Evb

Hvorfor frugt og grøntsager er afgørende

Spise en kost rig på frugt og grøntsager er vigtigt for et godt helbred. Find ud af hvorfor eksperter siger mor naturens gavmildhed packs bedre næringsstoffer end kosttilskud.

Hvis vi er, hvad vi spiser, så mange af os skal snuble over det hele på grund af mangel på balance. Det er fordi den gennemsnitlige europæiske spiser omkring tre portioner frugt og grønt om dagen - en stærk kontrast til Department of Health og Human Services (HHS) og US Department of Agriculture s (USDA) nye retningslinjer om, at vi skal spise 5 til 13 portioner af naturens bedste, afhængigt af antallet af kalorier du har brug for.

Så hvis vi ønsker at vokse til at være stærk som Popeye, hvorfor kan vi ikke bare ned nogle kosttilskud i stedet for at fortære en bunke af spinat?

Næringsstoffer i frisk frugt og grøntsager arbejder sammen. Kristine Wallerius Cuthrell, MPH, RD, et forsknings ernæringsekspert og senior projektkoordinator for Hawaii Foods ved Center for Familie på Hawaii Universitet i Manoa, siger, at i de seneste fem til 10 år, mange store videnskabelige undersøgelser har fundet, at vitamintilskud ikke giver de fordele, at fødevarer gør. De 2005 Dietary Guidelines for europæerne, skabt i fællesskab mellem HHS og USDA og revideret hvert femte år, siger, at fødevarer er de bedste kilder til næringsstoffer, fordi de naturligt indeholder forekommende ingredienser, som carotenoider og flavonoider.

"Ud over de stoffer, vi er opmærksomme på, er der mange til stede i frugt og grøntsager, der endnu at blive opdaget. Fødevarer og de næringsstoffer de indeholder ikke konsumeres enkeltvis, men med hinanden. Som sådan kan de handle i synergistiske måder at fremme sundhed, "Cuthrell siger. For eksempel, jern-rige planter spist, ligesom spinat, med en jern-absorberende forstærker, ligesom C-vitamin i appelsinjuice, er fantastisk for folk, der ikke får nok jern (typisk unge kvinder).

Frugt og grøntsager kan forebygge mange sygdomme. At spise frugt og grøntsager kan reducere din risiko for hjerte-kar-sygdomme, slagtilfælde, type 2-diabetes, og endda nogle former for kræft. Nurses 'Health Study og Health Professionals Follow-up Study undersøgte næsten 110.000 mennesker i løbet af 14 år. En del af undersøgelsen viste, at de mere frugt og grønt folk spiste dagligt, jo mindre chance for at de ville udvikle sig hjertekarsygdomme.

Forholdet mellem frugt og grøntsager og kræftforebyggelse har været sværere at bevise. Men de seneste undersøgelser viser, at nogle typer af produkter er forbundet med lavere satser for visse typer kræft. For eksempel tyder World Cancer Research Fund og Det Europæiske Institut for Cancer Research, at munden, mave og tarmkræft er mindre sandsynligt med et højt indtag af ikke-stivelsesholdige fødevarer som bladgrøntsager, broccoli og kål. Selvom undersøgelser har været blandede, lycopen, en carotenoid der giver tomater deres røde farve, kan hjælpe med at afværge prostatakræft.

Frugt og grøntsager er fantastisk til at se din vægt. De er lav i fedt og kalorier, og fyldt med fibre og vand, som skaber en følelse af mæthed. Dette er specielt nyttigt for Dieters, der ønsker mere fylde kalorier. Plus, at fiber hjælper med at holde dig "almindelig".

Frugt og grøntsager: få din fylde

Når du tilføjer frugt og grønt til din kost, så husk at sort er livets krydderi. Det er vigtigt at spise produkter af forskellige farver, fordi hver frugt eller grøntsag tilbyder en anderledes næringsstof - tænk på det som ernæringsmæssige cross-træning. Forsøger nye fødevarer kan være spændende, og sørg for at smage alle farver i producere regnbuen.

Det rigtige antal portioner frugt og grøntsager til dig hele afhænger af dine daglige kalorieindtag behov. En god måde at finde ud af, hvor mange portioner du skal spise er ved hjælp af CDC online servering lommeregner. Eller gøre tingene endnu enklere ved at spise en frugt eller grøntsag ved hvert måltid og mellemmåltid.

Lad ikke sæson, tilgængelighed eller pris påvirke din frugt og grøntsager, venlig kost. Hvis finde friske råvarer er svært, at vælge frosne, på dåse (lav-natrium) eller tørrede sorter. Også 100 procent juice tæller mod dine portioner, selvom det ikke giver den fulde fiber i hele frugten.

Den effekt af forebyggelse kan ligge i en salatskål eller en plade af frugt. Når vi tager fordel af råvarer, vores kroppe gengæld ved at reducere vores risiko for at udvikle forskellige sygdomme.