Evb

Hvorfor angst spikes med dine perioder

Hvis du har en angstlidelse, kan dine symptomer bliver værre, på den tid af måneden.

Når din mave begynder at krampe, og du føler dig oppustet, træt, og begynde trang visse fødevarer, du kender din menstruation er på vej.

Du er ikke alene i denne måned scenario. Op til 85 procent af kvinder oplever symptomer på præmenstruelt syndrom (PMS). De hormoner, der styrer din menstruationscyklus påvirker både din krop og sind, og kan føre til humør-relaterede, PMS symptomer som angst og endda depression.

Angst og dine perioder: sammenhængen

Generelt er kvinder mere tilbøjelige end mænd til at lide af angst, og angst symptomer kan stige i løbet af dine perioder. Nogle kvinder, der har en diagnosticeret angst, ligesom obsessiv-kompulsiv sygdom, mærke måske endnu mere svær angst i løbet af deres perioder end på andre tidspunkter i løbet af måneden. Andre kvinder kan kun opleve angstsymptomer, når de får deres perioder.

Menstruation fører til en række hormonelle forandringer, der kan forårsage fysiske og følelsesmæssige konsekvenser, der kan bidrage til angst. Der er ingen enkelt årsag til denne angst, men flere faktorer formentlig er på arbejde, siger Charles Goodstein, MD, klinisk professor i psykiatri ved New York University Langone Medical Center.

Udsving i kraftfulde hormoner, der regulerer menstruation, såsom østrogen og progesteron, kan påvirke din appetit, fordøjelse og energi niveauer, som alle kan til gengæld påvirke dit humør. "Dette kan have en indvirkning på psykologisk funktion," bemærker Dr. Goodstein. Derudover kan kvinder, der har haft svære perioder i fortiden, på grund af intens kramper eller kraftig blødning, bekymre sig om tilbagevendende smerter og ubehag før menstruation, og dette kan også forårsage tilføjede angst, siger Goodstein.

Angst og dine perioder: få hjælp

Heldigvis er der ting, du kan tage for at hjælpe med at lindre menstruation-relaterede angst. Aktivt at reducere stress i dit liv kan spille en vigtig rolle, rådgiver Goodstein.

At håndtere stress og mindsker angst i løbet af din tid:

  • Motion på en regelmæssig basis.
  • Spis en velafbalanceret kost med masser af frugt og grøntsager.
  • Vær sikker på at få nok søvn, syv til otte timer om natten er optimal for de fleste mennesker.
  • Minimer din alkohol og koffein.
  • Undgå tobak.
  • Bruge tid afslappende med venner og familie.
  • Udtrykke dine tanker og følelser ved at skrive i et tidsskrift.
  • Overvej meditation og dyb vejrtrækning øvelser.

For kvinder, som fortsat oplever betydelige angstsymptomer, er medicin også en mulighed.

"Medicin er ikke en nødvendighed for alle. Men i nogle tilfælde, forudsat at den angst niveau er helt håndterbare under resten af måneden, og høj angst er virkelig begrænset til den tid af perioden, udstrakt brug af lave doser af anti -angst medicin kan være nyttige, "bemærker Goodstein. En anden mulighed, siger han, er de antidepressive medicin kaldet selektive serotonin reuptake hæmmere (SSRI).

Kvinder, der allerede tager anti-angst eller antidepressiv medicin for sygdomme, der ikke er menstruation-relaterede er mere tilbøjelige til at lide af psykiske symptomer i løbet af deres perioder. For disse kvinder, kan en stigning i medicinering omkring tidspunktet for menstruation hjælpe med at administrere symptomer, siger Goodstein.

Angst er en almindelig PMS symptom for mange kvinder, men ligesom kramper og oppustethed, kan angst og skal forvaltes. Vær ikke bange for at tale med din læge om dine symptomer. Medicin kan hjælpe med at kontrollere svær angst, men der er også masser af ting, du kan gøre for at hjælpe dig selv. Minimere stress, motion regelmæssigt, og spiser godt kan bidrage til at afhjælpe mange PMS symptomer, herunder angst.