Evb

Oddsene for at overleve en rygmarven eller hjernetumor

Overlevelse afhænger af typen af ​​tumor, du har.

Når du er diagnosticeret med en alvorlig sygdom, ligesom en rygmarven eller hjernesvulst, lære om overlevelsesrater og prognose for din tilstand kan gøre dig panik endnu mere. Men det er vigtigt at huske på, at overlevelsesraten er simpelthen statistik, de ikke gælde for en bestemt person.

Statistikker er samlet omkring en gruppe af patienter med en vis lidelse, såsom en hjernetumor, inden for en vis tidsramme. I almindelighed få en nøjagtig statistik er det nødvendigt at have en relativ stor gruppe af mennesker. Men rygmarv og hjerne tumorer er meget sjældne former for kræft, som tegner sig for mindre end 2 procent af alle kræftformer. Denne lille antal patienter gør det vanskeligt for statistikere at indsamle og analysere oplysninger.

Derudover er der mere end 120 typer af hjernetumorer, hvilket gør en i forvejen vanskelig opgave hårdere. Så selv om det er vigtigt at vide om overlevelseschancerne for rygmarv og hjernetumorer, ikke stole for meget på tallene. Din situation kan være anderledes.

Den bedste kilde til specifikke oplysninger om din individuelle prognose er din egen læge. Har en åbenhjertig diskussion med din læge om din langsigtede udsigter.

Hjernesvulst prognose: Den statistik

Når du læser de satser nedenfor huske, at disse tal ikke er garanti, men en generel idé om alvoren af nogle typer af hjernetumorer.

På baggrund af oplysninger indsamlet oplysninger fra 2000 til 2004, til mennesker diagnosticeret med en primær malign hjernen og rygmarven tumor (inklusive lymfom og leukæmi, svulster i hypofysen og pinealkirtlen, og tumorer i næsen), de fem-års overlevelse satser er 28,8 procent for mænd og 31,6 procent for kvinder. En fem-årige overlevelsesrate henviser til andelen af ​​mennesker, der stadig er i live fem år efter en diagnose.

Når disse fem-års overlevelse satser blev yderligere opdelt efter alder ved diagnose, de relative overlevelsesrater var:

  • Alderen 0 til 19 år: 66,0 procent
  • Alder 20 til 24 år: 49,2 procent
  • Alder 45-54 år: 24,0 procent
  • Alder 55-64 år: 11,1 procent
  • Alder 65 og 74 år: 6,7 procent
  • 75 år eller ældre: 4,7 procent

En relativ overlevelsesrate refererer til overlevelse odds sammenlignet med andre amerikanske borgere inden for samme kategori, som ikke har en ondartet svulst.

Hjernesvulst: overlevelseschancerne for meningeomer

Mennesker med meningiomas, den mest almindelige form for hjernesvulst, havde en fem-års overlevelse på 69 procent. Når yderligere opdelt, overlevelsesraten for personer med godartede (non-kræft) meningiomas var 70 procent, men for folk med ondartet (kræft) meningiomas, var satsen 55 procent.

Hjernesvulst: overlevelseschancerne for glioblastomas

Omkring 19 procent af alle primære hjernetumorer er glioblastomas, den mest almindelige form for kræft hjernetumorer.

Mennesker med glioblastomas havde meget lave relative overlevelsesrater: Mindre end 4 procent levede fem år efter diagnosen. Overlevelsesraten for nogle børn og unge kan være op til 25 procent, hvis operationen er effektiv, men da dette ikke er fælles, de fleste børn med glioblastomas har de samme odds som voksne.

Hjernesvulst: køn og race

Som regel får mænd mere hjernetumorer end kvinder, af grunde, der ikke er klar. Men kvinder får flere tumorer af visse typer.

  • Kvinder får tre gange så mange tumorer i hjernehinden (væv, der dækker rygmarven og hjernen) som mænd.
  • Olfaktoriske tumorer i Naval hulrum er lidt mere almindelig hos kvinder.
  • Tumorer i kranienerver (som bærer meddelelser mellem hjernen og kropsdele) er også lidt mere almindelig hos kvinder.
  • Svulster i hypofysen (som hjælper med at regulere skjoldbruskkirtlen), forekommer i omkring 12 procent flere kvinder end mænd.

Samlet kaukasiere få flere hjernesvulster, såsom glioblastom, end afrikansk-europæere, omkring dobbelt så mange. Men afrikansk-europæere får flere tumorer i hjernehinderne. Årsagen til denne forskel er ikke kendt.

Grunde til at være håbefuld

Der er gode grunde til at være optimistisk omkring prognosen for rygmarven og hjernetumorer. Brain tumorer er et vigtigt forskningsemne, en søgning på National Cancer Institute hjemmeside for voksne glioblastom kliniske forsøg dukkede op 249 forsøg, der er rekruttere patienter.

Fremskridt er også gjort på operationsstuen. "På grund af nye teknikker og teknologi, kan neurokirurger se, nå, og fjerne svulster, som vi aldrig kunne nå før," siger Andrew Sloan, MD, direktør for Brain Tumor og Neuro-onkologiske Center på University Hospitals sag Medical Center i Cleveland. "Vi gør en stor fremskridt."

Hjernesvulst: mere information

En god kilde til rygmarv og hjerne tumor overlevelsesrater er Surveillance, epidemiologi og slutresultater-programmet (SEER) kræft statistik bedømmelse (CSR), som rapporterer statistikker vedrørende kræft og offentliggøres hvert år af kræft Statistik Branch af National Cancer Institute.