Evb

Hemmelighederne at købe ansigt makeup

Gør lidt hjemmearbejde kan sikre, at du kommer hjem med fonde og pulvere, der arbejder for din hudfarve og teint.

Det skete igen: Efter at have tilbragt timer på at lede efter den rigtige ansigt makeup, købte du et fundament, der ikke passer med din hud tone. Her er en mindre trøst: At få den rigtige foundation nuance er en af ​​de mest vanskelige skønhedsprodukter køb en kvinde kan gøre. Men Helga Surratt, formand for Om Faces Day Spa & Salon i Towson, Maryland, siger, at din søgen vil være lettere, hvis du gør nogle lektier først.


Leder du efter hjælp med en hudlidelse? Find en hudlæge eller plastikkirurg.

Passer den til din hudtype

Inden du vælger en fond, "bestemme din hudtype ", Surratt siger." Er det tør hud, fedtet, kombineret, følsom, eller tilbøjelig til udbrud? "
 • Tør hud: Det ser kedeligt, da den mangler olie, og det reflekterer lyset dårligt. Det kan kradse, blive irriteret nemt, og være tilbøjelige til skællende eller skællet patches.
 • Fedtet hud: Det ser skinnende, føles fedtet, og kan have større porer end normal hud.
 • Kombineret hud: I denne meget almindelig hudtype er kinder tørre, men T-zonen (panden, næse og hage), er fedtet.

Vælg den rigtige formel

Kig efter fonde designet til at gøre det bedste job, forbedre din teint:
 • Mennesker med tør, kombineret og normal hud kan bruge blødgørende-baserede fonde. Kig efter ordene "flydende", "tonet fugtighedscreme," "fløde", eller creme-til-pulver ".
 • Pulver-baserede-fonde kan bruges af mennesker med fedtet, kombineret eller normal hud. Hvis du har tør hud, undgå denne type, da det vil fremhæve rynker og tørhed.
 • Fugt-rige eller fugtgivende fundamenter er gode til tør hud. De fugte din hud og hjælpe dig med at undgå en følelse af trykken eller irritation.
 • Olie-styring, olie-fri, kan vandbaserede eller mat fonde bruges af dem med fedtet eller kombineret hud. Disse formler reducere forekomsten af ​​olie, hvilket gør dit ansigt ser mindre skinnende.
 • Lysreflekterende fundamenter er bedst for tørre eller mere modne ansigter. De giver en overflade, der giver lys til at reflektere fra din hud og lysere sløve eller tør hud.
 • Line-udjævning fonde udfylde ansigts linjer til at reducere deres udseende og de-understrege rynker.
 • Color-matching foundation kommer i forskellige nuancer, der tilpasser sig og blend med din hud tone - perfekt, hvis usynlige dækning er dit mål. Kig efter formler med mere eller mindre olie, afhængig af din hudtype.

Overveje graden af ansigt makeup dækning

Vælg en formel med lys, medium eller fuld dækning, afhængigt af hvor mange ufuldkommenheder, du gerne vil "slette".
 • Let dækning. Nogle flydende formler og tonede fugtighedscremer tilbyde let dækning, der skaber et naturligt look.
 • Medium dækning. Denne formel stadig ser naturlige, men kan skjule pletter og alder pletter. Pulvere, væsker, creme-til-pulver, og mineral-baserede fonde alle kommer i medium dækning.
 • Fuld dækning. Kvinder, der ønsker at dække misfarvning af huden, ar og andre skønhedsfejl bør overveje denne mulighed. "Cream i en pind eller kompakt form, creme-til-pulver, pulver fundament og mineral-baserede formler er din bedste indsatser," siger Pam Messy, en makeup konsulent med kosmetik firmaet Mary Kay.

Find den rigtige farve

"Fonden er lavet med en gul, en lyserød / rød, eller en neutral undertone," Surratt forklarer. "Du ønsker et fundament til at matche din huds undertone. En måde at bestemme din huds undertone tone er at se på venerne i dit håndled i sollys eller kvarts belysning, hvilket giver et mere retvisende farvegengivelse. Hvis de er blå, så har du en kølig undertone. Hvis de ser grøn, så har du en varm undertone. "Kvinder af farve har generelt en varm undertone.

Tag ansigt makeup test

De må ikke tage ord en sælger ved test af en foundation farve. Test det selv. En almindelig fejl er at teste fundamentet på din hånd, snarere end dit ansigt. "Du har ikke bære foundation på din hånd, så hvorfor at teste det der?" Siger Messy. "Det bedste sted at teste fundament er lige over din kæbe linje. Ising på en lille produkt, blend, og se, hvordan farven ser ud på din hud. "

Hvor du teste skønhedsprodukter er også vigtig. Hvis du prøver et produkt i en drugstore med lysstofrør, kan du ikke se dens sande farve eller hvordan det vil virkelig ændre udseendet af din hud. Lysstofrør har lav rødt lys og høj grønt lys. Normale hudfarver har masser af grønt. Hvis makeup har grønne elementer, er problemet overdrevet. Nogle makeup spejle har justeringer for de forskellige former for belysning, men de er normalt ikke findes i butikkerne.

Overveje at bringe en stor hånd spejl med dig og stepping uden at se på skyggen i naturligt lys.

Som for det bedste sted at købe dine skønhedsprodukter, der er fordele og ulemper til hver type butik. Rodet og Surratt enige om, at hvis du har råd til at gå til en velrenommeret makeup kunstner, der vil sandsynligvis have den rette belysning til foundation udvalg og gode produkter. Hvis du går til et stormagasin, kan du være i stand til at få gratis prøver til at prøve derhjemme, men disse mærker kan være dyrt. Den drugstore sandsynligvis ikke vil have prøver til dig, men deres skønhed produkter er mere overkommelige, og mange kæder har for nylig begyndt at tilføje stormagasin kvalitet linjer til deres tilbud.

Næste gang du har brug for at købe foundation, skal du huske at fokusere på, hvad du vil have dit fundament til at gøre for din hud. Har nogle efterforskningsmæssige arbejde at finde den rigtige formel for dit ansigt. Odds er, at din shopping tur kan faktisk vise sig at være sjovt og vellykket - ligesom skal være!