Evb

Natlig spise søvnforstyrrelser

Vågner du om natten og spise? sove spise er mere udbredt end du tror, ​​men det kan behandles.

Bevidst eller ubevidst, mennesker, der spiser, når de fleste af os sover, kan have en natlig spiseforstyrrelse eller NED. Natlige spiseforstyrrelser ramme fra 1 procent til 3 procent af den almindelige befolkning og anses for at være både en spiseforstyrrelse og en søvnforstyrrelse.

Der findes to typer af disse spiseforstyrrelser, natlig spiseforstyrrelser syndrom (NES) og søvnrelaterede spiseforstyrrelse (SRED). Den væsentligste forskel mellem de to søvnforstyrrelser er, at under NES, personen er fuldt ud klar over deres handlinger, men med SRED, kun delvist personen vågner op og derefter ubevidst begynder søvn spiser.

Mennesker med NES vil vågne op i løbet af natten og har en ukontrollabel trang til at spise, uanset hvor sulten de er. Faktisk er mange mennesker med NES i stand til at falde i søvn igen, medmindre de spiser.

Mennesker med SRED delvist vække midt om natten i en lignende situation i søvne og andre søvnforstyrrelser, og start derefter sove spise - ubevidst spiser en stor mængde typisk usunde, højt kalorieindhold fødevarer. I modsætning til NES, hvor folk husker deres nattetid spise, kan dem med SRED ikke huske søvn spise eller måske kun delvist minde om begivenheden i morgen. Mange gange, når de finder deres køkken et rod næste morgen, de har ingen idé om, hvordan det fik på den måde.

Natlige spiseforstyrrelser, hvis venstre ubehandlet, kan føre til en betydelig vægtforøgelse og andre sundhedsmæssige problemer, såsom type 2-diabetes, forhøjet blodtryk og depression. "Hvis du har mistanke om en natlig spiseforstyrrelse, tale med din læge," siger David Schulman, MD, MPH, chef for lunge-og intensivbehandling medicin på Emory University Hospital i Atlanta.

Årsagerne bag natlige spiseforstyrrelser

Sleep spiseforstyrrelser ses i både børn og voksne. De er mere almindelig hos kvinder, da de fleste spiseforstyrrelser er, og forekommer oftere hos personer under 50 år. Natlig spiseforstyrrelser kan være resultatet af en underliggende medicinsk problem, såsom mavesår, søvnapnø, eller depression, andre spiseforstyrrelser som bulimi, andre søvnforstyrrelser såsom søvne, eller en traumatisk begivenhed. Zolpidem (Ambien), et recept sove støtte, kan også forårsage nattetid spise.

Desuden kan SRED påvirke mennesker, der er på kost, eller som er under en stor mængde af stress. De kan gå sultne i seng på grund af deres diæt og derefter ubevidst spise natten.

Tegnene på natlige spiseforstyrrelser

Hvis du udviser følgende adfærd i mindst to måneder, kan du have natlige spise syndrom:

  • Du ofte vågner om natten og føler, at du skal spise for at gå tilbage til at sove.
  • Du spiser mere mad efter aftensmaden end under middag - mere end halvdelen af ​​din daglige fødeindtagelse kommer efter middag.
  • Du har lidt eller ingen appetit til morgenmad.

Symptomer på søvnrelaterede spiseforstyrrelse kan omfatte:

  • Seeing beviser for natlig spise når du står op om morgenen, såsom mad efterladt ud på en counter eller en pjusket køkken
  • Kun har ringe eller ingen appetit om morgenen
  • Oplever en signifikant vægtøgning

Behandling natlige spiseforstyrrelser

Hvis du har mistanke om, at du har en natlig spiseforstyrrelse, så tal med din læge om at få en fuld sundhedsmæssig vurdering for at udelukke andre forhold, der kan være årsag til symptomerne. En sove undersøgelse kan anbefales at opdage usædvanlige søvn adfærd.

Når en præcis diagnose er foretaget, kan medicin være ordineret til at behandle natlige spise. Topiramat (Topamax) er en anti-beslaglæggelse medicin, der kan bruges til at behandle både NES og SRED. "Det virker på appetit midten af ​​hjernen at sløve det lidt," forklarer Dr. Schulman. "Det hjælper også med vægttab."

Hvis depression der forårsager din nattetid spise, kan et antidepressivt blive ordineret sammen med rådgivning og støtte. Ud over medicinsk behandling kan minimere alkoholforbrug, som kan forstyrre søvnen, og reducere stress hjælpe med at forhindre natlig spise.

Hvis du tror, ​​du kan have en natlig spiseforstyrrelse, tage skridt til at få hjælp. Natlig spise "er en medicinsk lidelse, der kan behandles," siger Schulman. "Hvis man har mistanke om du har det, så tal med din læge."