Evb

Iscenesættelse leverkræft

Når en patient har leverkræft, stadieinddeling kan lægerne vurdere sværhedsgraden af ​​sygdommen og planlægge passende behandling.

Hvis du har været diagnosticeret med leverkræft, vil lægen bruge iscenesættelse at lære mere om tumoren og bestemme dine bedste behandlingsmuligheder. Bund og iscenesættelse er en måde at identificere "sværhedsgraden af ​​leversygdom og størrelsen og placeringen af ​​leverkræft," siger Myron Tong, MD, ph.d., direktør for hepatologi ved University of California, Los Angeles, og associeret direktør for Den Dumont-UCLA Lever Cancer Center.

Der er flere standard mellemstationer systemer, der kan fortælle lægerne, hvis og hvor kræften har spredt sig, om det kan fjernes kirurgisk, og hvad patienten udfald eller prognose, sandsynligvis vil være. Forskellige læger bruger forskellige systemer, men de alle giver lignende typer af information.

Leverkræft iscenesættelse: typer af mellemstationer systemer

En af de mest udbredte systemer mellemstation er kendt som TNM, såkaldte fordi det omfatter tumor størrelse og antal, om sygdommen har spredt sig til lymfeknuder, og tilstedeværelsen af ​​metastaser at etablere tumorstatus.

Hver kategori tildeles også et nummer, der angiver dens sværhedsgrad. For eksempel fortæller T1 lægen er der kun én tumor og at det ikke har invaderet nogen blodkar, mens T3 indikerer, at der er flere tumorer mere end 2 inches i diameter, eller at mindst ét ​​af de tumorer involverer en gren af ​​en af de store vener løber gennem leveren.

Med de kombinerede TNM kriterierne, kan tumoren henføres til en af ​​fire faser:

  • Etape I: Kun én tumor er til stede, og det har ikke invaderet nogen blodkar. De fleste trin I tumorer kan fjernes kirurgisk.
  • TRIN II: Der er kun én tumor, men det har invaderet en nærliggende blodkar, eller der er flere tumorer til stede, hver mindre end 2 inches (5 cm) i diameter. Nogle fase II tumorer kan fjernes kirurgisk, hvis patienten ikke har skrumpelever. Levertransplantation er en anden mulighed for udvalgte patienter med stadium I eller II sygdom. For patienter med tidlige fase sygdom, der kan behandles kirurgisk, er den procentdel lever fem år 30 til 60 procent.
  • Trin IIIA: Adskillige tumorer er til stede, med mindst én er større end 2 inches i diameter, eller en af dem har invaderet en af de store vener i leveren.
  • Stage IIIB: En tumor har invaderet en nærliggende organ eller trængt leverens ydre dækker.
  • Stage iiic: Nærliggende lymfeknuder er invaderet.
  • Stage IV: kræften har spredt sig, eller spredt til andre dele af kroppen. Tumorer i stadium III og IV generelt ikke kan fjernes kirurgisk, og overlevelsesprocenten er ikke gode: Mindre end 5 procent vil overleve fem år.

At afgøre, hvilke patienter er gode kandidater til en levertransplantation, de fleste centre stole på Milan kriterier, der er udviklet af læger i Milano, Italien. For at opfylde disse kriterier, "der må være en læsion ikke større end 5 cm [2 inches] eller ikke mere end 3 læsioner ikke større end 3 centimeter [1,2 inches] i diameter," Dr. Tong forklarer. "Disse patienter har god overlevelse efter en transplantation."

For patienter, der ikke kan opereres eller en transplantation, omfatter andre behandlingsmuligheder kemoterapi og strålebehandling.

Leverkræft iscenesættelse: iscenesættelse skrumpelever

Ved behandling af leverkræft, må lægerne også overveje patientens kronisk leversygdom, som kan komplicere tingene betydeligt, siger Tong. Kun omkring 10 procent af alle patienter med leverkræft vil leve fem år fra diagnosen, hvilket til dels skyldes den høje andre problemer, der ofte kommer sammen med en leverkræft diagnose, ligesom skrumpelever.

The Child-Pugh score er en måde at vurdere leverfunktionen og bestemme sværhedsgraden af ​​skrumpelever. Den er baseret på blodets indhold af protein, koagulationsfaktorer og bilirubin (det stof, der producerer gulfarvning af huden og øjnene på mennesker med gulsot), tilstedeværelsen af ​​væske i maven, og virkningen, hvis nogen, at leveren Sygdommen har på hjernens funktion.

At komme i betragtning til en transplantation, "at patienten skal have god leverfunktion, helst uden skrumpelever," Tong påpeger. Mennesker med leverkræft og svær skrumpelever ofte anses for syg til enhver behandling.

Men, siger Tong, "hvis en patient opfylder Milano kriterier, har ingen metastaser uden for leveren, og svulsten har ikke invaderet blodkarrene i leveren, kan han få behandling, der rent faktisk forlænger livet."