Evb

Sådan bruger en hud eksfoliering

Døde hudceller ofte brug for lidt hjælp til at skifte ham ud. En hud eksfolierende med ingredienser som en alpha hydroxy syre eller en beta hydroxy syre kan forlade dig ser frisk og følelse glat igen.

Vores hud er konstant fornyer sig, vokser nye hudceller til at erstatte de overflade hudceller, der vokser gamle, dør, og falder, eller dødt væv, off. Hvert minut af hver dag mellem 30.000 og 40.000 døde hudceller flake væk.

Faktorer som alder og tør hud kan betyde, at døde hudceller ikke falder væk så let som de burde. Når disse celler opbygge, kan de gøre teint ser rå og pastaagtige, og kan også bidrage til de tilstoppede porer, der fører til voksen acne. Den regelmæssige endnu omhyggelig brug af en hud eksfoliering kan hjælpe ham ud døde hudceller og afdække friske, mere ungdommelig hud.

Der er to hovedtyper af hud eksfoliering: mekaniske eksfoliering og kemiske eksfoliering. Begge er almindeligt tilgængelige, og begge har fordele og ulemper for deres anvendelse og de typer af hudsygdomme, som de er mest hensigtsmæssige.

Mekaniske hud eksfoliering

Mekaniske eksfoliering virker ved at slibe off døde hudceller ved hjælp af mildt slibende stoffer. Disse hud eksfoliering typisk ansigts scrubs, cremet rensemidler med bittesmå, ru partikler. Som du forsigtigt massere eksfolierende over overfladen af ​​dit ansigt og hud, friktionen arbejder for at løsne de gamle hudceller.

Mekaniske hud eksfoliering er let tilgængelige i købmænd og nem at bruge. De er særligt godt for folk med fedtet hud eller acne, da de fjerner hudceller og snavs, der tilstopper porerne, men kun hvis du ikke krat for hårdt, da dette kan forårsage yderligere irritation.

Dog kan mekaniske exfoliants være barske. Når du bruger dem, er du bogstaveligt slibning væk det yderste lag af din hud. Nogle indeholder partikler, så flossede og ru at de faktisk kunne skære huden. På grund af dette, anbefaler dermatologer anvendelse af en forsigtig bevægelse ved brug af en hud eksfolierende, og springe dem helt, hvis du har følsom hud.

Kemiske hud eksfoliering

En kemisk hud eksfolierende bruger blide syrer til at opløse hvad obligationer forhindrer det yderste lag af døde hudceller fra at falde fra dit ansigt og krop. Der er to hovedtyper af kemiske hud eksfoliering, dem, der omfatter en alpha hydroxy syre (AHA) og dem, der omfatter en beta hydroxy syre (BHA):

  • Alpha hydroxy syrer stammer fra forskellige fødevarer, fra frugter, såsom æbler og druer til mælk. Nogle af de mest almindelige ahas til at søge på mærkningen af ​​produktet er glykolsyre, mælkesyre, æblesyre, alpha-hydroxyoctansyre og tredobbelt frugtsyre. En alpha hydroxy syre er bedst for mennesker med tør eller fortykket hud.
  • Beta hydroxy syrer er de kemiske fætre af alpha hydroxy syrer, men er mere olie opløselige og dermed bedre til at eksfolierende fedtet hud eller akne hud. Den bedst kendte beta hydroxy syre er salicylsyre. På mærkningen af ​​produktet, se efter salicylat, natriumsalicylat, beta hydroxybutansyre eller tropinsyre.

Alpha hydroxy syre og beta hydroxy syre hudplejeprodukter tendens til at være mindre barske på huden end mekanisk eksfoliering. De hjælper også opfriske huden på måder en ansigtsbehandling krat ikke kan: De sænker hudens pH-niveau og hjælpe glatte små, lavvandede rynker, forbedre udseendet af hud, der er tør eller sol beskadiget.

At finde den rigtige formulering til din hud involverer nogle trial and error. Ifølge den amerikanske Food and Drug Administration, bør du vælge alpha hydroxy syre-baserede kemiske eksfoliering med en alpha hydroxy syre koncentration på 10 procent eller mindre og en pH på 3,5 eller mere. Beta hydroxy syre-baserede eksfolianter indeholdende salicylsyre er effektive ved niveauer på 1,5 til 2 procent. Brug stærkere løsninger kan medføre hudirritation.

En anden advarsel: Disse typer af eksfoliering øge din huds følsomhed over for solen, så længe en uge efter hver brug. Inden vi går ud, gælder altid solcreme - en hud-besparende anbefaling for alle.

Hvordan og hvornår man skal bruge eksfolianter

Du bør ikke bruge en eksfolierende hver dag. Din hud har brug for tid til at regenerere sin øverste lag, hvilket eksfoliering strimler væk. Folk med tør hud bør kun exfoliere gang eller to gange om ugen, mens dem med fedtet hud kan exfoliere to til fire gange om ugen. Stop med at bruge en eksfolierende hvis du finder din hud bliver irriteret eller udvikle en udslæt. Husk at fugte din hud efter eksfolierende, at dulme det og holde det mod udtørring.