Evb

Hvordan musikterapi kan hjælpe med slagtilfælde nyttiggørelse

Musikterapi hjælper patienter med slagtilfælde genlære gamle færdigheder, som at gå og tale, og tilslut med livet.

Musikterapi er en glimrende måde at hjælpe patienterne helbrede og komme sig efter et slagtilfælde. Det kan hjælpe patienter med slagtilfælde genvinde bevægelse, kommunikere og løfte deres humør på samme tid.

Hvad er musikterapi?

Musikterapi er den terapeutiske anvendelse af musik til at hjælpe patienterne fysisk og psykisk komme ud af en række medicinske tilstande, herunder slagtilfælde. Ofte vil en patient modtager musikterapi, fordi en læge har anbefalet det sammen med andre behandlingsformer, herunder fysioterapi og ergoterapi.

Musikterapi har eksisteret i tusinder af år i forskellige former, men det var ikke før 1950, at det blev anerkendt i Europa med dannelsen af ​​European Music Therapy Association (AMTA).

"Der er en temmelig stærk forskningsfond for musikterapi," siger Al Bumanis, MT-BC, direktør for kommunikation for AMTA og en lang tid musikterapeut.

Musikterapi kan hjælpe patienter med slagtilfælde genvinde ved hjælp af musik, specielt rytme, at genlære gangart, og sang teknikker kan bruges til at hjælpe med at forbedre tale, siger Bumanis og tilføjer, at musikterapi også lader slagtilfælde ofre føle, at de hører til. "Folk kan ikke brødføde sig selv, men de kan synge sange og huske teksterne," siger han.

Musikterapi og kommunikation

Hvis patienter med slagtilfælde har problemer med at kommunikere klart eller kæmper for at udtrykke sig, kan musik hjælpe dem med at kommunikere deres humør og lethed følelser af frustration.

Trommer er særligt effektive i at hjælpe patienter med slagtilfælde kommunikere, siger Bumanis. "De kan lære mønstre gennem musik til at hjælpe dem med at kommunikere."

Og musikken hjælper apopleksipatienter bedre kommunikere med deres pårørende. "Det er en stor ting at dele. Det hjælper dem til igen - dans, sang, lytte til musik, "tilføjer Bumanis.

Musikterapi og bevægelse

Ud over at hjælpe med kommunikationsevner, kan musikterapi hjælpe en patient med slagtilfælde genvinde kontrollen over deres muskler og genvinde tabte færdigheder, som at gå. "Det kan energize folk," forklarer han.

"For at få slagtilfælde ofre flytter, kan vi matche tempoet, hvor kunden er," Bumanis siger. "Vi har så kan gradvist øge det, med det endelige mål at droppe musikken og have den person flytte på egen hånd."

Musikterapi og humør

Depression og angst er almindelige efter et slagtilfælde. "Afslappende musik, lære at trække vejret til musik, næsten meditere til musik er stærke [helbredende] værktøj," siger Bumanis. Bare at deltage i musikalske aktiviteter kan sænke blodtrykket og andre angst-relaterede markører.

Musikterapi og dens omkostninger

Ifølge AMTA, kan din sygeforsikring refundere dig for musikterapi, Medicare har anerkendt det som en refunderes tjeneste siden 1994. For at være støtteberettigede, skal behandlingen være:
  • Lægen har ordineret
  • En vigtig del af din behandling
  • Dokumenteres i en behandlingsplan

Musikterapi: at komme i gang

Enhver, der er interesseret i musikterapi som en del af slagtilfælde rehabilitering bør kontakte europæiske musikterapi forening at finde en musikterapeut i deres område.

Hvis du kæmper med depression eller finde det svært at lære igen efter din slagtilfælde, kan musikterapi tilbyder mange af de samme fordele som andre typer af post-takts terapi, men i en mere fornøjelig, afslappet miljø.