Evb

Hvad er store depression?

Major depression kan alvorligt påvirke din livskvalitet, men medicin og psykoterapi kan hjælpe.

Major depression - også kaldet depression - er en form for depression, hvor sorg og manglende interesse i gang nød aktiviteterne forstyrrer hvordan du fungerer hver dag. Og hvis du har det, er du ikke alene: Ifølge National Institute of Mental Health (NIMH), omkring 7 procent af den voksne amerikanske befolkning har depression.

Hvem er disse mennesker kæmper med store depression? Selvom tilstanden kan påvirke nogen, nogle mennesker er mere udsatte: Kvinder, folk med lavere indkomster, personer med en familie historie af svær depression, og dem, der har oplevet en stressende liv begivenhed er mest sårbare over for at udvikle det. Og meget ofte, at sygdommen optræder første gang i alderen mellem 25 og 30.


Major depression: kender symptomerne

Major Depression symptomer kan opstå gradvist eller pludseligt. Ikke alle oplever de samme symptomer, og nogle tilfælde er mere alvorlige end andre. Major depression kan diagnosticeres, når du oplever flere depression symptomer, der interfererer med din funktion - din evne til at udføre normale, dagligdags former for aktiviteter - i en periode på mere end to uger. Episoder med svær depression som regel gentages hele en persons liv, men i nogle tilfælde kan en person kun har én episode.

Symptomer på depression omfatter:

  • Nedtrykthed. Kan føle sig trist eller irritabel det meste af tiden.
  • Træthed. Sleeping problemer eller nedsat energi niveauer kan være et andet tegn.
  • Tænkning problemer. Du kan opleve, at du har koncentration eller hukommelse vanskeligheder.
  • . Appetit ændringer Det er ikke ualmindeligt at opleve mærkbare ændringer i din appetit og vægt med denne sygdom - ændringen kan være en stigning eller et fald, normalt 10 pounds eller mere.
  • Manglende interesse. Med svær depression, kan du blive ligeglad med, hvad du engang nød, eller ikke længere udlede glæde af tidligere fornøjelige aktiviteter såsom sex.
  • Følelser af "lowness." Du vil måske føle sig skyldig, værdiløs, håbløs og tom.
  • Bekymrende tanker. Major depression kan være forbundet med tilbagevendende tanker om selvmord eller død.
  • Fysiske symptomer. Uforklarlige hovedpine, fordøjelsesproblemer, og smerter kan være tegn på denne sygdom.

Major depression: diagnose og behandling

Tal med din læge, hvis du oplever nogle af disse symptomer. En diagnose af svær depression kan foretages efter din læge eller en mental sundhed professionel udfører en fysisk eksamen, vurderer din personlige og familiemæssige sygehistorie, og beder dig om at beskrive dine depression symptomer i detaljer. Din læge kan bede dig, når dine symptomer begyndte hvor alvorlig de har været, hvor længe de normalt vare, og hvis du nogensinde har haft dem før.

Depression er mest almindeligt behandles med medicin, såsom antidepressiva, eller psykoterapi. Antidepressiva virker ved at stabilisere neurotransmittere, som er de hjernen kemikalier menes at bidrage til depression, når de ikke er i balance. Udover antidepressiva, er stimulanser og angstdæmpende medicin undertiden bruges som en del af behandlingen planen.

I nogle tilfælde af mild til moderat depression, kan psykoterapi være den eneste behandling, du har brug for. Psykoterapi involverer en terapeut lære dig nye måder at tænke og opføre sig for at bidrage til at afhjælpe din depression symptomer.

Uanset hvordan du og din medicinske team beslutter at behandle din sygdom, det vigtigste er, at du får den depression behandling du har brug for så hurtigt som muligt. En anslået 80 til 90 procent af folk, der er diagnosticeret med svær depression reagerer godt på deres behandling og snart er i stand til at vende tilbage til deres normale aktiviteter.