Evb

Gør dit hjem et ikke-ryger zone

Satte den cigaret! Der er masser af grunde ryge inde i huset skal være en no-no - og nogle kan endda overraske dig.

Der er virkelig ingen diskuterer det: Alle boliger skal være røgfrie rum. Ikke alene cigaret, pibe og cigar røg udsætte andre mennesker i dit hjem til farerne ved passiv (og tredje hånd) røg det kraftigt øger chancerne for et hus brand og gør dit hjem mindre ønskeligt at bo i og besøge.

Farerne ved passiv rygning

Passiv rygning er mere farligt end det lyder. Erklæret kræftfremkaldende for mennesker af det amerikanske Environmental Protection Agency, passiv rygning er en kombination af den røg, der udåndes af rygeren, og røgen kommer fra tobakken selve produktet. Denne dobbelt whammy øger risikoen for alvorlige helbredsmæssige komplikationer og død.

En ryger i dit hjem kompromiser hans liv og livet for alle omkring ham. Og det inkluderer kæledyr: Katte udsat for passiv rygning har dobbelt risiko for at udvikle malignt lymfom.

Mange delstatsregeringer tager de sundhedsmæssige risici ved passiv rygning og indendørs luftforurening så alvorligt, at de har forbudt rygning i de fleste offentlige områder, herunder restauranter, arbejdspladser og barer. Mere end halvdelen af ​​stater og District of Columbia har lagt omfattende rygeforbud på plads.

Nogle af de konkrete potentielle sundhedsmæssige effekter af passiv rygning omfatter øget risiko for:

 • Lungekræft
 • Hjertesygdom
 • Lungebetændelse
 • Bronkitis
 • Graviditet komplikationer
 • Hoste
 • Overskydende slim produktion
 • Hvæsen
 • Øreinfektion
 • Nedsat lungefunktion
 • Alvorlige astma symptomer

Passiv rygning er især farligt for spædbørn og småbørn, da deres udvikling kroppe er særligt følsomme over for virkningerne af passiv rygning.

Et rygeforbud bør være en del af din brandsikkerhed plan

En anden måde at ryge i hjemmet kan bringe din familie er ved at øge chancerne for en hus brand. Smoking-relaterede brande er den førende årsag til hus brand dødsfald - bare endnu en god grund til at forbyde cigaretter og rygning af nogen art i hjemmet.

Hvis det ikke er muligt, skal du sørge for at aldrig tillade rygning i sengen og omhyggeligt bortskaffe hver cigaret, der er røget i og omkring dit hjem.

Hvad tredje hånd røg?

Røgen fra cigaretter, cigarer eller en rør ikke kun siver ind hår og tøj, men kan også komme ind i tæpper, polstrede møbler, gardiner og andre stof overflader. Når disse partikler bosætte sig i, de holder længe efter rygeren er færdig ryge. Denne type af langtidseffekt er nu undertiden benævnt som "tredje hånd røg" - år senere, er folk, der ikke engang var bekendt med den oprindelige ryger stadig vejret i røgen rest.

Hvis du ryger eller tilbringe en masse tid omkring en ryger, kan du ikke mærke den ubehagelige lugt af uaktuelle tobaksrøg, men eventuelle gæster, du har sikkert vil. Så beslutte at stoppe med at ryge i dit hjem, skal du fjerne askebægre, og beder andre undlade at ryge, når de besøger - høfligt bede om, at han eller hun ryge udenfor, hvis de skal.

En røgfrit miljø vil gøre dit hjem til et sikrere, sundere og mere behageligt sted for dig, dine venner og din familie.