Evb

Hip udskiftning kirurgi: at arbejde med en fysioterapeut

Efter hoftealloplastik, hjælper fysioterapi genoprette vifte af bevægelse og opbygge muskler. Lær hvorfor det er så vigtigt for succes af operationen.

Når en kirurg erstatter din hofteled under hoftealloplastik, er du kun en del af vejen mod dit mål at lindre din hofte smerter. Det næste skridt er at genoprette vifte af bevægelse i leddet og opbygge en stærk, robust support system til din nye joint ved at styrke dine benmuskler. Det er, hvor fysisk terapi kommer ind

Hvorfor du har brug for fysisk terapi efter kirurgi

Når du healing fra kirurgi, er det vigtigt at arbejde med en fysioterapeut på din hofte sortiment af bevægelse, siger Jennifer Mussro, DPT, en fysioterapeut i ambulatoriet af Thomas Jefferson University Hospital i Philadelphia.

Der er et vindue af tid efter operationen - som regel et par uger, selv om det varierer fra person til person - hvor du er nødt til at genoprette vifte af bevægelse i din nye hofte. "Jeg har set folk, der var bange for at komme op, og de helede sidder ned," Mussro siger. Når det sker, kan du have problemer med at gå op ad trappen eller laver andre aktiviteter.

Fysioterapi også sænker din risiko for dislocating din nye joint ved at styrke musklerne i dine ben. Det holder din kunstige hofte på plads efter operationen - risikoen for dislocating din hofte er størst i de første seks til otte uger bagefter.

Fysioterapi efter hofteoperation: hvad forventer

Den første fysisk terapi session sker typisk dagen efter operationen, mens du stadig på hospitalet. Din terapeut vil hjælpe dig med at gå med din nye fælles. Den type kirurgi, du har haft, vil afgøre, hvor meget vægt, du kan sætte på din hofte.

Din terapeut kan give dig øvelser, du kan gøre i sengen for at undgå blodpropper, såsom stramme dine lår, klemme din bagdel, eller peger dine fødder op og ned. "Vi foreslår, at gøre disse mindst hver time," Mussro siger.

På dette tidspunkt, er det vigtigt at styre din smerte med medicin, så du er i stand til at stå op og bevæge sig rundt. "Det er virkelig vigtigt for processen," Mussro siger.

Fysioterapi efter hofteoperation: langsigtede genopbygning

Efter operationen, vil du sandsynligvis være på udkig frem til at gå hjem og leve dit liv uden hofte smerter, du havde før. Men du bliver nødt til at lære at bevæge sig for at beskytte dit nye joint. Dette vil betyde regelmæssig fysisk terapi besøg for et stykke tid.

"Vi ønsker ikke patienterne til at blive bøjet mere end 90 grader i hoften," Mussro siger. En fysioterapeut kan lære dig at komme ind og ud af bilen, ind og ud af badekarret, og endda hvordan at binde dine sko uden at beskadige din hofte.

Din fysioterapeut kan også foreslå enheder til at hjælpe dig, såsom et brusebad sæde, en hævet toiletsæde og en langskaftet skohorn.

Du kommer til at føle smerte og stivhed efter operationen, men arbejder med en fysioterapeut skal hjælpe ubehag aftager i de kommende uger. Når din læge giver dig thumbs-up, forblive aktive ved at svømme, dans og ridning en cykel på plane flader. Hvis du golf, anbefaler eksperter iført sko uden pigge og bruge en vogn. Undgå at lægge for meget stress på din joint ved jogging eller springning. Selv om det er okay at løfte vægte, er det ikke en god ide at bære tunge genstande, især hvis du går op og ned ad trapper.

I fremtiden, hvis smerterne er at holde dig fra at komme rundt eller fuldføre din normale daglige aktiviteter, eller hvis du har problemer med balancen, der kan kompromittere din sikkerhed er det en god ide at gense fysioterapeuten Mussro siger.