Evb

Holde din mad og vand sikkert

Hvad du behøver at vide om BPA og skjulte kemikalier i dit liv.

Du læser etiketter. Du spiser sundt. Men vil du virkelig vide , hvad der foregår i din krop? I september 2008 National Toxicology Program (NTP) - udstedt en rapport om, at menneskets udsættelse for bisphenol A (BPA), et - en del af National Institutes of Health kemikalie bruges i mange polycarbonat plast og epoxyharpikser (tror vandflasker og fødevarer dåser), er "en vis bekymring" om udvikling af prostata og hjernen samt adfærdsmæssige effekter hos fostre, spædbørn og børn.

Rapporten fortsætter med at sige, at BPA har potentiale til at forårsage skade i dyreforsøg, men disse resultater er foreløbige og mere forskning er absolut nødvendig. NTP er bekymret over BPA, fordi menneskers udsættelse for det er så udbredt, eftersom mange dagligdags produkter indeholder kemikaliet. NTP tyder på, at for nu, bør forbrugerne selv afgøre, hvordan de ønsker at nærme produkter BPA. Hvilket efterlader spørgsmålet, hvad skal en smart forbruger gøre?

BPA i vandflasker

"Altid være opmærksom på den type plastflaske du drikker fra," siger Diana Beltran, miljømæssige direktør for Grand Hyatt New York City. "Se på bunden af ​​flasken for lille genbrug trekant og undgå noget med et nummer 7." Numrene 1, 2, 4 og 5 er generelt betragtes som den sikreste.

Beltran siger, at mens plastflasker med BPA er normalt fint for en enkelt brug - efter at, bør de kasseres, fordi BPA kan begynde udvaskning i indholdet. For at reducere eventuelle BPA nedsivning, Sarah Janssen, MD, ph.d., Science Fellow ved Natural Resources Defense Council, anbefaler at undgå barske rengøringsmidler som blegemiddel eller rengøringsmidler ved rengøring plastikflasker. Dr. Janssen advarer om, at jo mere sure væske (ligesom sodavand eller appelsinjuice) en flaske indeholder, jo mere udvaskning af BPA forekomme.

Til at rengøre genbrugsflaske sikkert Beltran foreslår at vaske det i hånden med en svamp og et ikke-slibende sæbe. Men nogen ridser i plastik øger risikoen for bakterier oprustning, så husk: Better safe than sorry.

Hvis du ønsker en BPA-fri vandflaske, Janssen foreslår uforede beholdere lavet af rustfrit stål eller glas. Hvis du ønsker at prøve en anden type plast, behøver polypropylen plast indeholder ikke BPA og præsentere et mere sikkert alternativ. Disse findes i Rubbermaid, PUR og Brita produkter.

BPA i fødevarer

Men hvad med de fødevarer, vi spiser? Fordi BPA også findes i foringer af dåser, er det vigtigt at holde sig til friskere fødevarer så vidt muligt. Hvis friske fødevarer ikke er tilgængelige, så prøv frosne.

Til køleskab opbevaring, er din bedste mulighed altid glas. Ulempen er selvfølgelig, er, at glas er tungere og dyrere, og knuses. Hvis du beslutter dig for at bruge plastic, brug BPA-fri produkter, som dem fra Rubbermaid.

Når det kommer til engangs plastbeholdere, se for slid og ælde, som kan øge chancen for bakterievækst, siger Beltran. "Der er ingen fast frist for, hvornår du skal smide disse, men holde et vågent øje med dine plastprodukter at kontrollere, om de er i god stand."

Som for restaurant takeout eller vovse tasker, foreslår Beltran anmoder papirprodukter eller bringe dine egne, BPA-fri beholdere. "Styrofoam kan også udvaskes kemikalier til tider," siger Beltran ", og det er ikke godt for miljøet, når bortskaffes."

At genopvarme mad i mikrobølgeovn, Beltran foreslår stikning til glas eller keramik beholdere. "A 'safe' eller 'mikrobølgeovn' etiketten på en plastikbeholder betyder blot, at den ikke vil smelte," siger hun, "men betyder ikke, det vil ikke udvaskes kemikalier i din mad, især når det opvarmes."

Lær mere i Everyday Health Sund home center.

Sidst revideret: October 15 2008 | Sidst opdateret: 15 oktober 2008
Dette afsnit skabt og fremstillet udelukkende ved redaktionen af ​​google.com. © 2008 google.com, alle rettigheder forbeholdt.