Evb

Ikke-medicinske behandlinger for Alzheimers

Lær hvordan kæledyr, musik og andre rekreative aktiviteter kan medvirke til at behandle en person med Alzheimers sygdom.

Som med de fleste mennesker, er den bedste måde til tider til at hjælpe en Alzheimers patient bedre nyde livet er at nå forbi sindet og røre hjertet. Det er grunden til læger og plejepersonale anbefaler at tilføje musik, kunst, kæledyr og en række andre ikke-medicinske behandlinger til mere traditionelle Alzheimers behandlinger.

Ofte kan disse tidsfordriv hjælpe folk komme forbi angst, stress eller depression forårsaget af Alzheimers. "Vi gør musikterapi med min mor-in-law, der elsker at synge," siger Kim Linder, 54, Tampa, som er med til at passe sin mands forældre. "Hun får meget stresset og bekymret, og musikken beroliger hende. Hun elsker Broadway melodier, og nogle gange vil hun endda synge sammen."

Alzheimers og musikterapi
Musik kan hjælpe på mange måder. For eksempel, fordi folk ofte knytte sange til minderne musik er en perfekt måde at hjælpe en Alzheimers patient mindes i en ikke-stressende måde. Musik kan også hjælpe ændre en persons humør, meget som en optimistisk sang kan sætte en fjeder i dit skridt eller en mere adstadig sang kan hjælpe dig slappe af.

Følgende er nogle tips til at bruge musik til at hjælpe en elsket en med Alzheimers:
  • Gå efter velkendte musik. Musik fra en persons unge voksne år, alderen 18 til 25, vil sandsynligvis bede de stærkeste reaktioner. Men se nøje for at sikre, at musikken ikke provokere uro på grund af en ukendt, muligvis forstyrre link til personens fortid.
  • Prøve nogle nye melodier. Ukendte musik kan være nyttigt, fordi det ikke er knyttet til nogen erindringer. På den måde kan du spille en glad eller afslappende sang uden at bekymre dig, at det vil udløse en følelsesmæssig hukommelse.
  • Vær opmærksom på tempo. Stimulering musik med percussive lyde og hurtige tempi vil fremme bevægelse, og kan hjælpe, når de forsøger at få Alzheimers patienter til at spise, bade, eller få klædt. Sederende musik med accent beats og langsomme tempi er godt for beroligende formål, og kan bruges til at hjælpe din elskede slappe af før sengetid, eller falde til ro efter at være ophidset.
  • Spring reklamer. Brug kun bånd eller cd'er til at spille musik, som radio shows kan omfatte reklamer, der ville forvirre Alzheimers patient. Sørg også for at begrænse konkurrerende stimuli ved at slukke for fjernsynet og lukning af vinduer og døre.
Alzheimers og andre behandlinger
Der er en række andre tiltag, der kan bringe nydelse til en person med Alzheimers og medvirke til at reducere nogle af deres forstyrre følelsesmæssige reaktioner. Heriblandt:
  • Pet terapi har vist sig at reducere symptomerne på Alzheimer's-relaterede depression og til at øge selvværd. For de bedste resultater, skal du sørge for person kan lide dyr, før at bringe omkring. Også sørge for at matche den rigtige slags kæledyr til den person, en person med god koordinering kan nyde at tage en energisk hund for en kort gåtur, men det ville ikke være godt for en person, hvis mobilitet er begrænset. En mindre mobile person kan bedre mesh med en kat eller en mindre, mere mellow hund.
  • Kunstterapi kan stimulere en persons fantasi og give dem mulighed for at udtrykke følelser, der er vanskelige at formulere. Bare sørg for at holde projektet på en voksen niveau, være klar til at hjælpe, hvis nødvendigt, og sikre, at alle materialer er sikre og ugiftige.
  • Religiøse aktiviteter kan give en følelse af fred til en Alzheimers patient, og kan også give dem en chance for at forblive forbundet til verden. "Min mor har en søndagsskole gruppe, at hun er stærkt involveret i," siger Karen McKeever, 52, en pårørende i Richmond, Va "Det er en god måde for hende at komme ud af huset, og det holder min mor meget social. "
  • Aromaterapi, eller den terapeutiske anvendelse af oliebaserede dufte, er et andet middel for at trække en person ud gennem deres sanser. "Aromaterapi er vigtigt, fordi det hjælper med at bringe minderne, og hjælper personen føler sig forbundet til naturen," Linder siger.
  • Storytelling eller scrapbooking kan også være en engagerende måde at give en Alzheimers patient en elevator. Find et roligt sted i dit hjem og forsøge at engagere din elskede ved at spørge om historien bag gamle familiebilleder eller ved at vise dem billeder, og bede dem om at komme op med en historie baseret omkring, hvad der ses på billedet.

Den nederste linje: En række ikke-medicinske behandlinger kan være nyttige som del af en Alzheimers behandlingsplan. Prøv nogle af dem er nævnt her, eller tal med din sundhedspleje team for ideer om andre, der kan være nyttige for din elskede.