Evb

Lægen vil tweet, du nu

Houstons mindesmærke hermann hospitalets levende tweeted hjerneoperation sidste uge sin tredje procedure udsendelse via sociale medier, er del af en voksende tendens til sociale medier brug på hospitaler.

Når Houstons Memorial Hermann hospitalet levende tweeted en hjerneoperation sidste uge, publikum varierede fra premed elever ivrige efter at stille spørgsmål om den procedure, til patienter, der var ved at gennemgå den samme operation, og ønskede at vide, hvad man mentalt forberede sig.

Den ene forælder skrev i, "Tak for at gøre dette. Vil have en bedre forståelse af, hvad der blev gjort i min søns operation." En patient, der havde fået operationen tweeted, "Tak for at vise mig, hvad jeg gik igennem 8 måneder siden, da jeg var 'søvn'."

En medicinstuderende skrev i: "Amazing Minder mig, hvorfor jeg arbejder så hårdt for disse eksamener, så jeg kan måske gøre dette også en dag."


Ud over at bruge Twitter, brugte hospitalet Youtube videoer og fotos på Pinterest at dokumentere operationen.

Offentlig deltagelse i begivenheden er et tegn på, at hospitalets bestræbelser på at engagere patienterne via sociale medier fungerer.

"Den måde, vi ser det, er vi nødt til at være, hvor folk er på udkig efter oplysninger til at træffe beslutninger vedrørende sundhedspleje, når de er syge og forbedre deres helbred, når de er godt," siger Memorial Hermann talskvinde Alejandra Rodriguez. "Flere og flere, er, at det sker online og i sociale netværk."

Rodriguez tilføjer dog, at sådanne levende tweetet arrangementer giver et vindue i, hvordan sygehusene kan bruge sociale medier til at nå patienterne. Andre sygehuse har skabt Facebook sider at dele nye udviklinger eller patient historier, apps til at hjælpe med at finde læger og online fitness videoer.

Fordele og ulemper ved levende tweeting operationer

Sygehuse rundt om i landet har levende-tweeted operationer siden Detroits Henry Ford Hospital postet opdateringer af en robot-assisteret kirurgi på en kræft blære i januar 2009. Siden da har Sherman Hospital i Elgin, Ill., og andre levende-tweetet operationer, selvom Memorial Hermann s har været den mest omfattende kurateret, med ikke bare tweets men fotos, videoer og live spørgsmål fra brugere, besvaret af eksperter i kirurgi værelse. Den levende foder af multimedieindhold blev transmitteret gennem programmet CoverItLive.com, et web-baseret live-blogging værktøj.

"Jeg er i en position, hvor jeg virkelig forsøger at øge bevidstheden om robot kirurgi, som jeg synes virkelig har potentiale til gavn for patienter," siger Craig Rogers, MD direktør for Robotic Renal kirurgi på Henry Ford, der udførte den første levende tweeted kirurgi. Mens han kontrollerede bevægelser kirurgiske robot, en høvding resident sprængt off tweets om hans fremskridt. "Det ramte mig virkelig, at når jeg gjorde, at Twitter, var jeg nåede publikum, som vi aldrig ville have ramt."

Twitte play-by-plays fra kirurgiske suite har pædagogisk gevinst for læger, Dr. Rogers noter, men der kan være nogle skræmmende øjeblikke, og du skal være forberedt på dem. Da han udfører levende operationer for et publikum på kirurger ivrige efter at lære om medicinske robotteknologi, miljøet bliver stressende, hvis, siger, at patienten begynder blødning. Men Rogers siger, "Hvis det er en live-tweet situation behøver du ikke at kvidre, at en del, mens du får tingene under kontrol. Du kan sætte ting i, at der er pædagogisk og ikke en distraktion."

Hvordan forbrugerne bruger sociale medier til at få sundheden info

Omkring en tredjedel af forbrugerne bruger sociale medier som Facebook og Twitter til at foretage medicinske beslutninger såsom hvilken læge for at se om deres fodproblemer eller hvad der kunne være årsag til udslæt på deres arm, ifølge en februar undersøgelse af ca 1.060 Amerikanske voksne ved PwC Health Industries. Fyrre-fem procent af de adspurgte sagde, at de ville basere en beslutning om at få en second opinion på sociale medier interaktioner, og 34 procent sagde udtalelser fra folk på sociale medier ville sway deres beslutning om, hvorvidt til at tage en bestemt medicin.

Som forventet yngre forbrugere i undersøgelsen følte sig mere komfortable offentligt at diskutere deres sundhedsspørgsmål på sociale medier websteder. Mere end 80 procent af befolkningen 18 til 24 sagde, at de ville være tilbøjelige til at dele information om sundhed på nettet, og næsten 90 procent sagde, at de ville stole på helbredsoplysninger de fandt, mens kun 24 procent af forbrugerne i de 45-64-årige interval sagde, at de ville udveksle information om sundhed med deres online-netværk.

Undersøgelsens resultater understreger behovet for forsikringsselskaber og udbydere af sundhedsydelser til at øge deres brug af sociale medier til at appellere til forbrugerne, skrev PwC i deres rapport om undersøgelsen.

Fremtidige anvendelser for sociale medier i sundhedssektoren

"Der kan komme en dag, hvor ikke kun læger, men patienter, der gennemgår medicinske procedurer vil rutinemæssigt dele erfaringer, som det sker," skriver Katie Cordrey på webstedet Trendhunter.com. "Det er kun et spørgsmål om tid før hver kirurg har en live tweeter i OR med dem, der giver opdateringer små 140-karakter brister."

Mens Henry Ford kirurg Rogers ikke har udført en live-tweeted operation sidst, ser han andre muligheder for fremtidens sociale netværk på hans hospital, herunder kvidre-baserede støttegrupper for patienter, der har gennemgået lignende kirurgi eller lever med samme sundhedsstatus tilstand. En anden mulighed er at have en beboer sende regelmæssige opdateringer via Twitter til et familiemedlem til en patient i kirurgi.

Memorial Hermann siger, at det håber at være på forkant med denne tendens. "Det ser ud til at være voksende på nogle markeder, men vi leger indhente som en industri i form af omfattende brug af sociale medier," Rodriguez siger. "Vi ønsker at være på forkant med, hvordan vi bruger sociale medier til at engagere, uddanne og informere forbrugerne."