Evb

Overraskende risikofaktorer for osteoporose

De fleste kvinder ved, at de er mere tilbøjelige til at udvikle knogleskørhed efter overgangsalderen. Men visse sundhedsmæssige betingelser og medicin også hæve risikoen for knogleskørhed for både mænd og kvinder.

Da kvinder bliver ældre, deres bekymringer henvende sig til sundhedsmæssige betingelser forbundet med aldring, herunder osteoporose. Kvinder har allerede en større osteoporose risiko end mænd, og når de ramte overgangsalderen, denne risiko øges endnu mere. Men mange kvinder - og mænd - kan have osteoporose risikofaktorer, at de ikke engang ved, om, hvilket betyder, at de ikke kan tage de nødvendige forholdsregler for at hjælpe med at forhindre den betingelse.

Lad ikke et brækket ben tage dig af overraskelse. Find ud af, om visse sundhedsmæssige betingelser eller medicinske behandlinger kan øge din osteoporose risiko og hvad du kan gøre for at holde knoglerne stærke.

Sundhedsmæssige betingelser og osteoporose

Flere sundhedsmæssige forhold kan påvirke dine knogler, der forlader dem svage og mere tilbøjelige til at fraktur. Her er nogle sundhedsmæssige forhold, der kan bidrage til osteoporose risiko:

  • Fordøjelsessystemet lidelser. Dette omfatter cøliaki, hvilket er en intolerance over for gluten. Cøliaki kan forhindre optagelsen af ​​en række knogle-styrke næringsstoffer som D-vitamin og calcium. Inflammatorisk tarmsygdom - herunder Crohns sygdom og colitis ulcerosa - kan også øge en persons osteoporose risiko på grund af bivirkninger af steroid medicin og absorption problemer.
  • Autoimmune sygdomme. Lupus er en autoimmun sygdom forbundet med højere osteoporose risiko. Lupus medicin, især steroider, kan bidrage til knogletab. Leddegigt også øger osteoporose risiko, som gør de steroid medicin bruges til at styre den betingelse.
  • Thyroidea lidelser. Have hyperthyroidisme (overproduktion af skjoldbruskkirtelhormon), eller hyperparathyroidisme (overproduktion af parathyreoideahormon) er også osteoporose risikofaktorer. Unormalt høje niveauer af disse hormoner resulterer i knogler, der er mere tilbøjelige til at bryde.
  • Hormonforstyrrelser. Mænd med lavt testosteron er i risiko for osteoporose, som det hormon testosteron hjælper med at beskytte mod knogletab. Diabetes er også en osteoporose risikofaktor - især type 1-diabetes. Det vides ikke, hvordan eller hvorfor diabetes påvirker knogle sundhed. Personer med type 2-diabetes synes ikke at have så meget knogletab som mennesker med type 1 diabetes, men de har stadig en højere risiko for knoglebrud end mennesker uden diabetes.

Astma medicin og knogleskørhed

Orale steroider er almindeligt ordineret til behandling af en række sundhedsmæssige betingelser, herunder astma. Og mens de er effektive til at kontrollere astma og andre helbredsproblemer, de har en uønsket bivirkning - knogletab - når de er taget på lang sigt.

Her er nogle almindeligt ordineret steroid medicin, der vides at påvirke knogle sundhed:

  • Methylprednisolon (Medrol)
  • Prednison
  • Dexamethason (Decadron)
  • Methylprednisolon natriumsuccinat (Solu-Medrol)

Kræftbehandling og osteoporose

Livreddende kræft behandlinger er ikke uden langsigtede sundhedsmæssige virkninger, herunder osteoporose risiko. Mænd med prostatakræft, der gennemgår hormonbehandling deprivationsbehandling er mere tilbøjelige til at udvikle osteoporose. Denne behandling hæmmer testosteron og andre hormoner, og med mindre testosteron, bliver knogletæthed falder og knogler mere skrøbelig og skør.

Kvinder, der gennemgår brystkræft behandlinger, der inducerer overgangsalderen også have en øget osteoporose risiko på grund af manglende østrogen. Når østrogenniveauet falder, knoglerne bliver tyndere og mere tilbøjelige til at bryde. Kvinder, der tager aromatasehæmmer medicin - anastrozol (Arimidex), exemestan (Aromasin) eller letrozol (Femar) - at behandle deres brystkræft også er steget osteoporose risiko.

Så uanset om du er en sund kvinde over en alder af 50, der har gennemgået overgangsalderen, en yngre kvinde med regelmæssige månedlige perioder, eller endda en mand, kan du være i risiko for osteoporose. Tage skridt til at begrænse skader på dine knogler og forebygge knogleskørhed med D-vitamin, calcium og livsstil justeringer.