Evb

Ny forskning kan være fingerpeg om fibromyalgi diagnose og behandling

Nøgle hjerne kemikalie kan være kritisk for forståelsen fibromyalgisymptomer

Fibromyalgi og dens varierende vifte af symptomer ofte baffel patienter og læger ens. Der er stadig ingen bredt accepteret diagnostisk blodprøve eller biomarkør for sygdommen, selv om syge rapport liv ændre fysiske begrænsninger. Nu er ny forskning på University of Michigan forbinder den brede vifte af fibromyalgisymptomerne til en hjerne molekyle kaldet glutamat, der åbner døren for nye behandlingsmuligheder og mere præcise metoder til diagnostisk test.

Fibromyalgi: ny viden kan hjælpe med diagnose
Symptomer på fibromyalgi køre farveskala fra ekstrem træthed og flulike krop ømhed til fordøjelsesproblemer dårligdomme og migræne hovedpine. På grund af fraværet af et specifikt kvantitativt eller kvalitativt test, har dog læger længe været tvunget til at stole på en patients selvrapportering at hjælpe med at diagnosticere denne undvigende tilstand. Af denne grund, har nogle læger ikke tage sygdom alvorligt.

Banebrydende forskning udført i 2002 af Daniel Clauw, MD, professor i medicin og prodekan ved University of Michigan Medical School, forudsat den første faste biologiske og fysiske beviser for, at fibromyalgi patienter virkelig følte intens smerte, når de sagde, de gjorde. En form for brain imaging kaldes en funktionel MRI (fMRI) viste, at dem med fibromyalgi var meget mere følsom over for smerte end i en kontrolgruppe, lignende niveauer af smerte også forårsaget forskellige områder af hjernen til at lyse op på scanninger af FM gruppe end kontrolgruppen.

Den udbredte karakter af kroniske smerter forbundet med fibromyalgi - smerter ikke er specifikke for en gruppe af muskler eller led - er i øjeblikket under efterforskning. "De fleste læger mente fibromyalgi var en perifer problem, der involverer muskler og led, fordi det er hvad patienterne oplevede og rapporteret," siger Richard Harris, Ph.D., forskning efterforsker i afdelingen for Intern Medicin s Rheumatology division ved University of Michigan Medical Skole, samt forsker ved universitetets Kroniske smerter og træthed Research Center, og en kollega Dr. Clauw. "Resultaterne fra vores nye forskning tyder på, at fibromyalgi kan være mere af et centralt nervesystem tilstand. Dette gør det sværere for kritikere at bortforklare resultaterne-patienter kan ikke falske en MRI testresultat."

Fibromyalia: glutamat knyttet til smerte
Dr. Harris og andre University of Michigan forskere konstateret, at smerte niveauer i fibromyalgi patienter korrelerede positivt med de niveauer af glutamat, en aminosyre og neurotransmitter (kemisk stof i hjernen) er ansvarlig for at stimulere nerveceller. "Når patienterne fik behandlinger designet til at reducere deres smerte, glutamatniveauer gik ned i en tilsvarende måde," Harris forklarer.

Tidligere forskning viste en sammenhæng mellem aktivitet i en del af hjernen kaldet iso (ø cortex) og smerte i fibromyalgi-ramte. Iso-regionen er også involveret med stimuli fra muskler og hud i tillæg til de interne fornemmelser som dem fra tarmen. Denne forening kan hjælpe med at forklare den højere forekomst af fordøjelsesproblemer, såsom irritabel tyktarm, i fibromyalgi. Andre fibromyalgi-associerede tilstande såsom angst og migræne hovedpine, kan også være knyttet til det centrale nervesystem engagement, ifølge Andrew Holman, MD, reumatolog og assisterende klinisk professor i medicin ved University of Washington.

Fibromyalgi: forskning fører til nye medikamenter
Nye medikamenter er nu tilgængelige til brug i behandling af fibromyalgi symptomer takket være denne forskning. "The Food and Drug Administration for nylig godkendt pregabalin (Lyrica) og duloxetin (Cymbalta), to medikamenter, som både arbejde centralt, som et direkte resultat af den nye forskning," siger Dr. Holman. "Fibromyalgi har sin egen proces, men problemerne i det autonome nervesystem, der forårsager Etape 4 søvnmangel [et symptom på fibromyalgi] har oprindelse i de samme områder af hjernen, der er ansvarlige for sådanne spørgsmål som tarmmotiliteten [som vedrører IBS] og den grundlæggende kamp eller flugt syndrom [der vedrører angstsymptomer]. "

Selvom disse resultater validere mange af de mere subtile symptomer opleves af fibromyalgi patienter er behov for mere forskning, før fMRI scan test bliver en del af en rutinemæssig diagnose, siger Harris. Indtil da understreger Harris vigtigheden af ​​at være opmærksom på dine symptomer og styre dem korrekt. "Fibromyalgi er ikke en af ​​de betingelser, hvor du kan gøre én ting, og så er du færdig", bemærker han. "Det er et spørgsmål om at styre symptomer gennem en flerstrenget tilgang."