Evb

Psoriasis på arbejdspladsen

Svarende til personlige relationer, der beskæftiger sig med psoriasis på arbejde kræver ærlighed og kommunikation.

Psoriasis og psoriasisgigt kan hæve vanskelige spørgsmål på arbejdspladsen. Kommunikation er nøglen: Uanset om det er at lade medarbejdere og ledere ved om sygdommen, eller forbereder arbejdsmiljøet for at lette en persons handicap.

Ligesom ven og familie relationer, kræver arbejdsforhold en vis mængde kommunikation og ærlighed. Medarbejdere kan være nysgerrig synlige læsioner, og arbejdsgivere kan spekulerer på, hvordan psoriasis kan påvirke en persons arbejde. På grund af dette, er det vigtigt for mennesker med psoriasis til at forstå deres sygdom, deres rettigheder og deres ressourcer på arbejdspladsen. Hvis du oplever forskelsbehandling på arbejdspladsen, søge hjælp.

Tips til arbejdspladsen kommunikation

Plan forude. Planlæg nøje, hvordan og hvornår for at drøfte din psoriasis med kolleger eller vejledere. Undervisning om psoriasis og dens symptomer kan bidrage til at ændre deres opfattelse og forventninger mennesker med psoriasis. Begynd med at forske alle de ændringer, der kan gøre dit arbejde så produktive som muligt.

Mødes med din leder. Planlæg et møde med din vejleder på et tidspunkt, hvor ingen af jer er under pres. Beskriv enkelt og klart de måder din psoriasis og / eller din psoriasisgigt kan påvirke dit arbejde. Målet er ikke at generere sympati, men for at finde måder at løse det problem, der vil gavne virksomheden, dine kolleger og dig selv.

Udbudte alternativer. Vær forberedt på at tilbyde forslag til eventuelle ændringer, såsom at bruge hjælpemidler. Hjælpemidler er emner, du kan få brug for at hjælpe dig med at gøre dit arbejde lettere. Chancerne er eventuelle ændringer, du kan få brug for, vil ikke koste meget. Skattefradrag og / eller skattefradrag kan være til rådighed for visse arbejdsgivere, der giver indkvartering og / eller job til mennesker med handicap.

Kommuniker med dine kolleger. Forstå, at medarbejdere kan blive krænket, hvis de føler, at du ikke gør din del af arbejdet. Forklar dem, hvordan psoriasis påvirker din evne til at arbejde, men at du gør rimelige tilpasninger. Lær mere om sund kommunikation teknikker.

Lyt til din krop. Du kan blive fristet til at "arbejde gennem smerten" af psoriasis og psoriasisgigt, men overdrive det kan udløse udmattelse, og potentielt forværre flare. I stedet prioritere og tempo selv. Liste dine opgaver i prioriteret rækkefølge, og gør de vigtigste, mens du føler stærkeste og mest energiske.

Skabe et sundt arbejdsmiljø. Arranger dit område for at begrænse mængden af løft, nåede, transporterer, besiddelse, eller til fods. Varier aktiviteter for at undgå at sidde i én stilling eller gentage en handling for længe. Gå i seng på en ordinær tid, og få nok hvile til at bære dig gennem den næste dag.

Udvikle et netværk. Andre mennesker på arbejdspladsen kan have fysiske handicap, og kan tilbyde støtte og forståelse.

Opretholde en positiv holdning. Husk, at du får lov til at have lav-energi dage, men at du er i kontrol over, hvordan du forholder dig til sygdommen. Del dine tanker med andre mennesker med psoriasis på National Psoriasis Foundation s message boards.

Hvis din kollega har psoriasis

De, der arbejder med mennesker, der har psoriasis eller psoriasisgigt nødt til at forstå, at sygdommen påvirker mennesker på forskellige måder. Nogle mennesker kan ikke have nogen problemer, mens andre, især dem med psoriasisgigt, kan have særlige behov eller kræve arbejdsfrihed til medicinske udnævnelser.

Som med enhver medicinsk tilstand, er kommunikation nøglen til at forstå, hvordan personen er påvirket. Her er nogle tips om let at tale med folk om, hvordan psoriasis påvirker dem:

Forsigtigt bringe emnet op, hvis det vedrører persons job. Selv om det kan være et følsomt emne, er det vigtigt for den person til at indse, hvordan det kan påvirke deres præstationer. For eksempel kan psoriasisgigt gøre fysisk arbejde vanskelig, og psoriasis flaring på hænder kan gøre at skrive smertefuldt.

Forstå, at de kan forsøge at overkompensere. Mennesker med psoriasis kan overdrive det på tidspunkter, fordi de kan bekymre sig om, hvordan tilstanden opfattes. Dette kan udløse en cyklus af udmattelse. Lad dem vide, at arbejde er den vigtigste ting, og at så længe gensidigt aftalte mål opfyldes, er der ingen grund til at overkompensere.

Tilbyde at hjælpe med indkvartering. En person med invaliderende psoriasisgigt kan ikke vide, at specialværktøj kan lette den fysiske belastning.

Udarbejde en tidsplan, når personen har udnævnelser. Nogle mennesker med psoriasis kan være nødvendigt at se deres læge ugentligt. Tilbyd at støtte dem med fleksible tid eller distancearbejde arrangementer.

Forstå, at psoriasis er kun en del af dem Deres præstation er den vigtigste faktor -. Ikke sygdommen. Alle har off dage, og folk med psoriasis er ingen undtagelse.