Evb

Naturlige måder at bekæmpe træthed og depression

Depression symptomer omfatter ofte overvældende udmattelse. Men at gøre nogle livsstilsændringer kan hjælpe med at forbedre både din depression og lavt energi niveau.

Depression symptomer er normalt opfattes som deres følelsesmæssige komponenter - deep sorg, manglende interesse i livet, og hyppig gråd. Dog kan depression har fysiske symptomer så godt, der påvirker din appetit, søvn vaner, og energi niveauer.

"Depression er kendt for at have to sæt af symptomer, der kan bevæge sig op og ned relativt uafhængigt af hinanden," siger Richard C. Shelton, MD, næstformand for klinisk forskning i afdelingen for psykiatri ved Vanderbilt University School of Medicine i Nashville, Tenn "Et sæt består af nød-relaterede symptomer, såsom nedtrykthed, bekymring, negativ tænkning, og rædsel. Den anden brede sæt indeholder emner som træthed, energi, motivation og nydelse."

Nogle depression behandlinger tendens til at være mere effektiv mod nødsignaler symptomer end træthed og mangel på energi. Hvad mere er, siger Dr. Shelton, nogle antidepressiv medicin forbedre disse nød symptomer, men ofte forårsage en umotiveret, trætte tilstand i processen.

Sleep, depression og træthed

Når du er midt i en periode med depression, er søvn ofte forstyrret, hvilket kan gøre du føler dig helt udmattet og drænet for energi. Som en del af din samlede behandling, kan du foretage justeringer til din søvn vaner, som kan hjælpe dig med at bekæmpe depression og træthed. Prøv disse strategier:

  • Har en planlagt sengetid og vågne tid, at du følger hver dag i ugen, inklusive weekender.
  • Sæt denne tidsplan for at give mulighed for otte timers søvn hver nat.
  • Skabe et godt sovemiljø - gøre dit soveværelse mørkt, køligt og behagelig.
  • Følg sengetid ritualer, der hjælper dig slappe af og blive klar til at gå på vågeblus. Afspændingsøvelser kan hjælpe.
  • Vågn op senest 08:00. hver morgen, tidligere, hvis du kan.

En regelmæssig tidsplan vil bidrage til at genetablere normal søvn-vågne rytmer, siger Shelton. "Selv kan forsøge at få tilstrækkelig søvn ikke være muligt uden behandling." Du bør tale med din læge om andre måder at hjælpe dine søvnproblemer, såsom besvær med at falde i søvn eller sover for.

Motion og fødevarer til energi

Dit niveau af fysisk aktivitet og kvaliteten af ​​din kost spiller også en rolle i at få kontrol over træthed, siger Shelton. Selvom det kan være svært at finde motivationen til at arbejde, når du er træt, motion i løbet af dagen, vil rent faktisk øge energi niveauer. Det betyder ikke, du er nødt til at gå til gymnastik hver dag. Gåture, dans, cykling og havearbejde er alle sjove måder at tilføje aktiviteten til din dag.


Kan motion hjælpe med depression?

Dine spisevaner kan også hjælpe dig med at administrere depression og træthed. Tab af appetit er et almindeligt symptom på depression, men du er nødt til at spise sunde fødevarer til energi. På den anden side, hvis din depression symptomer føre til laste op på sukkerholdige, fede-laden junk food kan disse fødevarer gør du føler værre. Du bør vælge fødevarer til både næring og energi. Sats på masser af magre proteiner, såsom kylling, kalkun, fisk og andre skaldyr, fuldkorn, herunder fuldkornspasta, brune ris og hele korn korn, og en bred vifte af frugt og grøntsager - når at indarbejde dem i din kost, skal du vælge et så bredt farveområde som muligt at få en række vitaminer og mineraler.

Du skal også huske på:

  • Drik masser af vand hele dagen.
  • Spise hvert måltid.
  • Undgå alkohol og koffein.
  • Ikke spise store måltider tæt på sengetid.

Fokus på distribution kalorier i løbet af dagen, spise en lighter aftensmad, og begrænse tunge natlig behandler - en lille snack er bedre, siger Shelton.

Disse er alle trin mod en sund, energisk livsstil, men de vil ikke arbejde om natten. Vær tålmodig, holde din indsats, fokus på sund levevis, og disse ændringer er tilbøjelige til at hjælpe med din depression og træthed over tid, siger Shelton.