Evb

Hvornår er kirurgi en mulighed for leverkræft?

Kirurgi er den eneste sandsynlige kur mod leverkræft, men kræften skal fanges tidligt nok.

Den bedste kur mod primær leverkræft - kræft, der begynder i leveren - er kirurgi. Men for operationen skal være muligt, skal kræften fanges tidligt nok til at blive fjernet.

Leverkræft: partiel hepatektomi
Fjerne en del af din lever kaldes en partiel hepatektomi. Da din lever er nødvendig for livet, er det umuligt at fjerne det hele leveren - kun en del af det kan resekterede eller fjernet. Den resterende del af leveren skal være sunde nok til at gøre op for den fjernede mængde levervæv.

Steven Sorscher, MD, en assisterende professor i medicin i fordelingen af ​​onkologi, sektion for medicinsk onkologi på Washington University School of Medicine, siger, at kirurgi er den eneste kendte kur, guldstandarden. Hvis det er muligt at resecere cancervævet del af leveren "uden at tage hele leveren, der er den sædvanlige fremgangsmåde." Selvfølgelig, at patienten skal være stærk nok til at gennemgå kirurgi og rehabilitering efter.

Mens kirurgi ikke er normalt gøres for andre primære kræftformer, der har spredt sig til leveren, kendt som metastatisk tumorer, er der en undtagelse med kolorektal cancer, kræft i tyktarmen eller endetarmen. Disse typer af kræft, hvis de har spredt sig til leveren, men ikke til andre steder i kroppen, kan være resektable, siger Dr. Sorscher. "Over de seneste år er det blevet klart, at fjernelse af et begrænset antal spots i leveren kan helbrede omkring 30 procent af [metastatisk colorectal cancer] patienter."

Leverkræft: Hvem ville ikke være kandidater til operation?
For nogle mennesker, tidlig fangst leverkræft kan ikke være nok til at have det behandles ved kirurgi. For eksempel, hvis leveren er beskadiget af en anden sygdom, såsom skrumpelever, den del af leveren, der ville blive efterladt efter resektion sandsynligvis ikke ville være rask nok til at overtage opgaven af den manglende del.

Hvis din lever kræften har spredt sig ud over leveren, der også udelukker kirurgi som en mulighed for behandling. Og hvis de ondartede områder er for store, hvilket også udelukker kirurgi. Men med nyere teknikker, der kan levere stråling eller kemoterapi direkte til leveren, er nogle patienter, der gennemgår denne behandling, og se deres kræft skrumpe nok, så de kan have kirurgi.

Leverkræft: risikoen for kirurgi
Kirurgi af enhver type leveres med risici anæstesi, kirurgiske fejl, og infektioner. Men leverkræft kirurgi har et par ekstra risici, som andre indgreb ikke kan.

Den rolle, leveren er en stor en. Det hjælper med at nedbryde giftstoffer i kroppen fra mad, drikke, og selv medicin. Det hjælper også producerer galde til at fordøje maden og har en rolle i den normale blodpropper. Enhver af disse processer kan blive påvirket, hvis leveren ikke komme godt fra kirurgi eller hvis noget går galt under proceduren.

Leverkræft: levertransplantation
Når tumorresektion er ikke en mulighed, men leverkræft er ikke nået videre end de tidlige faser, Sorscher siger, at levertransplantation kan være en behandling. Som med resektion, kan leverkræft ikke har spredt sig ud over leveren og patienten skal være stærk nok til at modstå kirurgi. Levertransplantation vil betyde at være på stærke narkotika at undertrykke immunsystemet, hvilket er en yderligere risiko for at have alvorlige infektioner.

Som Sorscher siger, kirurgi er den eneste kur for primær leverkræft. Så det vigtigste er at forsøge at fange det så tidligt som muligt, hvilket betyder screening for leverkræft, hvis du er i en højrisikogruppe.