Evb

KOL diagnose hos ikke-rygere

Selvom en KOL diagnose normalt er relateret til rygning, kan selv ikke-rygere udvikle tilstanden. Her er, hvad du behøver at vide om KOL hos ikke-rygere.

De fleste mennesker tænker på kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), som er direkte forårsaget af rygning. Og det meste af tiden, ville du have ret. "Groft 80 til 90 procent af mennesker med KOL i Europa er aktuelle eller tidligere rygere," siger Richard Casaburi, ph.d., MD, professor i medicin ved UCLA School of Medicine.

Men for resten af ​​dem kæmper KOL, er dette ikke tilfældet. Frustrerende, nogle mennesker udvikler denne invaliderende kroniske lunge-mangel, selvom de aldrig har tændt en cigaret. "Omkring tyve procent af folk med KOL aldrig har røget," siger Byron Thomashow, MD, medicinsk direktør på Columbia-Presbyterian Hospital i New York og formand for KOL Foundation. "Og i nogle dele af verden, er dette tal højere."

KOL hos ikke-rygere: hvad er din risiko?

Hvordan sker det? For nylig har eksperter begyndt at indse, at genetik kan spille en væsentlig rolle i som sætter en KOL diagnose. "Omkring 75 procent af folk med lange rygning historier ikke udvikler KOL, og der er mistanke om, at disse mennesker har genetiske dispositioner for at være i stand til at kæmpe off toksiner i cigaretrøg, "siger Dr. Casaburi. Selvfølgelig er rygere stadig risiko for mange andre betingelser, herunder hjertesygdomme og kræft. "En stor forskningsundersøgelse sponsoreret af National Institutes of Health i øjeblikket forsøger at identificere de gener, der er ansvarlige for denne beskyttelse mod KOL."

På bagsiden, kan genetik forårsage nogle mennesker, der aldrig har røget for at udvikle KOL. "Alpha-1antitrypsin mangel er den eneste kendte genetiske abnormitet på dette tidspunkt, der direkte kan forårsage KOL," siger Dr. Thomashow. "Men jeg tror, ​​at mange flere vil blive fundet i løbet af tiden."

Thomashow bemærker også, at niveauet af KOL blandt ikke-rygere er højere i nogle andre dele af verden, end de er i Europa. Han mener, at i mange tilfælde dette er relateret til eksponering for giftige dampe.

Andre faktorer kan øge KOL risiko hos ikke-rygere så godt. "Længe underbehandlet astma kan være til stede, hvilket kan føre til KOL," siger Michael Eichenhorn, MD, medicinsk direktør for afdelingen for respiratorbehandling på Henry Ford Hospital i Detroit. "Passiv rygning kan spille en rolle, men det har en meget klarere rolle i en forværring KOL eller astma end i forårsager det. Kvinder kan have større risiko for KOL end mænd, som flere undersøgelser har vist, at de har tendens til at have mindre luftveje og en større reaktivitet i deres luftveje, når forhold til mænd. "

KOL prognose for ikke-rygere

Når en ikke-ryger har udviklet KOL symptomer, og begynder at se et fald i lungefunktion, udsigterne for betingelsen er svarer til en ryger. "Prognosen for ex-rygere og ikke-rygere vil være ens, sammen med nogle uundgåelige aldersrelaterede fald," siger Dr. Eichenhorn.

Men ikke-rygere har et ben op på andre med sygdommen skyldes den simple kendsgerning, at de ikke ryger, så de ikke behøver at foretage vanskelige opgave at holde op. "Det eneste indgreb, der er blevet endegyldigt vist sig at forsinke udviklingen af ​​sygdommen blandt rygere, er at stoppe med at ryge," siger Casaburi.

Tips til at minimere KOL symptomer

Hvis du er en ikke-ryger med KOL symptomer, er der en række trin, du kan tage for at holde symptomerne under kontrol, og selv bremse udviklingen af ​​sygdommen. Her er hvad der kan hjælpe:

  • Tag din medicin. Hvis du har KOL, din læge vil sandsynligvis sætte dig på et kursus af medicin for at holde nødblus under kontrol og hjælpe dig indånder dit bedste. Det er også vigtigt at få regelmæssige influenza skud og andre nødvendige vaccinationer for at forhindre luftvejsinfektioner.
  • Motion som du kan. Dette kan være svært for mennesker med KOL symptomer, men det gør også en verden til forskel. Nogle gange er den bedste måde at komme i gang er at tage del i et pulmonal rehabiliteringsprogram ordineret af lægen.
  • Opretholde en sund vægt. Ved at spise en nærende kost og opretholde en sund vægt, hjælpe dig dine lunger og vejrtrækning ved blot medbringer færre pounds på din krop.
  • Undgå irritanter. Som en ikke-ryger med KOL, kan du være særligt modtagelige for luftbårne forurenende stoffer. Undgå passiv rygning og andre giftstoffer, og prøv at bo inde på dårlig luftkvalitet dage i dit område.

En KOL diagnose kan være et chok for en ikke-ryger, men ved at følge disse sunde livsstil trin, kan du hjælpe med at administrere KOL symptomer og leve bedre.