Evb

Hjertesygdomme risikofaktorer hos kvinder

Hjertesygdom kan ramme kvinder i alle aldre, så du brug for at kende risikofaktorer. Faktisk er nogle hjertesygdomme risikofaktorer, såsom diabetes, større for kvinder end for mænd.

Hvis du tror, ​​hjertesygdomme er en mands sygdom, mener igen - det er den førende dødsårsag for kvinder i alle aldre.

For at beskytte dit hjerte sundhed, er det vigtigt at vide, hjertesygdomme risikofaktorer, såsom forhøjet blodtryk og fedme. Og her er noget andet at huske på: Nogle risikofaktorer spiller en større rolle blandt kvinder, end de gør hos mænd.

"Kvinder skal altid tænke på deres førende sundhedsvæsen trussel," siger Noel Bairey Merz, MD, direktør for Kvinders Hjertecenter på Cedars-Sinai Heart Institute i Los Angeles.

Selv om den gennemsnitlige alder for en kvinde at have et hjerteanfald er i hendes tidlige halvfjerdserne, hjertesygdomme er en trussel på alle alderstrin. "Flere 22-årige dør af hjertesygdomme end brystkræft," Dr. Bairey Merz siger.

At tage bestik af dit hjerte sundhed, forstår dine hjertesygdomme risikofaktorer.

Traditionelle hjertesygdomme risikofaktorer

Det er faktorer, der påvirker risikoen for hjertesygdomme hos kvinder på omtrent samme hastighed som mænd:

  • Din alder. Mere end 83 procent af mennesker, der dør af hjertesygdomme er 65 år eller ældre.
  • Din familie historie. Hvis du har en forælder, der har eller har haft hjertesygdomme, er du mere tilbøjelige til at få det. Risiko også en tendens til at være højere for afrikansk europæere, mexicanske europæere Native europæere, indfødte hawaiianerne, og nogle asiatiske europæere.
  • Højt blodtryk. Når du har forhøjet blodtryk, dit hjerte skal arbejde hårdere og din risiko for hjertesygdom går op.
  • Højt kolesteroltal. Din risiko for hjertesygdomme går også op, når dit blod kolesterol niveau går op.
  • Fedme. Selv når du ikke har andre risikofaktorer, overvægt eller fede øger din risiko for hjertesygdomme, især hvis du har fedt omkring din midsection.
  • Metabolisk syndrom Pr. definition har en kombination af tre eller flere af disse symptomer -. En stor talje, insulinresistens, lave niveauer af "gode" kolesterol og forhøjet triglycerid - øger risikoen for hjertesygdomme, men risikoen mellem mænd og kvinder er lige, Bairey Merz siger. Metabolisk syndrom også øger risikoen for diabetes.

Hjertesygdomme risikofaktorer, der spiller en større rolle i kvinders

Disse faktorer påvirker både mænd og kvinder, men lægerne er konstateringen af, at de kan have en større indvirkning på kvinder:

  • Diabetes. Dette i særdeleshed er en mere potent risikofaktor for kvinder. Kvinder, der har diabetes har en fire til fem gange mere ophøjet risiko for hjertesygdomme, siger Bairey Merz. I mellemtiden, mænd, der har diabetes har to gange større risiko for hjertesygdomme som dem uden diabetes.
  • Lavt østrogenniveau. Del af grunden diabetes spiller en større rolle i kvinders risiko har at gøre med østrogen niveauer. Kvinder, der er forholdsvis ung og har diabetes tendens til at have en unormal ægløsning cyklus og et lavere østrogen niveau. Dette er ofte forårsaget af polycystisk ovariesyndrom (PCOS), og ældre kvinder, der har diabetes er også mere tilbøjelige til at have nogle historie af en ubalance i kvindernes hormoner. Kvinder med en historie af PCOS er i højere risiko for diabetes og hjertesygdomme. Eksperter forstår ikke helt sammenhængen mellem østrogen og hjerte sundhed. Forskning i hjertesygdomme hos kvinder har haltet bagefter forskning i mænds hjertesygdomme, men dette er et eksempel på, hvorfor flere undersøgelser skal fokusere på kvinderne, siger Bairey Merz.
  • Rygning. Mennesker, der ryger, er to til fire gange mere tilbøjelige til at udvikle hjertesygdomme, og hver cigaret kan have en større indvirkning på kvinder. "Hvis man ser på en gennemsnitlig mand og en gennemsnitlig kvinde ryge en pakke om dagen, fordi kvinder er mindre i gennemsnit, vil de få en relativt højere dosis af cigaretrøg og være mere påvirket af det, "Bairey Merz siger.
  • Depression. Depression er ikke en selvstændig risikofaktor for hjertesygdom, men det er forbundet med højere risiko. Lægerne ved endnu ikke, om der er et biologisk grundlag for foreningen eller om det er fordi folk, der er deprimerede, er mere tilbøjelige til at ryge, springe motion, spise usunde fødevarer, og miss lægebesøg, hvilket kan føre til en øget risiko for hjertesygdomme. Flere kvinder end mænd oplever depression, så det kan have en større indvirkning på kvinders risiko.

Hjertesygdom er ikke noget, kvinder bør ignorere. Tage bestik af dit hjerte sundhed og gøre så meget som du kan for at sænke din risiko, for at holde dit hjerte sundt i mange år fremover.