Evb

Hvordan overgangsalderen påvirker epilepsi

Overgangsalderen og perimenopause kan få væsentlig indvirkning på beslaglæggelse aktivitet hos kvinder med epilepsi. Find ud af hvorfor.

Omkring en procent af befolkningen har epilepsi, ifølge Det Europæiske Akademi for Family Physicians. Og selv om mænd og kvinder også er påvirket, kan kvinder være mere modtagelige for anfald på grund af hormonelle forandringer.

"Nogle kvinder oplever ændringer i beslaglæggelse aktivitet, når der er en ændring i deres niveauer af østrogen og progesteron, "siger Paul T. Gross, MD, en neurolog på Lahey Clinic i Burlington, Massachusetts, der har en særlig interesse i epilepsi. "Generelt fremmer østrogen beslaglæggelse aktivitet og progesteron beskytter mod beslaglæggelse aktivitet."

Epilepsi anfald forårsaget af overstimulering af nerveceller i hjernen. Undersøgelser viser, at østrogen øger ophidselse af disse nerveceller, og at progesteron generelt blokerer sådan ophidselse. På grund af dette, kan kvinder oplever udsving i beslaglæggelse aktivitet under regelmæssig menstruationscyklus, i perimenopausal periode og i overgangsalderen.

Virkningerne af perimenopause og overgangsalder på epilepsi anfald

"Under en normal menstruationscyklus, er der en bølge af østrogen på tidspunktet for ægløsning og et fald i progesteron under menstruationen," Dr. Gross forklarer. "Begge disse tider kan være tider med øget beslaglæggelse aktivitet for nogle kvinder." Du tror måske, at fordi østrogen niveauer begynder at gå ned under perimenopause og overgangsalder, ville de fleste kvinder med epilepsi se et fald i beslaglæggelse aktivitet i løbet af denne tid - men det er ikke så simpelt.

En undersøgelse af den Epilepsi Foundation sammenlignet præmenopausale og kvinder i overgangsalderen med epilepsi og fandt, at de fleste enten oplevede ingen ændring eller oplevet en forbedring i deres beslaglæggelse aktivitet. Omkring 40 procent, sagde dog, at deres anfald var værre i løbet af overgangsalderen. En anden undersøgelse, udført i Europa, gav lignende resultater: 70 procent rapporteret enten en forbedring af beslaglæggelse aktivitet eller ingen ændring, mens 30 procent rapporterede en forværring.

Samlet set forskning viser, at virkningerne af overgangsalderen på epilepsi er uforudsigelige. "Det er fordi som østrogen går ned i overgangsalderen, så gør progesteron," Gross siger. "Under alle omstændigheder, er der ingen signifikant fald i den beslaglæggelse aktivitet efter overgangsalderen for de fleste kvinder."

Selvom mange forandringer, der sker med alderen kan påvirke beslaglæggelse aktivitet, din epilepsi behandling ikke nødvendigvis behøver at blive ændret eller justeres under perimenopause og overgangsalder. Enhver beslutning om at ændre behandling ville blive baseret på antallet og sværhedsgraden af ​​dine anfald.

Epilepsi behandling og hormonbehandling

Hvis du overvejer hormonbehandling (HRT) efter overgangsalderen for at hjælpe med at styre symptomer, drøfte alle HRT risici og fordele med din neurolog samt med din ob-GYN eller primær pleje læge. Selvom HRT kan reducere en kvindes risiko for hjertesygdomme og knogleskørhed, har det vist sig at øge risikoen for livmoderhalskræft og brystkræft, og det kan eller ikke kan påvirke dine anfald.

"Jeg vil ikke sige, at kvinder med epilepsi ikke skal tage HRT," Gross siger. "Men jeg vil sige, at HRT bør anvendes med forsigtighed, især hos kvinder, der har haft en fortid med øget beslaglæggelse aktivitet under menstruationscyklus. "

Husk på, at overgangsalderen er en proces, og at dine beslaglæggelse mønstre kan ændre sig over tid. Beslutninger om epilepsi behandling bør revurderes jævnligt med dine læger. Sammen kan du komme med den bedste plan for dine individuelle behov.