Evb

Identificering allergi med hudprøver

Hvis du lider af allergi, men er ikke sikker på, hvad der forårsager dem, overveje at få en allergi hudtest eller en anden type test for at opsnuse synderen.

Hvis over-the-counter medicin ikke længere hjælpe dine allergi, kan det være tid til at besøge en allergolog for en allergi hudtest for at bestemme præcist, hvad der forårsager din nysen, overbelastning, og kløende, rindende øjne.

Allergi hudtest: hurtig detektivarbejde

Din læge vil sandsynligvis udføre en allergi hudtest, som regel på din underarm. Testen er kendt under flere navne - plaster test, priktest, hud scratch test - men de er alle de samme allergi hudtest. Her er hvordan det virker: En lille mængde allergifremkaldende stof, også kendt som en allergen, bliver placeret på din hud. Så stedet er ridset eller prikket lidt, så det allergen kan få under din hud.

"Når vi gør en allergi hudtest vi leder efter for at se, hvis du har været overfølsom for allergener til alt fra skimmelsporer til katten skæl, "siger New York-baserede allergolog Clifford W. Bassett, MD, en klinisk underviser i opdeling af infektionssygdomme og immunologi ved New York University School of Medicine. "Vi ønsker at anvende den virkelige verden, for at finde ud af, om disse ting påvirker dig."

Dr. Bassett siger, at allergi hudtest har en stærk tradition for at være gyldigt, reproducerbar og nem. "Vi ønsker at gøre en god vurdering af, hvor du står med din allergi," forklarer han. "Det er næsten smertefrit, og vi vente med at se, om der er en bule eller kløe på det sted. Det er en meget sikker test, og vi kan gøre det hos børn med allergi så tidligt som 1 års alderen.

Allergi hudtest: søger allergener

Nogle af de mere almindelige stoffer, at din læge vil tjekke for i en allergi hud test omfatter:

  • Husstøvmider, bittesmå bugs, som du ikke kan se med det blotte øje
  • Proteiner fra kæledyr, herunder skæl, spyt og urin
  • Forme fra enten indendørs eller udendørs
  • Tree, græs og ukrudt pollen
  • Kakerlak, rotte eller mus efterladenskaber

Efter din allergolog har anvendt små bidder af allergen til din hud, vil lægen kontrollere, om der er en reaktion. Og du vil blive bedt om at komme tilbage til kontoret flere dage senere for at se, om der er en forsinket reaktion. Alt dette vil hjælpe din allergolog komme til roden af ​​din allergi.

Allergi hudtest: nye alternativer

En blodprøve kendt som RAST eller radioallergosorbent test, er en anden test, der kan gøres for at lede efter allergi. Den kontrollerer niveauet af allergi-antistoffer i blodet, efter at du har været udsat for formodede allergener. Det er en bedre løsning for folk, der ikke kan få hudtests fordi de tager visse lægemidler, eller fordi de har en hudlidelse, der kan påvirke en hudtest. Ulempen: Det blodprøve koster mere end allergi hudtest, og resultaterne er ikke tilgængelige så hurtigt.

Der er en ny blodprøve i horisonten, der er i stand til at kontrollere, om op til 5.000 allergener fra blot en dråbe blod. Kendt som basofil-microarray-baserede allergi assay, blev det opfundet af forskere ved University of Nottingham skoler i farmaci og Biosciences i Det Forenede Kongerige.

I denne test, er prikker af allergen-molekyler anbragt på en glasplade, og derefter en dråbe af dit blod tilsættes. Efter en særlig inkubation kan laboratoriet teknolog se om der er en reaktion på en bestemt allergen. Det virker meget som allergi hudtest, men reaktioner på et dias i laboratoriet, ikke på din hud.

Men indtil det blodprøve og andre alternative allergi tests er tilgængelige, din bedste satsning for at identificere, hvad der forårsager din allergi er en hudtest. Hud allergi test vil give dig og din læge de oplysninger, du har brug for bedre at behandle dine generende symptomer på allergi gang for alle.