Evb

Sådan at tale med din familie om din epilepsi diagnose

Tager den stigmatisering af epilepsi er det første skridt i at hjælpe deres kære håndtere din tilstand.

Breaking nyheden til familiemedlemmer, som du har epilepsi kan være svært, men det er vigtigt. Ikke alene er det vigtigt at have din families følelsesmæssig støtte, er det vigtigt at forberede dem, hvis du skal have en anden beslaglæggelse, siger Dr. Alan Ettinger, MD, næstformand i afdelingen for neurologi på Long Island Jewish Medical Center i New York. Læs videre for de bedste måder at uddanne din familie om din tilstand.

Om epilepsi selv

 • Tag den stigmatisering ud. Blot præcisere, hvad epilepsi er, foreslår Dr. Ettinger. "Epilepsi betyder en tendens til at have en uprovokeret anfald," siger han. "Mange mennesker har den falske forestilling epilepsien betyder du har mental retardering eller større psykiske problemer, eller er livstruende, men det er ikke tilfældet."
 • Be optimistisk om behandling. Epileptiske anfald styres via medicin i 70 til 80 procent af patienterne, siger Dr. Ettinger. Kirurgi er en effektiv løsning for de resterende 20 til 30 procent af folk, der har epilepsi.
 • Berolige unge. Ser en forælder have et anfald kan være særligt skræmmende for yngre børn, siger Dennis Spencer, MD, formand for den europæiske Epilepsy Society. "Forklar, at betingelsen er et problem, som diabetes. Sig noget lignende, 'Dette forårsager en storm i mor eller fars hjerne. Jeg måske ikke i stand til at kommunikere med dig for en periode.'" Dr. Ettinger anbefaler, at forældre spørge deres børn, hvis de har nogen specifikke problemer og tage sig tid til at løse hver enkelt, ved hjælp af sproglige børnene kan forstå.
Hvad de skal gøre under et epileptisk anfald
 • Undgå begrænsninger og tungespatler. Mens en beslaglæggelse kan se skræmmende, instruere din familie ikke at begrænse dig eller sætte noget i munden. På trods af den fælles tro på, at en person kan sluge deres tunge under et anfald, der ikke sker, siger Ettinger.
 • Beskytte mod fald. Den største risiko for en skade i løbet af et anfald er fra et fald. Fortæl din familie, hvis du har et anfald, bør du blive ledt til et sæde eller tilskyndet til at ligge ned på jorden på din side.
 • Vide, hvornår at ringe efter hjælp. Sørg din familie ved, at langt størstedelen af anfald sidste i 60 sekunder eller derunder og ikke kræver en tur på skadestuen. Hvis anfaldet er længere i varighed eller ser anderledes ud end de tidligere anfald, de kan have været vidne til at du behøver i fortiden, opmuntre dem til at ringe 911 for nødhjælp.
Hvad der venter efter et epileptisk anfald
 • Være klar til en vis forvirring. Din familie må ikke blive bange, hvis du synes desorienteret som du gendanne. Det er normalt at være forvirret i op til en halv time efter et epileptisk anfald, siger Dr. Spencer.
 • Må ikke bekymre dig om søvnighed. Træthed er også normalt, og de ​​skal vide, at det er okay at lade dig sove bagefter, hvis du har brug for hvile.
 • Undgå at give mad eller drikke. Mens et familiemedlem måske ønsker at tilbyde et glas vand eller juice, rådgive dem, at du ikke skal spise eller drikke umiddelbart efter en beslaglæggelse, som du kan opleve en residual spasmer, der kan forårsage kvælning.
Beskæftiger sig med bivirkninger af epilepsi
 • Diskuter konsekvenserne af ikke-kørselsrestriktioner. Som mange stater begrænser kørsel i seks måneder til et år efter et epileptisk anfald (love varierer fra stat), er det sandsynligt, at din ægtefælle, partner eller andet familiemedlem kan have til at påtage sig mere af kørsel - hvilket kan betyde, at de bliver nødt til at gøre flere gøremål, som make ture til renseriet eller købmand. Vær opmærksom på dette, og diskutere dine følelser åbent, siger Dr. Spencer, for at forsøge at løse problemer, før de snebold.
 • Adresse intimitet bekymringer. Nogle mennesker med epilepsi oplever en lavere sexlyst. Det er vigtigt at diskutere dette med din ægtefælle og din læge.
 • Få hjælp til at identificere medicin spørgsmål. Mens medicin med succes har kontrol epilepsi i de fleste tilfælde kan det give bivirkninger som træthed, moodiness og mental langsommelighed, især i de indledende faser. Spørg din ægtefælle og ældre børn at påpege eventuelle ændringer, de ser i din adfærd.
Yderligere ressourcer
 • Hverve lægens hjælp. Han eller hun kan hjælpe med at forklare den betingelse til din familie. Familiemedlemmer kan også fungere som din advokat ved at komme med dig til dine aftaler, stille spørgsmål og tage notater.
 • Kontakt advocacy grupper. Sådanne organisationer som Epilepsi foundation og europæiske epilepsi samfund kan yde målrettet hjælp og støtte.