Evb

Kan fytoøstrogener forbedrer knogle sundhed?

Planteøstrogener er hormonelike stoffer, der findes i soja og andre planter. Uanset om de kan hjælpe ældre voksne at bevare knogletætheden er et varmt emne.

Knogletæthed falder med alderen, især for kvinder efter overgangsalderen. Kan fytoøstrogener, naturligt forekommende stoffer med østrogen-lignende virkning, bidrage til at bevare knogletæthed på samme måde som hormonbehandling (HRT) kan?

Fytoøstrogener: hvad er big deal?

Planteøstrogener er forbindelser findes i mange planter, såsom urter, korn og frugt. Der findes tre hovedtyper af planteøstrogener:

  • Lignaner findes i hørfrø, korn klid, fuldkornsmel, te, og alkoholholdige drikkevarer som øl og bourbon.
  • Isoflavoner findes i soja-baserede fødevarer, kikærter og andre bælgfrugter.
  • Coumestans findes i lucerne og kløver.

Årsagen planteøstrogener har høstet opmærksomhed for nylig, er, at HRT for overgangsalderen har stort set faldet i unåde på grund af øget risiko for brystkræft, hjertesygdomme og slagtilfælde. HRT for knogle sundhed involverede administration østrogen for at lindre menopausale symptomer såsom osteoporose. I sit fravær, har folk været på udkig efter et alternativ medicin til at udfylde det tomrum, og planteøstrogener kan være svaret.

Gør fytoøstrogener arbejde?

Juryen er stadig ude på fytoøstrogener, men Robert K. Rude, MD, direktør for Bone og Mineral Clinic på Los Angeles Ortopædisk Hospital, siger de første resultater ser lovende ud. "Flere undersøgelser har fundet, at en høj soja indtag er forbundet med højere knogletæthed," siger han. "Og en række undersøgelser er blevet udført, hvor fytoøstrogener blev givet til postmenopausale kvinder. Nogle af disse demonstreret beskyttelse mod knogletab såvel som en stigning i knoglemasse. "

Men Stephen Honig, MD, MSc, direktør for Osteoporose Center på NYU Hospital for ledsygdomme i New York, stadig ikke overbevist. "I bedste fald [har fytoøstrogener] vises kun en beskeden effekt på knogletab i undersøgelser," siger han. "Jeg er ikke overdrevent imponeret."

National Institutes of Health sponsorerer forskning for at bevise sikkerheden og effekten af ​​fytoøstrogener.

Bør du tage fytoøstrogener?

I betragtning af den modstridende beviser, de interviewede enige om, at det bedste råd er at tale med din læge, før du starter nogen phytoestrogen behandling. Her er nogle enkle trin, der kan hjælpe:

  • Stick med soja. Hvis du er interesseret i at give planteøstrogener en prøve for at bevare knogle sundhed og forebygge knogleskørhed, en af de nemmeste måder er at spise flere sojaprodukter, siger Dr. Rude. "Sojaprotein er en god kilde, og undersøgelser har brugt fra 25 til 40 gram om dagen," siger han. Prøv tofu i en stir-fry i stedet for kød eller hæld sojamælk over din korn. Hele sojabønner (edamame) lave en lækker appetitvækker eller side parabol.
  • Gobble andre kornsorter. De andre almindelige planter, der indeholder planteøstrogener omfatter kikærter, hørfrø, og klid, og det er nemt at tilføje flere af disse i din kost. Vælg en velsmagende klid, korn til din morgenmad og pakke en anden phytoestrogen Punch ved at drysse jorden flaxseeds på toppen. Hørfrø er også god på yoghurt eller havregryn. Kikærter er den vigtigste ingrediens i hummus, en mellemøstlig dip til pita brød eller kiks.
  • Tal med din læge om kosttilskud. CW Randolph, Jr., MD, den ledende læge på det nationale hormon Institute i Jacksonville, Florida, siger tilføje et phytoøstrogen supplement kan hjælpe med at beskytte dine knogler mere end blot diæt alene. "Du kan få fytoøstrogener fra mad, men det er svært at konsekvent øge blod-level koncentrationer - det er derfor jeg anbefaler også tilskud," siger han. Han tilføjer, at mange effektive phytoestrogen kosttilskud er tilgængelige på helsekost butikker eller helsekost midtergang de fleste dagligvarebutikker. Sørg for at du tale med din læge først, før du tager nogen kosttilskud - nogle organisationer anbefaler ikke kosttilskud på grund af mangel på forskning.
  • Tilføj andre vitaminer. Supplere D-vitamin og calcium er en af de vigtigste skridt, postmenopausale kvinder kan tage for at bevare knogle sundhed, siger Theodore R. Fields, MD, en reumatolog på Hospital for Special Surgery i New York City. Han anbefaler 1500 mg calcium og 800 enheder af D-vitamin om dagen i doser. Fytoøstrogener kan også spille en rolle i at hjælpe calcium og D-vitamin holde dine knogler sunde, siger Dr. Randolph. "En nylig undersøgelse viste, at behandling med 54 mg en dag i soja isoflavone genistein i to år var effektive i forebyggelsen af ​​knogletab forårsaget af østrogenmangel," siger han. "Patienter, der tager genistein udover calcium og D-vitamin udviste en gevinst i knogletæthed."

Med hjælp fra yderligere undersøgelser, vil forskerne lære mere om sikkerhed og nytten af ​​fytoøstrogener, og hvordan dette alternativ medicin kan hjælpe i kampen mod knogletab.