Evb

Hvad er amblyopi?

Lær hvordan amblyopi, almindeligvis kendt som dovent øje, diagnosticeres og behandles.

Amblyopi eller dovent øje, der opstår, når et barns hjerne ophører med at modtage signaler fra et øje, der ikke har modtaget tilstrækkelig brug, og begynder i stedet at stole helt på det andet øje for visuel input. Det er den mest almindelige barndom synsnedsættelse, der påvirker 2 til 3 ud af hver 100 børn og er som regel let behandles.

"Når vi er meget ung, vores hjerne er virkelig plastic," siger Andrew Iwach, MD, lektor klinisk professor i oftalmologi ved University of California, San Francisco, og administrerende direktør for Glaukom Center i San Francisco. Han forklarer, at dovne øje hovedsageligt opstår, fordi hjernen rewires sig selv, når det ene øje anvendes mindre end den anden. "I et spædbarn, hvis du dække det ene øje, hjernen omprogrammerer sig at ignorere, at øjet. Selv om øjet er strukturelt fint, kan hjernen ikke behandle disse oplysninger."

Fordi vision udvikling er kritisk i de første seks til ni år af livet, bør amblyopi ideelt blive fanget og behandles, før et barn når puberteten. Alligevel nyere forskning tyder på, at behandling af en dovent øje stadig kan være gavnligt for ældre børn og unge voksne.

Diagnosticering amblyopi
Christopher Wilmoth, nu 5, blev født med medfødt (til stede ved fødslen) grøn stær. Det høje tryk inde hans øjne forårsagede den lysfølsomme væv (nethinden) i hans venstre øje at knække alvorligt, beskadige synet på det øje og fører til amblyopi, siger hans mor, Cathy Wilmoth af Mill Valley, Californien

Andre øjenproblemer, der kan forårsage amblyopi omfatter skelen, en tilstand, der forårsager øjnene til at krydse ind eller slå unormalt, og medfødt grå stær, som fører til uklarhed af øjets linse.

Familien blev først klar over Christopher Wilmoth s amblyopi, når en øjenlæge diagnosticeret det under en eksamen, da han var 3 ½, hans mor siger. Faktisk er det sådan amblyopi er oftest opdages - under en rutinemæssig øjenundersøgelse.

"The øjenlæge dækkede hvert øje for at teste for vision og Christopher kunne ikke se ud af venstre øje," Cathy Wilmoth husker. "Han var kigger væk, og sagde at han ikke ønsker at spille dette spil. Du kan fortælle han ikke kunne se ud af det øje. Den forfærdede mig. [Lægen] sagde, vi skal lappe [hans øje], og se hvad der sker [s]. "

Behandling amblyopi
Faktisk foreslog øjet patching til Christopher er, hvordan amblyopi rutinemæssigt behandles. Sætte et plaster på barnets stærkere øje skubber hjernen til at modtage signaler fra den ubrugte øje. "Dybest set er det en konkurrence mellem de to øjne," Dr. Iwach siger. "Så det, vi gør, er patch den gode øje, tvinger barnet til at bruge dårlige øje.

Første gang Christophers mor lappet hans gode øje, kunne han ikke se en ting, fortæller hun. Hun satte ham foran et tv og tændt tegnefilm. "Inden for fem minutter, han sagde, 'Jeg kan se Scooby Doo. Hjernen spejlvendt igen, "Cathy Wilmoth siger. "Jeg var næsten i tårer. Han sagde, 'Jeg kan ikke se, jeg ikke kan se." Og så, "Åh, der er Scooby! ' "

Christophers godt øje bliver lappet i fire til otte timer fleste dage, og hans vision er i bedring, siger hans mor. At lade børn til at udsmykke deres øjne patches med markører eller klistermærker efter eget valg kan gøre det lettere at tilskynde dem til at bære en patch. [3] Christophers patches er dekoreret med fodbolde, fly og rumskibe. Amblyopi er også undertiden behandles med atropin dråber, en medicin, der bruges til at spile den stærkere øjet, de er som regel placeret i øjet en gang om dagen. Dråberne forårsage sløret syn i godt øje, som tilskynder hjernen til at opfordre de svagere øjet. Men denne behandling tendens til at tage længere tid at arbejde end lapning.

Øjenundersøgelser og amblyopi support
Fordi børn med amblyopi ikke kan bemærke eller klage over symptomer på dovent øje, er det ekstremt vigtigt for alle børn at gennemgå regelmæssige øjenundersøgelser. Hvis dit barn er diagnosticeret med dovent øje, huske på, at det er en ret almindelig og meget behandles tilstand.

Oplysninger om særlige aktiviteter og støttegrupper for både forældre og børn med amblyopi kan findes på Undgå blindhed europa hjemmeside.

Kunne ikke finde filen 'D: \ websites \ GCMS \ CMSData \ Data \ Levende \ Indhold \ 178101.xml'.