Evb

Har du fodre en kold og sulte en feber?

Lær sandheden bag dette ældgamle råd mod forkølelse og feber.

Det gamle ordsprog, "feed en kold, sulte en feber," kan være kun delvist godt råd, ifølge eksperter.

Sultende en feber ved at spise færre kalorier kan faktisk gøre det sværere for kroppen at bekæmpe off influenza-virus. "'Sulte en feber' er blevet medicinsk folklore i hundreder af år, fordi nogle medicinske historikere mener, at lægerne i 1500-tallet og 1600-tallet mente feber betød, at dit stofskifte var overdrive eller overarbejde, hvilket er sandt til en vis grad," siger Mark A. Moyad, MD, MPH, Jenkins / Pokempner direktør for forebyggende og alternativ medicin ved University of Michigan Medical Center i Ann Arbor, Michigan

Oprindelsen af foder-eller-sulte mod forkølelse og feber

Folk troede, at spise ville aktivere fordøjelsesprocesser som kunne føre til mere feber, ifølge Dr. Moyad. "De troede mindre af kroppens energi ville være i stand til at bekæmpe feber, fordi det var expending energi til fordøjelsen," tilføjer Moyad. Oprindelsen af ​​talemåden kan dateres tilbage til 1574, da forfatteren John Withals foreslog at fasten ville helbrede en feber. På det tidspunkt blev der forkølelse skylden på et fald i kropstemperatur, hvilket kunne blive hjulpet ved at spise og drikke. Spise mindre, på den anden side, mentes at stoppe fyring varmen i en feber.

Sandheden bag foder-eller-sulte mod forkølelse og feber

Sandheden, ifølge nyere forskning tyder på, at spise mindre i løbet af de tidlige stadier af en infektion faktisk kan være farligt. "Kroppen kræver store mængder energi at skabe og samle det store antal af immunceller, der er nødvendige for at bekæmpe fjenden. God ernæring og kalorier giver denne energi, "siger Moyad. De fleste eksperter afskedige sulte-a-feber folklore. Hertil kommer, ofte feber nedsætte appetitten naturligt som en del af kroppens immunforsvar, så dit immunforsvar kan fokusere sin energi på at bekæmpe de kolde og influenza patogener.

Som med andre typer af infektioner, personer med mindre robuste immunforsvar (f.eks meget små børn, ældre og personer med co-eksisterende sygdomme som diabetes, kræft, eller immun sygdom) kan lide mere alvorlige forkølelser og infektioner af en utilstrækkelig indtagelse af høj kvalitet, kalorier i de tidlige stadier af en infektion. Og kroppen kræver ekstra væske over normen i tilstedeværelse af sygdom, herunder forkølelse eller influenza. Vand, juice og varme væsker sammen med fødevarer, vil hjælpe med at bekæmpe kolde infektioner ved at holde kroppen godt hydreret og næret.

Læger og eksperter står ved de traditionelle anbefalinger til forkølelse og influenza i løbet af sulte-a-feber ordsprog: Drik masser af væske for at erstatte tabte elektrolytter og spise, hvis du er sulten. Drik vand eller drikke med tilsat elektrolytter, såsom Gatorade eller Pedialyte.

"Vi ved nu, at den kolde og influenza er forårsaget af virus," siger Curt Gingrich, MD, lektor program direktør for Riverside Methodist Hospital Family Medicine Resident Program i Columbus, Ohio. "Sultende en feber er ikke nogen hjælp. Ud over at sikre, at du drikker masser af væske i løbet af en sygdom, for at også få masser af hvile være," siger Dr. Gingrich. "Hvis du har en høj feber eller en feber, der varer mere end to til tre dage, vil du brug for endnu mere væske for at holde fra at få dehydreret."

Og det er råd du kan være sikker på.