Evb

Når svineinfluenza rammer hjem

Svetlana Kogan, MD, en internist og enlig mor i New York, og hendes 8-årige datter kom ned med H1N1-virus kort tid efter den første udbrud. Her fortæller hun om omsorgen for sin datter gennem prøvelser.

Den 10. maj begyndte Dr. Svetlana Kogan s 8-årige datter klager over en rygsmerter. Da Kogan, grundlægger af Læger på Trump Place på Manhattan, spurgte hendes datter, hvis hun ville gøre sig selv ondt i skolen, hun sagde, hun ikke havde, og der var ingen tegn på en skade.

To dage senere feber ramt, spiking til 104 grader Fahrenheit og bringe med sig et anfald af kvalme og opkastning. Den svineinfluenza udbrud var begyndt blot et par uger tidligere, og Kogan var bekymret. Hun tog sin datter til skadestuen, hvor lægerne bekræftede hendes mistanke: det var en virus, mest sandsynlige H1N1. Men hospitalet, overvældet med patienter, der lider svin influenza symptomer, ikke længere var ledende svabertest. Og fordi hendes datter havde været syg i mere end 48 timer, ville oseltamivir (Tamiflu) være til nogen nytte. De fik at vide at gå hjem.

"Det gjorde mig meget ked af," Kogan minder. "Jeg sagde, 'Ingen røntgenstråler? Ingen blodprøve? Jeg tog hende med hjem og gav hende en masse af væsker. Så jeg pensles hende selv og sendt prøven til laboratoriet. Det kom tilbage positiv. "

På dette tidspunkt havde barnets kvalme og opkastning aftaget, kun at blive erstattet af en svær hoste. "The hoste var meget ubehagelig," Kogan siger. "Hun har haft lungebetændelse, bronkitis - men jeg ville aldrig set hende denne syge. Efter omkring to til tre dage at behandle hende med homøopatiske midler, var jeg dybest set ser hende lide. "

Kogan og hendes datter besøgte børnelæge, der ordineret et antibiotikum på Kogan anmodning og foreslog, at de vender tilbage til skadestuen. Barnet havde problemer med at få nok ilt. Tilbage på skadestuen, fik hun en bronkodilatator, men det gjorde ikke gøre meget for at lette hendes vejrtrækning. "Efter det," Kogan siger, "de temmelig sagde der ikke var noget de kunne gøre."

Men hun pressede dem til at give sin datter et andet antibiotikum, og de enedes om. Antibiotika kan ikke helbrede en virus, men de kan hjælpe med at bekæmpe off bakterielle infektioner, der undertiden udvikles som et resultat af et svækket immunforsvar. "Svineinfluenza gør immunsystemet meget svag, og når det sker bakteriel lungebetændelse eller bronkitis har en god mulighed for at udvikle," Kogan forklarer. "Hvis en syg person føler, at alt går ned ad bakke, kan dette være tegn på, at en bakteriel superinfektion har fundet sted."

Fire dage efter hendes datter blev syg, Kogan bukket under for virus. "Jeg havde identiske symptomer, temmelig meget. Den hoste ikke gå væk for en måned, "siger hun. "Dette virus gør dig helt udmattet og træt. Det var skræmmende. Der var en nat når vi begge havde en temperatur på 104, og jeg tænkte, at vi begge kunne dø. Jeg tænkte ikke glade tanker. "

Heldigvis den anden runde af antibiotika syntes at virke, og Kogan datter begyndte at langsomt, men støt forbedre. "Hun var meget syg til i alt 10 dage, og virus gjorde hende så svag og tynd, at det tog mig yderligere 20 dage at holde hende hjemme, nærende hende, og gøre hende gå rundt for hende at få sin styrke tilbage, "siger hun. "Hun var fraværende fra skole i alt 30 dage."

Kogan s førstehånds erfaringer med svineinfluenza bedt hende til at sende oplysninger om det på hendes medicinske praksis websted, herunder gode råd om opholder sunde, tanker om H1N1-vaccine, og opskrifter på homøopatiske midler. For at reducere chancen for at få H1N1 influenza eller sæsonbestemt influenza, hun opfordrer forældre til at give deres børn ' hænder en god skrubning med sæbe og vand, når de kommer hjem fra skole og lad dem få masser af hvile. Det er også en god idé at undgå at røre dine øjne, næse eller mund.

"Jeg er håbefuld, at fordi denne virus startede i foråret, måske er det ikke kommer til at være meget temperaturfølsomme," Kogan siger. "Lad os håbe, at den blotte tilstedeværelse af koldere vejr ikke vil bevirke en øget virulens."