Evb

Må ikke ignorere diarré hos børn

Små børn ofte afhente infektioner, hvilket fører til diarré og ondt i maven.

Diarré hos et barn er ofte tegn på simpel infektion. Det bør rydde op hurtigt, men ikke ignorere situationen. Hos små børn og babyer med diarré, dehydrering kan indstilles i hurtigt og være meget farligt.

Årsager til diarré hos børn

Diarré kan ramme børn i alle aldre, men har tendens til at være hyppigere og mere problematisk i yngre børn og babyer. Den hyppigste årsag til diarré er en infektion med en parasit, bakterier eller virus - især rotavirus.

"Hos børn førskolealderen og yngre, er det normalt et tegn på infektion," siger Marsha H. Kay, MD, en pædiatrisk gastroenterolog og leder af pædiatriske endoskopi på Cleveland Clinic Børnehospital i Cleveland, Ohio. "Det største problem er, at der er en masse forskellige infektioner, som de kan få, at de ikke har immunitet over for endnu."

Dr. Kay siger en anden almindelig årsag til diarré er "barns diarré," et resultat af at drikke for meget juice eller andre sukkerholdige drikkevarer. Et barns gastrointestinale system bliver overvældet af al væsken og sukker, hvilket resulterer i diarré. Dette kan nemt forebygges ved at begrænse mængden af ​​saft og andre sukkerholdige drikkevarer, at dit barn forbruger, bemærker Kay.

Andre årsager til diarré indbefatter:

  • Følsomheder eller allergier til visse fødevarer, såsom mejeriprodukter
  • Bivirkninger af antibiotika
  • Andre sygdomme eller sundhedsmæssige forhold, ligesom cøliaki eller inflammatorisk tarmsygdom
  • For meget slik eller sukkerholdige fødevarer

Diarré symptomer hos børn

Diarré er præget af løse, vandede, og løbende afføring. Børn normalt føler trang til at have afføring ofte hele dagen, og kan også opleve mavesmerter og kramper. Hvis diarré skyldes en infektion, kan dit barn også have kvalme og opkastning, tab af vægt, feber, ingen lyst til at spise eller drikke noget, og tegn på dehydrering.

Dehydrering er en alvorlig bekymring for alle, men det er en særlig prekær situation for små børn og spædbørn. Spædbørn kan blive faretruende dehydreret hurtigt, så hold øje med disse tegn på dehydrering, når dit barn har diarre:

  • Producerer lidt at ingen urin, hvilket kan være mørk i farven
  • Bliver meget tørstig
  • Gråd uden at tårer
  • At have en tør mund eller hud, der synes tør eller virksomhed (mangler elasticitet)

Behandling af diarré hos børn

For at forhindre dehydrering, så sørg for dit barns drinks rigeligt i enhver kamp med diarré. Medicin til at styre diarré er normalt ikke nødvendigt, men hvis det fortsætter i mere end 24 timer, skal du muligvis til at se en børnelæge til at behandle en potentiel infektion. Også være sikker på at drøfte med din børnelæge, hvilken type af væske, du skal give dit barn, når han har diarré.

Diarré kan simpelthen rydde op og dit barn kan hurtigt komme tilbage til normal, men der er tegn på, at du skal kalde til dit barns børnelæge.

Kay siger at kontakte din læge, hvis diarréen ikke er stoppet, eller du ser blod i den. Også, skal du kontakte en læge, hvis barnet har feber eller ikke kan opretholde en ordentlig hydrering.

En hurtig omgang diarre behøver ikke at blive en farlig fordøjelse bekymring - bare give dit barn masser af vand og nogle milde fødevarer, indtil han det bedre igen. Men se for forværrede symptomer eller tegn på dehydrering og altid ringe til din børnelæge, hvis du har brug for den ekstra tryghed.