Evb

Latex allergi og kirurgi

Mange produkter indeholdende latexen anvendes under operationen. Hvis du tror, ​​du har en latex-allergi, så sørg for du fortæller din læge om det <i> før </ i> kirurgi.

Under en kirurgisk procedure kan være skræmmende nok, men hvad nu hvis nogle af de værktøjer, der er beregnet til at hjælpe dig rent faktisk kan bringe dit liv? Dette kan være tilfældet, hvis du er allergisk over for latex.

Undersøgelser viser, at op til en fjerdedel af allergiske eller anafylaktiske reaktioner under operationen skyldes latex allergi. Næsten 7 procent af mennesker kan have en allergi over for latex og med titusindvis af produkter indeholdende dette planteekstrakt, for dem med en latex allergi flere hverdagsgenstande - endsige medicinske dem - kan tage på en truende formular.

For folk med en latex allergi, medfører eksponering for proteinerne i latexen en immunreaktion, der producerer specifikke antistoffer. Gentagen eksponering sensitizes kroppen, hvilket øger risikoen for en mere alvorlig reaktion.

"Folk kan have systemiske (påvirker hele kroppen) samt lokaliserede reaktioner, og der er en bred vifte af manifestationer, herunder astma, hævelse, nældefeber eller høfeber," siger Clifford Bassett, MD, medicinsk direktør for Allergi og Astma Care of New York, og en af ​​de førende eksperter på latexallergi. Allergiske reaktioner over for latex kan også omfatte kvalme, mavesmerter, et fald i blodtrykket, en stigning i hjertefrekvens, og i værste fald en anafylaktisk reaktion.

Administration af din latexallergi

Hvis du har en latex-allergi, bør du bære en medicinsk alarm armbånd, hvilket kan føre til en diskussion før elektiv kirurgi, og vær livreddende i en nødsituation.

Jordan Fink, MD, program direktør for immunterapi på Børnehospital of Wisconsin i Milwaukee, understreger, hvor mennesker med latexallergi nødt til at være proaktiv. De "skal være insisterende når fortæller lægen om deres latexallergi" og være "sikker på, at latexallergi er identificeret i diagrammet og ved sengen," siger Dr. Fink.

Men ", selv folk, der er klar over det nogle gange bare glemmer at fortælle en læge," siger Dr. Bassett. "Jeg så en patient én gang og hver gang hun spiste i en restaurant, hvor folk bruges latexhandsker, ville hun have anafylaksi, men da jeg spurgte hende, hvorfor hun ikke fortælle nogen, sagde hun" jeg har glemt '. "

Et stort antal af latex-holdige produkter anvendes i kirurgi, så det er vigtigt, hvis du har en latex-allergi, for at spørge om alt det mulige udstyr, der skal bruges. Disse dage, de fleste hospitaler har mindst én latexfrit operationsstue eller en latex-fri procedure bakke.

Hvad hvis du ikke ved, om du har en latex-allergi?

Det kan være, at du ikke har haft en alvorlig nok reaktion på latex, eller måske du haft en allergisk reaktion, men vidste ikke, hvad. Hvis det lyder bekendt, er det helt afgørende at advare din læge til din mistanke. "Tag et skridt tilbage," siger Bassett, og "se på din historie." Hvis du passer ind i denne kategori, er det vigtigt at diskutere en mulig latexallergi, før de undergik en kirurgisk procedure. "Det er afgørende, at folk bringe de mest up-to-date medicinsk information til kirurgen at sikre, at der er ingen yderligere risiko eller fare," tilføjer Bassett.

Sørg for at alle medicinske personale er bekendt med en allergisk reaktion, du måtte have haft. Nogle kan ikke synes relateret, men en allergisk reaktion på nogle frugter eller grøntsager har været knyttet til en latex-allergi, som har allergi af ukendt oprindelse, såsom en lokal eller generel reaktion efter en lægeundersøgelse hos tandlægen, proctologist eller ob- gynækologi, eller når du bruger en husstand element. Det er også vigtigt at nævne dit erhverv og tidligere sygehistorie. Mennesker med risiko omfatter dem, der allerede er udsat for latex, såsom sundhedspersonale, såvel som dem, der har gennemgået tidligere operationer.

Hvis der er nogen grund til bekymring, kan du besøge en hudlæge eller allergolog, drifter Bassett. "Den bedste test, vi har lige nu, er en blodprøve, der er mindst 70-80 procent korrekt med hensyn til dens følsomhed. "

De fleste kirurger vil spørge om allergi før udførelse af en procedure, men det er altid bedre at være proaktiv og videregive sådanne oplysninger. Vær ikke bange for at sige op.