Evb

Indendørs allergener i hjemmet: uden husstøvmider

Allergener kan skjule hvor man mindst venter dem rundt i huset. Lær at tage kontrol af hjem allergi udløsere.

Ofte er de værste allergi udløsere lurer lige i dit eget hjem.

Med indendørs allergi, er støv den hyppigste gerningsmanden. Det kan indeholde bittesmå partikler af pollen, irriterende fibre fra møbler eller tøj, skimmel, rengøringsmidler og andre kemikalier. Det er også fuld af bittesmå insekter kaldet husstøvmider og deres ekskrementer. Støvmider også en tendens til at samle i madrasser og puder, hvor de kan lide at leve på grund af den overflod af flager-off menneskelige hudceller, der indsamler der. Men der er meget mere at tænke over, når det kommer til allergener i huset.

Andre allergener fundet i hjemmet nævnes:

  • Svampesporer. De bevæger sig gennem luften og kan være til stede hele året. Det er typisk at finde formen i fugtige områder såsom badeværelser og kældre. Men, kan tekstiler, tæpper, tapet og endda ting som legetøj indeholder skimmel, hvis de er gemt i vådrum.
  • Kæledyr. Dyr er ofte årsag til indendørs allergi, men det er ikke deres pels eller fjer, det er de små skalaer af huden (også kendt som skæl), som din kat eller hund skure, der kan gøre dig kløende og indelukket. Nogle mennesker er endda allergiske over for deres kæledyr spyt. Cats 'spyt indeholder et protein kendt for at fremkalde allergi hos mange mennesker.

I byområder, især i lejlighed indstillinger nogle af de værste allergener kommer fra kakerlakker, mus og rotte ekskrementer.

"Kakerlakker gerne leve i køkkenet, og der er mus ekskrementer også, især i bykernerne," siger New York-baserede allergolog Clifford Bassett, MD. Dr. Bassett er også assisterende klinisk professor i medicin ved Long Island College Hospital, på fakultetet for New York University School of Medicine, og næstformand for offentlig uddannelse udvalg i European Academy of Allergy, Astma og Immunologi.

Indendørs allergener, såsom dem fra husstøvmider, dyreskæl, kakerlak ekskrementer og indendørs forme, forårsager staude eller igangværende, året rundt allergi.

Indendørs allergier: hvordan man kan slippe af de værste

Bassett siger, at der er en række ting du kan gøre for at ændre din indeklima og kontrollere allergener i dit hjem. For at slippe af mug, siger han, at holde luftfugtigheden i skak. Hvis du bor i et fugtigt miljø, få en affugter. Hvis du bor i et koldt miljø og bruge en fugter, skal du sørge luftfugtigheden ikke overstiger 45 procent. Mold trives i høj luftfugtighed, så får et hygrometer (en lille enhed, der måler fugtighed), og du vil være i stand til præcist at måle luftfugtigheden i dit hjem.

Og holde din luftfugtighed under 50 procent vil også bidrage til at holde husstøvmider under kontrol. De trives på fugt samt menneskelige hud flager.

Der er andre ting, du kan tage for at beskytte dig selv fra indendørs allergener. Start i soveværelset ved at købe pude og madras tarme, der er specielt designet til at holde ud allergener og vil holde husstøvmider fra at opbygge inde i strøelse.

"Du skal ikke købe en ny madras, bare få dækslerne, der helt omslutter dine puder og madras," Bassett siger. "Der er masser af omkostningseffektive valg, så du ikke behøver at bruge en masse."

Du kan også kan også tage disse skridt til at kontrollere allergener i dit hjem:

  • Vakuum. Støvsug hver uge og bruge et vakuum med et HEPA-filter eller en dobbelt pose. Hvis du er ekstremt allergisk, kan du prøve at bære en støvmaske, mens du støvsuger, eller har en anden gøre arbejdet. En anden mulighed: Fjern så meget tæppe fra dit hjem som du kan. Gå til fliser, træ eller andre hårde gulve overflader, der er nemme at rengøre med en kost og støv moppe, snarere end tæppe, der kan fælde allergifremkaldende partikler meget lettere.
  • Vælg kæledyr med omtanke. Vælg kæledyr uden pels, såsom skildpadder, fisk eller slanger. Hvis du ikke kan leve uden din lodne venner, i det mindste minimere din eksponering ved at holde dem ud af dit soveværelse. Nogle undersøgelser har vist, at give Spot eller Fluffy en ugentlig bad, kan reducere mængden af ​​allergener de kaster i dit hjem.
  • Kontrol kakerlakker, mus og rotter. Prøv at holde en ren, tør hjem. Gnavere fæces kan være en stor kilde til allergi. Vær omhyggelig med at blokere områder, hvor væsner kan trænge ind - gennem sprækker, væg revner, vinduer, træværk eller gulv huller, kældre, uden døre og afløb. Hvis du stadig har et problem, kalder en exterminator.
  • Kontrol mug. At styre formen, holde luftfugtigheden nede. Men hvis du kan se det på vægge eller andre overflader, brug et rengøringsmiddel indeholdende 5 procent blegemiddel og en lille mængde vaskemiddel. Hvis du kan se mug på gulvtæppet eller tapet, skal du fjerne dem, fordi de kan du ikke effektivt befri dem for mug. Endelig må ikke opbevares tøj eller papir i fugtige områder.

Disse ændringer er et godt første skridt i retning af håndtering af indendørs allergi og oplever lindring fra din allergi symptomer. Men hvis du stadig ikke kan få din allergi symptomer under kontrol, kan det være tid til at besøge en læge, der har specialiseret sig i behandling af denne tilstand, en allergolog / immunolog. Din allergolog, ingen tvivl, vil være glade for at høre du allerede har taget disse vigtige skridt i dit hjem.

Sidst revideret: 29 januar 2009 | Sidst opdateret: 29 januar 2009
Dette afsnit skabt og fremstillet udelukkende ved redaktionen af ​​google.com. © 2009 google.com, alle rettigheder forbeholdt.

Retur til sæsonbestemte allergi center