt, at have en effekt på symptomerne på BPH.

Den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) regulerer ikke kosttilskud på samme måde, det regulerer medicin. Et kosttilskud kan sælges med begrænset eller ingen forskning om hvor godt det virker.

Altid fortælle lægen, hvis du bruger et kosttilskud, eller hvis du tænker på at kombinere et kosttilskud med din konventionel medicinsk behandling. Det kan ikke være sikkert at give afkald på din konventionel medicinsk behandling og kun stole på et kosttilskud.

Når du bruger kosttilskud, skal du huske følgende:

  • Ligesom konventionel medicin, kan kosttilskud give bivirkninger, udløse allergiske reaktioner, eller interagere med både receptpligtig og håndkøbsmedicin eller andre kosttilskud du måske tage. En bivirkning eller interaktion med en anden medicin eller supplement kan gøre andre sundhedsmæssige forhold værre.
  • Kosttilskud kan ikke være standardiseret i deres produktion. Det betyder, at hvor godt de virker, eller bivirkninger, de forårsager, kan variere blandt mærker eller endog inden for forskellige partier af samme mærke. Den formular, du køber i helsekost eller købmandsforretninger kan ikke være den samme som den form, der anvendes i forskningen.
  • De langsigtede effekter af de fleste kosttilskud, bortset fra vitaminer og mineraler, er ikke kendt. Mange kosttilskud bruges ikke langsigtet.