Evb

Outgrowing allergi

Hvorfor vi vokser ind i og ud af allergier er et mysterium, men lægerne er at afdække behandlinger til at få din nysen, kløe og andre allergiske symptomer under kontrol.

Allergier, synes det, er alt andet end forudsigelig. Børn kan have en allergi, og derefter senere i livet, vil symptomer såsom nysen eller kløende øjne forsvinde. Omvendt kan voksne pludselig udvikle allergi, også. Men mens lægerne ved, at allergi kan ændre sig, hvorfor vi vokser ind i og ud af en allergi er lidt af et mysterium.

"I almindelighed, som børn bliver ældre, de kan vokse ud af allergi," siger New York-baserede allergolog Clifford W. Bassett, MD, en klinisk instruktør i fordelingen af ​​infektionssygdomme og immunologi ved New York University School of Medicine. "Men der er en hel verden, hvor, for millioner af mennesker, det er ikke tilfældet. Nogle mennesker selv vokse ind allergi. Modne voksne, selv i deres halvtredserne og firserne, kommer ind på mit kontor med en række allergi."

Allergi årsager: en overaktiv immunsystem

Et overfølsom immunsystem er, hvad der forårsager en allergi. Dit immunforsvar er designet til at beskytte din krop mod skadelige stoffer såsom virus. Men hvis dit immunsystem er alt for følsom, den reagerer på allergener såsom pollen, skæl og bestemte fødevarer.

En måde din krop reagerer på disse allergener er at øge slim produktion, hvilket skaber nysen, nasal hævelse, kløe i næsen og øjnene, og andre symptomer. Mere alvorlige allergier, herunder fødevareallergi, kan endda forårsage en livstruende reaktion kaldet anafylaksi.

Hvordan allergikere reagerer på allergener kan variere fra person til person, selvom lægerne ikke ved præcis hvorfor. Af samme grund, kan allergi variere i samme person fra den ene sæson til den anden eller fra den ene allergen til en anden. For eksempel kan du nyser, når du er i nærheden af ​​én kat, men ikke en anden.

"Der er et udsving på allergisymptomer," siger Dr. Bassett. "Sværhedsgraden og niveauet af allergi symptomer kan variere i løbet af året, og fra den ene hund [eller andet allergen] til den næste."

Fødevareallergi: at gå, gå, væk for altid?

Hvis du er forælder til et barn med fødevareallergi, er du formentlig undrende, hvis disse allergier nogensinde vil gå væk. Det afhænger. Indtil for nylig troede de fleste allergikere, at børn med mælkeallergi vil vokse dem efter alder 3 eller 4. Men en nylig undersøgelse fra lægerne på Johns Hopkins University viste, at hovedparten af ​​børnene ikke vil vokse mælk allergi først langt senere, måske så sent som 16 år.

Allergi over for soja, æg og hvede vil ofte blive overskygget af den tid, barnet er en teenager. Men hvis børn er allergiske over for jordnødder eller nødder såsom valnødder, pekannødder og mandler, der er en god chance - omkring 80 procent for peanuts og 90 procent for nødder - at de vil forblive allergiske som voksne.

Dit allergolog kan ofte afgøre, om dit barn er vokset fra et allergen ved at tage blodprøver eller ved forsigtigt at give dit barn en lille mængde af fødevarer samtidig observere barnet på kontoret eller på et hospital. Dette bør kun ske under lægeligt tilsyn - aldrig derhjemme.

Nysen: blot en af mange symptomer på allergi

Din allergi symptomer kan variere meget, men kan omfatte en eller en kombination af følgende:

 • Vejrtrækningsproblemer
 • Brændende, tåreflåd, eller kløende øjne
 • Conjunctivitis (røde, hævede øjne)
 • Hoste
 • Hovedpine
 • Hives
 • Kløe i næse, mund, hals, hud, eller ethvert andet område
 • Løbende næse
 • Hududslæt
 • Nysen
 • Hvæsen

Disse symptomer kan og forandring som du alder. "Som du bliver ældre, er der en vis mængde af udtørring [ud], og kroppen ser ud til at overproducere slim til at forsøge at fugte kroppen," Bassett siger. "Vi behandler dette symptom med forskellige nasal fugtighedscreme."

Andre behandlinger omfatter antihistaminer, næsespray og allergi skud, men behandlingen vil afhænge af dine særlige symptomer. For eksempel er der både korttidsvirkende og langtidsvirkende antihistaminer. Begge typer er tilgængelige over-the-counter (OTC) på et apotek og omfatter produkter som Benadryl, Claritin og Zyrtec.

Allergisymptomer: still nysen? prøv dette...

Hvis antihistaminer ikke gøre det trick, kan lægeordineret nasal kortikosteroid sprays såsom Flonase eller Nasomet virker. Må ikke forveksle disse kortikosteroid sprays med OTC nasaldekongestanter spray, der hurtigt lindre en stoppet næse, OTC hjælpemidler bør ikke anvendes i mere end to til tre dage, fordi de kan være vanedannende. Kortikosteroid sprays, på den anden side heller ikke arbejde med det samme, men hvis de anvendes regelmæssigt kan holde symptomerne væk.

Uanset om du er ung eller gammel, hvis nysen eller andre symptomer på allergi vil bare ikke holde op, overveje allergi skud.

"De fleste patienter, der får allergi skud for to til fire år kan afbryde dem efter en periode med vedligeholdelse er opnået," siger Bassett. "Hvis du gør det regime ordentligt, får du den langsigtede fordele. Det er det tætteste ting at en kur, vi har. "