Evb

Høreapparater

Hvad er et høreapparat?

Et høreapparat gør lyde højere. Der er mange forskellige stilarter af høreapparater. Og du kan tilføje specielle funktioner til dine høreapparater. Men næsten alle høreapparater har disse dele:

 • En mikrofon, for at hente lyd.
 • En forstærker, for at gøre lyden højere.
 • En højttaler, til at levere lyd i øret.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg tror, ​​jeg har brug for et høreapparat?

Hvis du tror du har en høring problem, og tænker på at få et høreapparat, se din læge. Hvis lægen mener, du måske brug for et høreapparat, en anden type specialist (audiolog) kan hjælpe med at afgøre, hvilken type høreapparat vil virke bedst for dig. Audiologen vil samle et høreapparat baseret på den type og hvor meget høretab, du har, og andre faktorer. Han eller hun kan hjælpe dig med at lære, hvordan du får mest muligt ud af dit høreapparat. I almindelighed, normalt er det bedre at bære høreapparater i begge ører, selv om høretab i ørerne er ikke lig.

Høreapparater skal monteres af en person særligt uddannet i at høre problemer. En audiolog eller licenseret høreapparat udbyder kan sørge for dine høreapparater passer og arbejde for din type og grad af høretab.

Du også nødt til at overveje omkostningerne. Høreapparater kan være dyrt, og de er ikke altid dækket af en forsikring. Vær sikker på at spørge om en politik for tilbagesendelse, hvis du ikke er tilfreds med høreapparatet, og eventuelle garantier.

Hvad er de forskellige typer og stilarter af høreapparater?

Høreapparater forskel på, hvordan de ser ud, deres størrelse, hvor de er placeret i øret, og hvor meget de kan forstærke lyde.

De fleste høreapparater bruger digital teknologi. De er programmeret til dine behov ved hjælp af en computer. Meget få høreapparater bruger analog teknologi.

Størrelsen af ​​et høreapparat er ikke en god indikator for dens lydkvalitet.

Du kan bære høreapparater bag øret, i dit ydre øre, i øregangen, eller helt implanteret i øret. Den slags høreapparat, du vælger, afhænger af mange ting, herunder din grad af høretab, lægens råd, og hvilken form for høreapparat, du ønsker. Se et billede af forskellige stilarter af eksterne høreapparater.

 • Bag-øret (BTE) høreapparat: De fleste dele af BTE høreapparat er i en sag, der passer bag øret. Sagen er forbundet til en plastik øre formen ved et klart rør, der ombrydes omkring toppen af ​​dit øre. BTE høreapparater bruges til alle grader af høretab, især meget svær hørenedsættelse. BTE høreapparater kan gøres med specielle funktioner, såsom en telespole, der hjælper med at høre under telefonopkald og en retningsbestemt mikrofon, der kan hjælpe dig med at høre stemmer i et støjende rum. De kan være bedre for børn på grund af sikkerhed og vækst årsager.
 • "Mini" BTE (eller on-the-ear) høreapparat: Mini BTE er en mindre udgave af den BTE høreapparat. Delene er i en sag bag øret, men sagen er mindre. Og røret forbinder sagen til øresneglen er næsten usynlig. Nogle mini BTE hjælpemidler kan have en meget lille øresneglen, der ikke fuldstændigt udfylder øregangen. Disse kaldes "åben tilpasning" øre stykker. Disse øre stykker er mindre synlige end øret forme, der anvendes med BTE høreapparater. Også de reducerer følelsen af ​​fylde i øret og kan være mere behagelige at have på.
 • I-øret (ITE) høreapparat: De dele af ITE-høreapparat er i en sag, der passer i den ydre del af øret. Det kan bruges af folk, der har mild til svær hørenedsættelse. ITE høreapparater kan gøres med specielle funktioner, såsom en telespole, der forbedrer høre under telefonopkald og en retningsbestemt mikrofon, der kan hjælpe dig med at høre stemmer i et støjende rum. ITE høreapparater kan være lettere at håndtere end de mindre ITC og CIC høreapparater. Børn normalt ikke bruge dem, fordi sagen skal udskiftes, efterhånden som barnet vokser.
 • In-the-kanalen (ITC) og helt-in-the-kanalen (CIC) høreapparater: De dele af ITC og CIC høreapparater er i en sag, der passer helt eller delvist ind i øregangen. ITC og CIC høreapparater bruges af mennesker med mild til moderat høretab. De er lavet til at passe formen og størrelsen af ​​din øregang. ITC høreapparater kan gøres med specielle funktioner såsom en retningsbestemt mikrofon, der kan hjælpe dig med at høre stemmer i et støjende rum. Både ITC og CIC høreapparater kan blive beskadiget af ørevoks og væske dræne fra øret, og deres lille størrelse kan være svært for nogle mennesker at håndtere. De er ikke anbefales til børn.
 • Implanterbare høreapparater: For folk med moderat til svær hørenedsættelse, der ikke kan bære en ekstern høreapparat, er en implanterbar høreapparat en mulighed. Forskellige typer af disse enheder er implanteret kirurgisk, mens andre er implanteret nonsurgically. Fordi intet er støbt ind i øret for at blokere lyd, nogle mennesker siger, at de hører bedre med implantat. Også, implantable anordninger ikke skabe "feedback" støj. Og batterierne tendens til at vare en meget lang tid.

Specielle funktioner kan tilføjes til dit høreapparat for at hjælpe dig med at høre endnu bedre.

 • Retningsbestemte mikrofon: Denne funktion kan hjælpe dig at høre bedre i støjende sted. En retningsbestemt mikrofon vil gøre lyden fra én retning højere end andre lyde. For eksempel vil en retningsbestemt mikrofon gør en persons stemme kommer fra foran dig højere end lyde, der kommer bagfra. Dette kan hjælpe dig har en samtale i en støjende restaurant.
 • T-spole: A t-coil lader dig skifte mellem normal høreapparater indstillinger og en telefon indstilling. Dette vil hjælpe dig at høre bedre på en almindelig telefon.
 • Direkte lydindgang: Denne funktion lader dig tilslutte dit høreapparat til et tv, radio eller CD-afspiller. Du sætter det direkte i dit høreapparat.
 • Feedback undertrykkelse: Denne funktion vil styre skingre lyd nogle mennesker får med høreapparater (feedback). Feedback sker mest, når et høreapparat kommer tæt på en telefon, eller hvis dit høreapparat er løs i øret.

Engangs høreapparater som du bruger til en kort periode er også tilgængelige. De sidste i 30 til 60 dage. De kan være en mulighed for dem, der har mild til moderat høretab.

Vil det være svært at vænne sig til et høreapparat?

Det kan tage fra flere uger til måneder for dig at vænne dig til dit høreapparat. Du kan opleve, at:

 • Lyder synes mærkeligt. Det er godt at huske på, at høreapparater ikke vil gøre dig høre ligesom du plejer. Og intet vil nogensinde lyder helt normalt. Hvis lyde er så mærkeligt eller skinger, at de er distraherende dig, så fortæl din høreapparat udbyder, før du forlader kontoret.
 • Du hører ting, du ikke har hørt i lang tid. For eksempel kan du høre baggrundsstøj (raslende papirer, klirrende sølvtøj) langt mere klart.
 • Du er mere opmærksomme på lyde tæt på dig. Dine fodspor, hjerteslag, eller bil motor kan være langt mere mærkbar. Med tiden, vil din hjerne blive bedre til at ignorere disse lyde.
 • Dit høreapparat kan være ubehageligt. Men det bør ikke være smertefuldt. Før du forlader høreapparat udbyder kontor med dine nye høreapparater, sørg for at de passer. Dit høreapparat, bør ikke skade dit øre eller være løs i øret.
 • Sommetider dit høreapparat vil gøre en summende støj, når du bruger en mobiltelefon. Denne støj kan være irriterende, og det kan gøre det svært at høre personen i telefonen. Hvis du bruger en mobiltelefon, så sørg for din høreapparat udbyder kender. Han eller hun kan foreslå høreapparater, der arbejder bedre med mobiltelefoner. Og når du køber en ny mobiltelefon, købe en, der er kompatibel med høreapparater.

Her er nogle generelle tips til at hjælpe dig med at tilpasse sig til dit nye høreapparat.

 • Start ved at bære dit høreapparat, når du taler til kun én person. Det er de nemmeste samtaler at forstå. Langsomt arbejde op til samtaler med mere end én person.
 • Fortsæt med at være opmærksom på folks håndbevægelser, ansigtsudtryk, kropsholdning, og tonen i stemmen. Dit høreapparat vil ikke hjælpe dig med at fange hvert ord, der bliver sagt, især i et højt sted.
 • Bær dit høreapparat. Jo mere du bære det, især i begyndelsen, jo hurtigere vil du vænne dig til det.