Evb

Kom til rødderne af angst

Hvad er årsagen til angst problemer? eksperter tror biologi og miljø spiller en rolle.

Nogle mennesker med generaliseret angst bekymre konstant i løbet foretage simple beslutninger, såsom hvad man skal lave mad til et middagsselskab. Dem med obsessiv-kompulsiv sygdom frygt for, at det værste vil ske - selv at nogen de elsker vil dø - hvis de ikke udføre specifikke daglige ritualer. Andre har fobier så intense, uanset om det er en frygt for højder, hunde, eller noget andet, der bare tænke gør deres hjerter pund og deres håndflader sved.

Ved roden af ​​alle disse angst problemer er spørgsmålet om, hvad der forårsager angst - hvad der gør nogle mennesker i stand til at børste væk stress af offentlige taler, for eksempel, mens andre bliver immobiliseret af frygt?

Svaret afhænger af, hvem man spørger, siger Simon A. Rego, PsyD, tilsyn psykolog ved Montefiore Medical Center og assisterende klinisk professor i psykiatri og adfærdsmæssige videnskaber på Albert Einstein College of Medicine, både i Bronx, NY Nogle eksperter siger angst er en Kombinationen af ​​genetik og miljø, Rego siger, mens andre siger, hjernens kemi spiller en rolle.

Angst problemer: rolle genetik og miljø

Vi er hardwired til at opleve angst på et tidspunkt i vores liv. Den kæmp-eller-flygt reaktion, som skydes ind, når vi er under stress, har været afgørende for menneskets overlevelse.

Og vi er afhængige af stress på en regelmæssig basis. "Du ønsker ikke at være angst-fri, eller ville du ikke få noget gjort," Rego siger. Stress og angst er, hvad motivere folk til at dukke op på arbejde til tiden og gøre deadlines.

Men hvad der gør nogle mennesker mere tilbøjelige til at angst end andre? De fleste eksperter er enige om, at angst sker på grund af en kombination af biologi og psykologi, Rego siger. Forskere mener, at nogle mennesker har en biologisk sårbarhed, såsom en overaktiv nervesystem, der gør dem mere tilbøjelige til at angst. Du kan arve denne sårbarhed på samme måde, du arver højde og hårfarve, forklarer Rego.

I en nylig undersøgelse, efterfulgt forskerne en gruppe mennesker fra barnsben til voksenliv og fandt, at babyer, der græd i nye situationer var 10 gange større sandsynlighed for at have en angst og være deprimeret som en voksen. De havde også en tykkere præfrontale cortex og andre anatomiske forskelle i flere områder af hjernen er involveret i at kontrollere følelsesmæssige erindringer og frygten respons. Roligere babyer var ikke så tilbøjelige til at have depression eller angst eller til at have denne type strukturel forskel i hjernen.

Nogle mennesker kan have en psykologisk sårbarhed over for angst, hvor de måske har en mere bekymrende opfattelse af verden, eller de ikke kan tåle nogle situationer såvel som andre, Rego siger. Hver af os kan have en vis form for sårbarhed for angst, men det kan tage noget i dit miljø til at udløse den, lidt ligesom en lyskontakt, der skal tændes, fortsætter Rego. Det kunne være noget negativt, såsom et job tab eller terrorangreb, eller det kunne være noget positivt, men stressende, såsom et bryllup eller fødsel af et barn.

Hvordan biologi og miljø spille ud kan være kompliceret. Mens eksperter har antaget i fortiden, at traumer, såsom militær kamp var den eneste årsag til post-traumatisk stress disorder (PTSD), ikke alle, der oplever traumer udvikler sygdommen. Forskere mener nu, at PTSD skyldes et samspil mellem stress og genetiske faktorer. En nylig undersøgelse, der involverer 900 patienter, der søger lægehjælp i Atlanta konstateret, at have en historie af børnemishandling sætte dem til betydeligt højere risiko for PTSD, men har en variation i gener relateret til stress plus oplever børnemishandling gjort dem endnu mere tilbøjelige til at udvikle denne tilstand.

Ældre undersøgelser har konstateret, at en del af hjernen kaldet hippocampus, som forvandler truende begivenheder i erindringer, kan være mindre hos mennesker, der har oplevet børnemishandling eller var i militær kamp. Eksperter mener, at det kunne spille en rolle i problemer med hukommelsen, at mennesker med PTSD oplevelse.

Angst problemer: rolle hjernens kemi

En anden teori om angst involverer hjernens kemi. Psykologer har fundet, at lave niveauer af neurotransmitteren serotonin (en kemisk frigivet af nerveceller) er knyttet til angst problemer og depression, Rego siger. Det har ført til klassen af ​​receptpligtige antidepressive lægemidler kaldet selektive serotonin reuptake hæmmere, eller SSRI, som har tilbudt nogle mennesker angst stress relief.

Men det er svært at sige, at lave niveauer af serotonin faktisk forårsage angst. Angst problemer kunne være, hvad fører til de lave niveauer af serotonin. Også, mens stigende serotonin kan tilbyde angst relief, så gør ikke-medicinske behandlinger såsom kognitiv adfærdsterapi. Folk har vist højere niveauer af serotonin efter at disse ikke-medicinske behandlinger. "Juryen er stadig ude om, der kommer først," Rego siger.

Nogle angst er en naturlig reaktion på stress. Men at vide, hvad der ligger bag kronisk angst, der griber ind hverdagen kan hjælpe lægerne udvikle en mere effektiv behandling. Med 40 millioner europæere har mindst én form for angst, er det et område værd yderligere undersøgelse.